Vakantie Nieuws

 

WorldWideCampers     JamboSafari      SprookjesCamping      VakantieVeluwe       Bekijk nu

Gisteren zijn op het Griekse eiland Zakynthos een paar honderd mensen geëvacueerd vanwege bosbranden. Vuurhaarden in de buurt van de dorpen Keri en Agalas bedreigen deze dorpen. De Grieken hebben massaal hulpdiensten ingezet om het vuur te bedwingen. Meer dan honderd brandweerlieden zijn uitgerukt met enkele tientallen voertuigen en vanuit de lucht wordt er met blusvliegtuigen geblust. De harde wind maakt het blussen lastig en zorgt ervoor dat het vuur zich gemakkelijk verspreid. Het gebied is vrij dicht bebost en heuvelachtig, wat twee extra factoren zijn die de bosbranden lastig te bestrijden maken. Tussen de geëvacueerde mensen zitten tientallen toeristen die een vakantie op Zakynthos vieren. De rook als gevolg van de branden is vanaf afstand goed te zien. Het zuidwesten van Zakynthos is een geliefd stuk van het eiland om de minder toeristische kant van het eiland te ontdekken. Het pittoreske plaatsje Keri werd vorige week nog uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes van Zakynthos. Bosbranden komen geregeld voor in Griekenland. Het droge weer in de zomermaanden zorgt ervoor dat de branden gemakkelijk kunnen ontstaan. Het veranderende klimaat van Griekenland lijkt de laatste jaren tot meer bosbranden te leiden.
maandag, 16, september, 2019
Source: Vakantienieuws
De ANWB heeft gisteren haar personeel geïnformeerd over een op handen zijnde samenvoeging van een deel van haar reisorganisaties. FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen worden ondergebracht in ANWB Reizen Beheer BV. Daarbij gaat de ANWB fors investeren in de reizenpoot. De samenvoeging voorziet in een efficiencyslag waarbij alle afdelingen binnen FOX, Pharos, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen worden gecentraliseerd binnen één ANWB Reizen-organisatie. Het reisaanbod verandert niet, maar wordt op termijn onder ANWB-label aangeboden. De merknamen FOX en Pharos verdwijnen. Reeds geboekte reizen bij de afzonderlijke reisorganisaties en nog te boeken reizen in 2020 worden nog onder de huidige merknamen uitgevoerd. Camperspecialist Travelhome en SNP Natuurreizen blijven zelfstandig en zullen dus ook onder eigen naam actief blijven. Meer voordeel voor ledenMet de samenvoeging van de verschillende labels wil de ANWB voortborduren op het succes van ANWB Ledenreizen. Onder die naam worden sinds 2014 reizen van de verschillende eigen touroperators aangeboden met extra voordelen voor leden volgens het principe ‘hoe langer lid, hoe meer voordeel'. Door te investeren in technologische aanpassingen in de boekingssystemen, worden deze voordelen in de toekomst uitgebreid. Het bieden van gepersonaliseerd aanbod, meer keuzevrijheid en extra belevenissen zorgt voor meer relevantie voor de leden.De ANWB verwacht dankzij de samenvoeging nog meer leden te kunnen bedienen en een significante omzetgroei en stabiele winstontwikkeling te bereiken, waarmee de continuïteit van haar reisactiviteiten wordt geborgd. Bij de reisorganisaties van de ANWB werken in totaal ongeveer 350 mensen. Er wordt naar gestreefd om alle medewerkers binnen de organisatie te plaatsen. De medezeggenschap van ANWB Reizen is sinds de start van de strategievorming betrokken.
vrijdag, 13, september, 2019
Source: Vakantienieuws
Wie een vakantie wil vieren in Florida die heeft sinds dit zomerseizoen meer keuze in het aantal rechtstreekse bestemmingen vanaf Amsterdam. Je kon al rechtstreeks naar de internationale luchthavens van Miami of Orlando vliegen. Sinds drie maanden is Tampa International Airport daar bij gekomen. KLM-partner Delta Airlines vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Tampa. Dat doen ze met een Boeing 767-300ER. De vlucht van Amsterdam naar Tampa vertrekt iedere middag om 14:45 uur vanaf Schiphol Airport en heeft een verwachte aankomsttijd van 19:15 uur lokale tijd. De terugvlucht is een nachtvlucht. Je vertrekt om 21:25 uur vanuit Tampa om de volgende dag rond 12:45 uur lokale tijd in Amsterdam te arriveren. Dankzij deze vliegverbinding kunnen toeristen die de westkust van Florida willen bezoeken veel dichter in de buurt landen. Zo ligt St. Petersburg op slechts een kwartiertje rijden. Wie een rondreis door Florida wil maken die heeft door deze rechtstreekse vluchten beter opties voor aankomst en vertrek naar Florida. Zo kun je er nu voor kiezen om de luchthaven van Miami links te laten liggen en bijvoorbeeld heen te vliegen op Orlando en terug te vliegen vanaf Tampa. Want wat niet iedereen weet is dat de stranden aan de westkust van Florida witter en rustiger zijn dan aan de Atlantische oostkust.
vrijdag, 30, augustus, 2019
Source: Vakantienieuws
De via muggen overdraagbare ziekte dengue slaat steeds vaker toe onder Nederlandse toeristen. Deze tropische ziekte komt voor in tropische gebieden zoals het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de zuidelijke helft van Afrika en het zuidoosten van Azië. Ook in het zuidoosten van Amerika, het noordoosten van Australië en een aantal gebieden op het Arabisch schiereiland komt dengue voor. De ziekte wordt overgebracht door tijgermuggen en in een enkele geval door direct contact tussen mensen. De manier om dengue te bestrijden is door de leefomgeving van de tijgermuggen te behandelen. Denk aan vernietiging van het leefgebied of het uitzetten van natuurlijke vijanden van de tijgermug. Volgens alarmcentrale Eurocross zijn er dit jaar al 56 ziekenhuisopnames van Nederlandse toeristen als gevolg van dengue. Vorig jaar waren dit er in dezelfde periode slechts 25. Veel van de slachtoffers zijn backpackers die vooral in landen als Thailand, Sri Lanka, Vietnam, Cambodja, Laos en de Filippijnen op reis waren. Knokkelkoorts is zelden dodelijk, zeker niet als er tijdig behandeld wordt, maar kan wel erg vervelend zijn. De vraag is waardoor de toename in het aantal dengue-gevallen veroorzaakt wordt. Zijn er meer muggen? Is er een afname in de mate waarin men zich met DEET beschermt tegen muggen of is het een kwestie van pure pech dat het dit jaar erger is dan gewoonlijk? Die vraag wordt op dit moment nog door niemand beantwoord. De farmaceutische industrie is volop bezig met het ontwikkelen van dengue-vaccins. Het in 2015 op de markt gebrachte Dengvaxia wordt niet preventief aangeboden, maar wordt wel geregeld ingezet bij mensen die al besmet zijn met het virus. In 2017 werd bekend dat preventief vaccineren met Dengvaxia bij mensen die niet eerder besmet zijn met dengue de symptomen zou kunnen versterken als men in aanraking met het virus zou komen.
donderdag, 15, augustus, 2019
Source: Vakantienieuws
De afgelopen weken is heeft het geregeld gespookt aan het Gardameer. Redelijk wat vakantiegangers die aan deze populaire vakantiebestemming in Italië verbleven hebben kijken terug op een vakantie met noodweer en angstige momenten. In het ergste geval hebben ze te maken gekregen met schade, waardoor in sommige gevallen de vakantie zelfs vroegtijdig afgebroken moest worden. Het overwegend milde klimaat van het Gardameer zorgt in de zomermaanden vooral voor aangenaam zomers weer. Wie daar op de camping staat die kan normaliter volop genieten van het buitenleven. Deze zomer hebben de kampeerders vooral moeten schuilen voor zware regenval, grote hagelstenen en harde wind. De campings aan het Gardameer melden dat ze buiten de opgelopen materiële schade nu ook de economische schade al beginnen te voelen. Toeristen zijn eerder vertrokken van de camping of hebben hun reserveringen geannuleerd. Wat de campingeigenaren vooral merken is dat het aantal boekingen voor het nieuwe seizoen achterblijft. Normaliter maakt een deel van de gasten meteen een nieuwe reservering voor het jaar erop. Volgens de berichten uit Italië vertrekken meer gasten dan anders zonder een afspraak voor de volgende zomer. De vraag is in hoeverre het negatieve effect door het noodweer door gaat werken. Het antwoord daarop zullen we volgend jaar weten.
donderdag, 15, augustus, 2019
Source: Vakantienieuws
De aanslagen die afgelopen Pasen in Sri Lanka plaatsvonden hebben een negatief effect op het toerisme richting dit Aziatische land. Direct na de aanslagen vonden er volop annuleringen plaats en op dit moment blijft het aantal boekingen achter op voorgaande jaren. Voor het relatief arme land is dit desastreus, omdat het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is. Redelijk wat mensen zijn afhankelijk van het geld dat de toeristenstroom in het laatje brengt. Om het toerisme te stimuleren heeft Sri Lanka tijdelijk de visumplicht voor houders van Nederlandse paspoorten en uit 47 andere landen afgeschaft. Men hoopt dat deze maatregel bij zal dragen in een toename in het aantal vakantiegangers dat voor Sri Lanka kiest als vakantiebestemming. Het vervallen van de visumplicht is per 1 augustus ingegaan en geldt waarschijnlijk voor een periode van 6 maanden. Dat is tot en met 31 januari 2020. Of de vrijstelling daarna verlengd wordt zal vooral afhankelijk zijn van het effect dat deze geste oplevert. Goed om te weten is dat het negatief reisadvies voor Sri Lanka opgeheven is. Er is geen reëele dreiging op nieuwe aanslagen.
donderdag, 1, augustus, 2019
Source: Vakantienieuws
Vanaf deze zomer wordt er op Schiphol een proef gestart met paspoortloos vliegen naar Canada. In plaats van je paspoort reis je met een app op je smartphone die je paspoortgegevens en andere reisgegevens op een versleutelde manier opgeslagen heeft. Met deze app kun je op basis van GPS-tracking door speciale poortjes op Schiphol en de luchthavens van Toronto of Montreal reizen. Deze KTDI (Known Traveller Digital Identity) app moet de wachtrijen bij paspoortcontroles verminderen en boardingprocedures vergemakkelijken. De op hoog niveau versleutelde data kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden zoals het boeken van vluchten en hotels. Wanneer de test op Schiphol en Canada exact start is nog niet bekend. Wel melden de media dat bij een succesvolle proef men dit systeem volgend jaar al wil uit gaan rollen naar andere bestemmingen. Wat nergens te lezen is, is of je de elektronische toelating voor Canada, het zogenaamde eTA voor Canada, nog nodig hebt bij deze vorm van reizen. Ons lijkt het dat dit nu nog wel noodzakelijk is, maar dat in de toekomst dit soort elektronische visa simpelweg aan de app gekoppeld zouden moeten kunnen worden. Je zou dan een ticket moeten kunnen boeken en op basis van je reisschema en persoonlijke gegevens automatisch een elektronisch visum aan moeten kunnen vragen, die daarna automatisch in je app gezet wordt. De enige vraag is wat er gebeurt op het moment dat er een storing is of je mobiele telefoon leeg is, kapot gaat of gejat wordt. Dan sta je daar op de luchthaven zonder iets. Het meenemen van je paspoort is trouwens sowieso aan te raden, want je hebt identificatieplicht in Nederland en veel andere landen. Dat heeft niets met grensoverschrijding te maken.
vrijdag, 28, juni, 2019
Source: Vakantienieuws
Afgelopen zondag hebben de autoriteiten een tijdelijk zwemverbod ingesteld bij de Poniente en Levante stranden in Benidorm. Reden hiervoor was de aanwezigheid van de ‘superkwal' die bekend staat als Portugees oorlogsschip. Officieel is het geen kwal, maar een kolonie van poliepen. Een steek van deze kwal is erg pijnlijk en kan een shock of in het ergste geval de dood ten gevolge hebben. De actie werd ondernomen nadat zeven zwemmers in Benidorm in aanraking waren gekomen met dit uitermate vervelende beest. De hulpdiensten hebben vervolgens op het water gecontroleerd op de aanwezigheid van Portugese oorlogsschepen voordat de wateren weer vrijgegeven werden. Het is dit jaar nogal raak met het aantal van deze kwallen die in de wateren rond Spanje gesignaleerd wordt. Begin juni is er in Alicante een vrouw in het ziekenhuis opgenomen nadat ze door een Portugees oorlogsschip was gebeten (of gestoken?). In mei werd er via de media al gewaarschuwd voor de aanwezigheid van deze kwallen in de wateren rond Mallorca en Ibiza. Wie een blauwpaarse kwal ziet en betoverd raakt door de schoonheid die kan maar beter maken dat hij of zij rechtsomkeert maakt. De tentakels, die wel vele meters lang kunnen worden, kunnen je lelijk te grazen nemen. Verlaat direct het water en waarschuw de strandwacht of lokale autoriteiten.
dinsdag, 25, juni, 2019
Source: Vakantienieuws
Fietsen in Belgisch-Limburg is vanaf nu nóg leuker. Want het intussen wereldbekende ‘Fietsen door het Water' (#FDHW) in Bokrijk heeft er een flinke broer bij. Mid juni opende Toerisme Limburg ‘Fietsen door de Bomen' (#FDDB). Een gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen in Bosland. Je vindt het nieuwe fiets- en wandelpad op het fietsroutenetwerk vlakbij fietsknooppunt 272 in Bosland, in Hechtel-Eksel. Trek je wandelschoenen aan of spring op je fiets en wordt één met de natuur dankzij deze sensationele 360°-beleving! 360°-beleving tot 10 meter hoogMet ‘Fietsen door de Bomen' tilt Toerisme Limburg, onder het bewind van voorzitter Igor Philtjens, het Limburgse fietsroutenetwerk letterlijk én figuurlijk naar een nog hoger niveau. Het nieuwe fietspad gaat geleidelijk de hoogte in, zodat je tussen de kruinen van de bomen kan fietsen. Je rijdt 700 meter lang over een fietsbrug – een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter – die langzaam stijgt tot 10 meter hoogte, om dan weer te dalen. Zo krijg je een sensationele 360°-beleving! Daarbij zorgt een subtiel aanwezig draadnet met leuning voor de nodige veiligheid. En een voldoende breed pad van drie meter voor het nodige comfort. Dat maakt van ‘Fietsen door de Bomen' een toegankelijke beleving voor iedereen. Fietsnetwerk van de toekomst‘Fietsen door de Bomen' is een project van Toerisme Limburg met financiële steun van LSM, de gemeente Hechtel-Eksel, Toerisme Vlaanderen en de provincie Limburg. En in nauwe samenwerking met Bosland en Natuur en Bos. Het is het tweede project in een reeks vernieuwende fietsbelevingen, waarmee je als fietser de prachtige natuur langs het Limburgse fietsroutenetwerk op een unieke manier kan ervaren. Zo kan je sinds 2016 ‘Fietsen door het Water' (#FDHW) in Bokrijk en volgend jaar ook ‘Fietsen door de Heide' (#FDDH) in het Nationaal Park Hoge Kempen. Door die extra belevingslaag toe te voegen, bouwt Toerisme Limburg verder aan het fietsnetwerk van de toekomst. Zo zorgen ze dat Fietsparadijs Limburg ook op lange termijn de nummer één in fietstoerisme blijft. Eén met de natuurDe fietsbelevingen van Toerisme Limburg gaan hand in hand met de natuur. ‘Fietsen door de Bomen' vormt een logische schakel in de ‘Cycle of Life' van Bosland. Het bos bestaat er vooral uit naaldbomen, die begin vorige eeuw zijn aangeplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen zijn de bomen nooit gekapt, maar door hun gelijke leeftijd zijn ze nog steeds beperkend voor de structuurontwikkeling van het bos. Die situatie helpt ‘Fietsen door de Bomen' nu mee te verbeteren. Door de ingreep krijgen kleinere inheemse bomen meer plaats en licht om door te groeien, wat zorgt voor een evenwichtig bosbestand. De nieuwe fietsbrug steunt op een constructie van 449 unieke kolommen in weervast staal, die de boomstammen van de dennen symboliseren. Zo gaat het geheel mooi op in de omgeving. Aan het begin van het traject kan je ook even pauzeren bij het informatie- en rustpaviljoen, gemaakt met de gerecycleerde gestapelde boomstammen. PRAKTISCH:‘Fietsen door de Bomen' (#FDDB) is voor iedereen vrij toegankelijk vanaf zaterdag 15 juni 2019. Het fiets- en wandelpad ligt vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland (Hechtel-Eksel). Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Deze gigantische natuurkern van 5.137 ha in het hart van Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel en Pelt en de steden Lommel en Peer. Meer info: www.visitlimburg.be/fietsendoordebomen Foto bij dit artikel: ©Toerisme Limburg
vrijdag, 21, juni, 2019
Source: Vakantienieuws
Met ingang van vandaag mogen er geen cruises meer plaatsvinden vanuit Amerika naar Cuba. De cruisemaatschappijen is door de Amerikaanse overheid verboden om in Cuba aan te leggen. Ook is het voortaan verboden om met een jachtboot naar Cuba te varen of met privé- of bedrijfsvliegtuigen naar Cuba te vliegen. De regering van Trump heeft deze drastische maatregel genomen om Cuba economische schade te berokkenen. Op deze manier zal de stroom van Amerikaanse dollars naar Cuba afnemen. Deze buitenlandse valuta is voor Cuba hard nodig om handel te kunnen drijven met andere landen. De maatregel is een sanctie die een reactie is op de mogelijke financiële steun van Cuba aan de Nicolás Maduro, de president van Venezuela. Het besluit heeft niet alleen ingrijpende gevolgen voor Cuba, ook de Amerikaanse toeristen en de cruisemaatschappijen worden hierdoor getroffen. De toeristen omdat de mogelijkheid om vanuit Amerika Cuba nog te kunnen bezoeken hierdoor erg beperkt wordt. De cruisemaatschappijen moeten op het laatste moment vaarroutes wijzigen of zelfs cruises annuleren die de komende dagen plaats zouden vinden. De verwachting is dat het vooral in Havana merkbaar zal zijn dat er geen cruisetoeristen gaan komen. De hoofdstad van Cuba moet het vooral van cruisepassagiers hebben. Meer dan de helft van alle Amerikaanse toeristen die Cuba bezoeken doen dat per cruiseboot. Het wegblijven van deze dagjesmensen heeft een enorme impact op mensen en bedrijven die in Havana actief zijn in de toeristenbranche.
woensdag, 5, juni, 2019
Source: Vakantienieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *