Vakantie Nieuws

 

WorldWideCampers     JamboSafari      SprookjesCamping      VakantieVeluwe       Bekijk nu

Wie het televisieprogramma ‘De Scheetjes bouwen op Bonaire' niet kent, die zal een beetje vreemd opkijken bij de titel van dit artikel. Het SBS-programma draait om Hans en Karin, die naar Bonaire vertrokken zijn en daar een minigolfbaan geopend hebben. Nu hebben ze hun zinnen gezet op het openen van een resort op het Caribische eiland. Op basis hiervan zendt SBS6 een twee seizoen uit van deze real life soap. Een doorslaand succes is het programma niet. De uitzending van vorige week haalde met 533 duizend kijkers nog de 22e plaats in de kijkcijfer top 25 van die dag. De derde aflevering die gisteren uitgezonden werd heeft de dagelijkse lijst van 25 best bekeken programma's niet gehaald. Het lijkt erop dat ‘De Scheetjes bouwen op Bonaire' wel zorgt voor een toenemende interesse in het eiland Bonaire. Twee populaire Bonaire-sites zien duidelijke groeicijfers in de bezoekersstatistieken. De site ‘Bonaire voor beginners‘ laat sinds de eerste uitzending op 7 januari een ongewone stijging zien in de bezoekersaantallen: ruim 60% meer bezoek dan de maand daarvoor en voor januari (tot en met de 20e) zien ze een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Omdat de maandagen relatief gezien meer traffic ontvangen dan normaal en dit de uitzenddag van het programma is, is het aannemelijk dat de toename in ieder geval deels toe te schrijven is aan de avonturen van de Scheetjes. Bij de site ‘Bonaire top 10‘ is een vergelijkbaar patroon zichtbaar: 57% meer bezoek over de laatste 30 dagen ten opzichte van de periode van 30 dagen die daarvoor ligt en een stijging van maar liefst 80 procent over de eerste twintig dagen van 2020 ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Of de extra bezoekers zullen leiden tot meer toeristen richting Bonaire valt niet te zeggen. Die statistieken zijn pas over ruim een jaar zichtbaar en de vraag is in hoeverre een eventuele toename toe te wijzen is aan een zogenaamd ‘Scheetjes-effect'.
dinsdag, 21, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
Het afgelopen jaar zijn er minder reizigers naar Hongkong gevlogen. Volgens de statistieken die afgelopen weekend vrijgegeven werden heeft de internationale luchthaven van Hongkong in 2019 maar liefst 4,2 procent minder passagiers verwerkt dan in 2018. Procentueel is dit de op één na grootste daling. Het jaar 2009 kreeg je maken met een passagiersdaling van 5 procent. Dit was toen het gevolg van de financiële crisis die de moderne wereld raakte, waarbij vooral de meer welvarende steden in Azië flink getroffen werden. In 2019 handelde de luchthaven 71,53 miljoen passagiers af tegenover 74,7 miljoen reizigers in 2018. Dat is in absolute aantallen de grootste daling: 3,2 miljoen mensen minder. De daling wordt volledig toegeschreven aan de felle anti-regeringsprotesten in Hongkong. Die haalden het afgelopen jaar geregeld het wereldnieuws en hadden vooral impact op het toerisme naar Hongkong. Vooral het geweldadige karakter van de protesten zorgde ervoor dat reizigers in de loop van het jaar Hongkong begonnen te mijden. Dit ging ten ten gunste van andere steden in het Verre Oosten. Die zagen het aantal passagiers juist stijgen. Door de daling zijn de Chinese luchthavens van Shanghai en Guangzhou Hongkong voorbijgestreefd qua passagiersaantallen.
dinsdag, 21, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
Goed nieuws voor wie een keer naar Kaapverdië op vakantie wil gaan: je kunt vanaf het komende winterseizoen met Corendon naar deze steeds populairder wordende winterzonbestemming vliegen. Met ingang van november gaat Corendon Dutch Airlines drie keer per week naar het eiland Sal vliegen. Dat doen ze met een Boeing 737-800 waarin je de gebruikelijke 3-3 stoelopstelling aantreft. Op donderdagen wordt er vanaf Maastricht Aachen Airport gevlogen. Op woensdag en zondag vindt er een retourvlucht vanaf Schiphol plaats. Daarmee komt het aantal vluchten per week op 3 uit. Voorlopig is de planning om tot en met maart 2021 deze vluchten uit te voeren. Wat de plannen daarna zijn, is nog niet bekend. Je kunt op dit moment al Corendon vakanties boeken op hun website. Momenteel wordt het gloednieuwe vijfsterrenhotel Royal Horizon Ponta Sino aangeboden. De laagste prijs die we nu kunnen vinden is 799 euro per persoon (*) voor 7 nachten op basis van all-inclusive. Als je foto's en gegevens van deze reis bekijkt dan is dit echt een koopje. Corendon heeft het zelfs over de grootste infinitypool ter wereld. Alle info vind je op corendon.nl Corendon heeft het overigens over een vlucht van 6 uur. Dat is minder dan bij de concurrentie, die altijd op de heen- of terugweg een tussenstop maken. (*) per boeking komen er 25 euro boekingskosten en 2,50 euro verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds bij
woensdag, 15, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
Wie online vreemde valuta wil bestellen voor een vakantie of ander soort reis, die kan eventjes niet terecht bij GWK Travelex. Een cyberaanval heeft ertoe geleid dat het computernetwerk van Travelex plat ligt, inclusief de websites van het bedrijf. Wie gewend is om via internet Amerikaanse dollars of meer exotische valuta te bestellen zoals de Chileense peso, de Chinese yuan, de Keniaanse shilling of de Zuid-Koreaanse wong die moet andere wegen bewandelen om aan die valuta te komen. Het aantal alternatieven is in Nederland vrij beperkt sinds grote banken zoals ING en Rabobank gestopt zijn met het leveren van contant vreemd geld aan particulieren. Op de kantoren van GWK, die je in verschillende steden en op luchthaven Schiphol vindt, kun je slechte beperkt geld wisselen. Ze moeten de valuta van je keuze op voorraad hebben. Volgens de media geschiedt tijdelijk vrijwel alles met de hand op dit moment, inclusief het maken van bonnetjes. Is dat even terug in de tijd reizen, of niet? Niet alleen voor de klanten is dit een vervelende situatie, maar vooral Travelex is de dupe van de gevolgen van de gijzelsoftware. Gaan ze betalen of gaan ze een manier vinden om de cybercriminelen te slim af te zijn en het netwerk op korte termijn ‘up and running' te krijgen? Niemand die dat op dit moment kan vertellen. Wie op korte termijn naar het buitenland op reis gaat en vreemde valuta nodig heeft die kan bij aankomst geld opnemen (let erop dat je bankpas op ‘wereldprofiel' staat) of ter plaatse geld wisselen. Houd wel rekening met de vrij lage daglimieten waar je in het buitenland mee te maken krijgt bij de geldautomaten. De website van Travelex meldt op dit moment het volgende: Het spijt ons, maar onze online dienst is nu niet beschikbaar. Dit is het gevolg van een softwarevirus. Bij het ontdekken van het virus heeft Travelex uit voorzorg meteen al haar systemen offline gehaald om te voorkomen dat het virus zich verder over het netwerk verspreidt. Hoewel het onderzoek nog steeds gaande is, blijkt uit ons onderzoek dat de klantgegevens tot op heden niet zijn aangetast. We hebben het virus nu onder controle en werken eraan om onze systemen te herstellen en de normale werking zo snel mogelijk te hervatten. Travelex blijft handmatig vreemde valuta leveren en een aantal workarounds worden hieronder gegeven. Wij verontschuldigen ons bij onze klanten voor het ongemak dat hierdoor wordt veroorzaakt. Travelex is in gesprek met de National Crime Agency (NCA) en de Metropolitan Police die een eigen strafrechtelijk onderzoek uitvoeren. U kunt ons nog steeds in de winkel bezoeken: Onze vestigingen zijn 7 dagen per week geopend. Om uw dichtstbijzijnde vestiging te vinden, kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 0203162097 (ma-vr 9-18u) Heeft u een vraag over een bestaande online bestelling? Voor klanten die online geld hebben besteld, kunt u contact opnemen met de Travelex-klantenservice op 0203162097 (ma-vr 9-18u) of via social media.
dinsdag, 14, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
De huidige situatie in Iran heeft zowel KLM als Air France ertoe doen besluiten om het luchtruim boven zowel Iran als Irak voorlopig te vermijden. Directe aanleiding tot dit besluit zijn de raketaanvallen van Iran op Amerikaanse doelen in Irak afgelopen nacht. Tijdens dezelfde nacht stortte er een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines neer dat leidde tot 176 dodelijke slachtoffers. Er is op dit moment geen aanwijzing dat er een verband zou zijn tussen de raketaanvallen en de crash. KLM, Air France en andere internationale luchtvaartmaatschappijen hebben op basis van een risicoanalyse besloten om voor onbepaalde tijd niet meer over Iran en Irak te vliegen. Mogelijk dat de no-fly-zone uitgebreid wordt als dat als noodzakelijk gezien wordt. Voor reizigers die met KLM naar Azië vliegen kan dat betekenen dat er alternatieve routes gevlogen moeten worden. Dat zal volgens KLM een gemiddelde extra reistijd van 12 minuten opleveren. Met name de routes richting Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en India zullen hierdoor beïnvloed worden.
woensdag, 8, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
In Nederland begint Dry January (Droge januari) steeds populairder te worden. De media besteden er op grote schaal aandacht aan en het aantal mensen dat in ieder geval probeert de hele maand januari alcohol te laten staan neemt ieder jaar toe. Men is er steeds meer van doordrongen dat je een maand (of beter nog langer) je onthouden van alcoholische dranken beter is voor je lichaam en geest. Op de wintersportbestemmingen is Dry January nog niet op grote schaal populair aan het worden. De alcoholconsumptie lijkt daar in januari tot of amper lager te liggen dan gedurende de andere wintersportmaanden. In Oostenrijk en Frankrijk, dé après-ski-bestemmingen bij uitstek, vloeit de alcohol nog rijkelijk. Reacties vanuit Oostenrijkse horecagelegenheden zijn eensluidend: er zijn geen tekenen dat er in de eerste week van januari minder alcohol geschonken wordt. Wat men wel ziet is dat de radlers, die een gemiddeld alcoholpercentage hebben van 2,5 procent, in populariteit toenemen ten koste van het gewone bier en de weizeners. Typische après-skidrankjes die het ook dit skiseizoen weer goed doen zijn glühwein, schnaps en het Fliegender Hirsch (Vliegend Hert). Dit is een glas Red Bull met daarin een miniflesje Jägermeister. Het is eigenlijk wel bijzonder, dat wintersport voor een redelijk deel van de wintersporters nog steeds gekoppeld wordt aan alcoholgebruik. In een tijd dat men steeds bijzonder leeft, wordt sportief bezig zijn nog steeds beloond met een borrel (of meer) achteraf. De vraag is hoelang het nog duurt tot de trend van alcoholvrije dranken op grote schaal zichtbaar gaat zijn bij de après-ski.
woensdag, 8, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
Het wintersportseizoen is in volle gang en de luchtvaartmaatschappijen vliegen weer volop op de luchthavens in de buurt van de skigebieden. Op welke luchthavens kan je nou eigenlijk goed vliegen en hoelang is het rijden naar het dichtstbijzijnde skigebied vanaf daar. Oostenrijk, het populairste land voor de Nederlanders om te skiën heeft drie luchthavens die geschikt zijn om aan te doen voor een wintersport. Luchthavens Dichtstbijzijnde skigebied Salzburg 00:15 minuten rijden Innsbruck 00:09 minuten rijden Klagenfurt 00:32 minuten rijden De luchthaven van Salzburg is perfect als je wil gaan skiën in de deelstaat Salzburgerland. Bekende skigebieden hier zijn Saalbach – Hinterglemm, Kitzsteinhorn – Maiskogel, Obertauern, Zell Am See en het Salzburger Sportwelt. Innsbruck is ideaal voor de skigebieden gelegen in Tirol. Dit is de deelstaat welke direct is gelegen onder München en grenst aan Zwitserland. Hier liggen zeer veel populaire skigebieden met onder andere SkiWelt Wilder Kaiser wat op 899KM van Utrecht ligt. Zillertal Arena, het skigebied wat bekend staat door het levendige dorp Gerlos. Verder kan je in Tirol Serfaus – Ladis – Fiss, Sölden, Silvretta Arena Ischgl en het grootste skigebied van Oostenrijk Ski Arlberg vinden. Klagenfurt ligt in het zuiden van Oostenrijk, in de deelstaat Karinthië. Deze regio is iets minder populair voor de Nederlanders omdat al snel 1,5 tot 2 uur langer rijden is. Ideaal om dus heen te vliegen. De skigebieden in Karinthië zijn over het algemeen ook wat kleiner maar niet minder mooi. Je kan hier skiën in het sneeuwzekere Großglockner gebied, Nassfeld of bijvoorbeeld Bad Kleinkirchheim. Deze gebieden hebben ongeveer 55 tot 110 km aan skipiste. Vertraging met je vlucht Helaas kan het voorkomen dat je vlucht vertraging heeft. In de winter kunnen de weersomstandigheden of de drukte op de luchthavens zeker parten spelen. Als je meer dan 3 uur vertraging hebt met je vlucht heb je mogelijk recht op een financiële compensatie. Deze compensatie is vaak makkelijk te claimen via een claimbureau. In Nederland is Aviclaim een bureau wat goed bekend staan.
woensdag, 8, januari, 2020
Source: Vakantienieuws
Singapore Airlines maakte deze week bekend dat ze tussen Brussel en Singapore gaan vliegen. Vanaf 25 oktober zal er vier keer per week gevlogen worden tussen de Belgische hoofdstad en het Aziatische Singapore. De vluchten zullen uitgevoerd worden met de supermoderne Airbus A350-900 toestellen. In ongeveer dertien uur tijd vlieg je naar Singapore. Aan boord is er plek voor 253 passagiers: 42 Business Class lie-flat stoelen, 24 comfortabele Premium Economy stoelen en 187 plekken in de Economy Class. Welke klasse je ook vliegt bij Singapore Airlines, je zit altijd aan boord van wat al jarenlang tot één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld beschouwd wordt. Met de verbinding met Brussel is het aantal opties voor mensen die in de zuidelijke helft van Nederland wonen flink vergroot. Voor wie in Limburg, Zeeland of Noord-Brabant woont maakt het niet veel uit of je nou naar Brussel of Amsterdam moet rijden. Extra capaciteit Naast de nieuwe route tussen Singapore en Brussel maakte Singapore Airlines bekend dat op de Nederlandse markt voortaan de Boeing 777-300ER ingezet zal worden in plaats van de Airbus A350-900. Dat betekent de introductie van de First Class op de route Amsterdam-Singapore en een uitbreiding van de capaciteit van in totaal 253 naar 264 passagiers per vlucht. Omdat Belgische klanten wat vaker voor Brussel zullen kiezen als vertrekluchthaven zorgt dat ervoor dat dit ook wat meer ruimte biedt op deze vluchten.
woensdag, 18, december, 2019
Source: Vakantienieuws
Slecht nieuws voor liefhebbers van de Amerikaanse staat Florida: reisorganisatie TUI stopt met ingang van mei 2020 met het aanbieden van eigen vluchten naar Florida. Daarmee valt de mogelijkheid weg om in het zomerseizoen rechtstreeks naar Florida te vliegen. Nu vliegt de grootste reisorganisatie ter wereld nog twee maal per week vanuit Amsterdam naar Orlando en Miami. Het is behalve de rechtstreekse vlucht van KLM naar de internationale luchthaven van Miami de enige manier om zonder overstappen naar Florida te vliegen. In de zomermaanden is die mogelijkheid er niet. Dan worden de vluchten van KLM/Air France via Parijs uitgevoerd. Meer flexibiliteit Er is ook goed nieuws: TUI blijft pakketreizen en fly&drives aanbieden naar Florida. Vanaf het zomerseizoen 2020 werken ze samen met Delta Airlines, waarmee ze naar Tampa, Orlando en Miami zullen vliegen. Dat betekent wel dat je altijd zult moeten overstappen in Amerika, want Delta vliegt niet rechtstreeks vanaf Schiphol naar de bestemmingen in Florida. Het voordeel voor Floridagangers is dat er meer flexibiliteit komt in de aankomst- en vertrekdagen. Curaçao Het wegvallen van de vluchten van TUI naar Florida zorgt ervoor dat er vluchtcapaciteit te herverdelen valt. In dit geval wordt de extra capaciteit ingezet om meer vluchten naar Curaçao aan te kunnen bieden. Deze Caribische bestemming wordt alsmaar populairder onder Nederlandse toeristen die op zoek zijn naar een zonvakantie.
woensdag, 18, december, 2019
Source: Vakantienieuws
Het aantal reizigers dat voor alternatieve parkeermogelijkheden bij Amsterdam Airport Schiphol kiest neemt alsmaar toe. Waar twintig jaar geleden vrijwel iedereen die met de auto naar Schiphol kwam de auto op één van de parkings van Schiphol wegzette, daar maakt men tegenwoordig steeds vaker gebruik van alternatieven. De markt wat betreft parkeren bij luchthavens is in een periode van 10-15 enorm veranderd. Parkeren bij Schiphol werd alsmaar duurder. Dat geschiede zogenaamd om mensen te stimuleren om met de trein te komen. Helaas is dat niet voor iedereen een alternatief. Als je niet uit de Randstad komt dan zit je vaak met onmogelijke tijden. Probeer maar eens om vanuit pakweg een provinciestadje als Roosendaal met de trein naar Schiphol te reizen om daar een vroege Transaviavlucht naar een Grieks eiland te pakken. Dat is onmogelijk. Of probeer bij aankomst op Schiphol na tien uur 's avonds maar om met het openbaar vervoer naar je huis in Drenthe te reizen. No way dat dat lukt. Daardoor blijft er een grote vraag naar parkeerplekken op en rond Schiphol. Op het moment dat prijzen de pan uit rijzen dan ontstaat er ruimte voor concurrentie. En die is er gekomen. Slimme ondernemers gingen terreinen in de buurt van Schiphol exploiteren als parkings voor de luchthaven. Quickparking was één van de eerste, mogelijk zelfs de eerste, concurrent voor Schiphol. Met tarieven die soms wel tientallen procenten onder die van Schiphol doken kregen reizigers ineens een alternatief voor het steeds duurder wordende parkeren op onze nationale luchthaven. Inmiddels is het aantal aanbieders van alternatieve parkeermogelijkheden rond Schiphol flink toegenomen. Wie op LuchthavenSchipholparkeren kijkt die ziet welke aanbieders er zijn. Sites zoals deze zijn geliefd geworden, omdat ze je de beste parkeertarieven laten zien voor jouw reisperiode. Je kunt vervolgens direct online reserveren. Wij zien de markt voor alternatieven parkings de komende jaren alleen maar toenemen. De treinen kunnen het niet meer aan en de luchthaven biedt voor mensen die langer dan twee dagen reizen maar twee opties aan: parkeren met een transferbus of valetparking. Dat maakt het parkeerproduct van Schiphol zelf niet veel beter dan de goedkopere alternatieven.
woensdag, 27, november, 2019
Source: Vakantienieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *