Vakantie Nieuws

 

 WorldWideCampers   JamboSafari    SprookjesCamping   VakantieVeluwe   Bekijk nu
Morgen legt het cabinepersoneel van Ryanair op vliegveld Eindhoven 24 uur het werk neer uit protest tegen de plotselinge sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat. Een groep van 30 cabinemedewerkers overhandigt 's morgens samen met FNV Luchtvaart een petitie aan gedeputeerde Pauli in het provinciehuis Brabant. De provincie is aandeelhouder van de luchthaven en heeft miljoenen euro's belastinggeld geïnvesteerd om onder andere prijsvechter Ryanair te faciliteren. Sluiting basisDoor de sluiting is het cabinepersoneel dat nog in zijn proeftijd zat direct op straat komen te staan. Zij hebben van de een op de andere dag geen inkomen meer, terwijl de kosten van huur, verzekeringen en abonnementen niet per direct opzegbaar zijn. Velen verlaten Nederland hierdoor noodgedwongen met schulden. Hun collega's die de proeftijd van 1 jaar voorbij zijn, worden binnen een maand overgeplaatst naar een andere basis in Europa. Wie niet kan vertrekken omdat ze na 6 of 7 jaar in Nederland inmiddels een partner en kinderen hebben in Eindhoven, wordt ook ontslagen. Leen van der List van FNV Luchtvaart: ‘Wie werkt vanuit Eindhoven, valt onder het Nederlandse arbeidsrecht, oordeelde de rechter eerder. Dit betekent dat Ryanair om de tafel moet met de Nederlandse vakbonden als zij de basis willen sluiten.' Kabinet is aan zetVan der List: ‘Ryanair heeft zich nooit wat aangetrokken van werknemersrechten of van Nederlands (arbeids) recht. Het kabinet mag Ryanair niet laten wegkomen met alle schofferingen. Het is tijd dat minister Koolmees van Sociale Zaken en werkgelegenheid zwart op wit zet dat werknemers die in Nederland wonen en werken vallen onder Nederlands recht. Zowel nu als in de toekomst. Hij moet daarvoor wetgeving maken in lijn met EU regels. Anders kan Ryanair over een half jaar opnieuw een basis in Nederland openen met zijn huidige business model. Koolmees kan een voorbeeld nemen aan zijn collega's in Duitsland en België. ‘Om ervoor te zorgen dat in de praktijk het Belgische arbeidsrecht van toepassing is op de Belgische werknemers van Ryanair is de snelste weg het sluiten van een cao met de vakbond, zodat de werknemers eindelijk de zekerheid krijgen die ze verdienen', aldus de Belgische minister van Werk. Kort gedingFNV Luchtvaart spant ook een kort geding aan tegen Ryanair en hoopt spoedig van de rechtbank te horen wanneer het kort geding dient. FNV eist dat de Ierse luchtvaartmaatschappij duidelijk maakt waarom de basis in Eindhoven moet sluiten, terwijl de vliegtuigen vol zitten en Ryanair eerder nog aangaf te willen groeien in Nederland. Als blijkt dat sluiting onomkeerbaar is, eist de bond een goed sociaal plan voor de werknemers die hun baan verliezen en financiële compensatie voor de werknemers die plotseling worden overgeplaatst.
maandag, 22, oktober, 2018
Source: Vakantienieuws
KLM introduceert op haar KLM Cityhopper-vluchten een vernieuwde maaltijdservice voor Business Class passagiers met ingang van de winterdienstregeling op 28 oktober 2018. De nieuwe maaltijden zijn rijkelijk gevuld, gevarieerd en van hoge kwaliteit. Ze worden geserveerd in de Europe Business Class (EBC) Box. “Klanten die aan boord komen, willen we een goede, uitgebreide en smaakvolle maaltijd serveren. Daarom bieden wij hen de vernieuwde EBC Box”Laslo Zimonyi, Product & Supplies Manager KLM Cityhopper Meer keuze door losse onderdelenEr zijn meer losse onderdelen toegevoegd aan de maaltijdbox. Zo worden granola en jam los bij de yoghurt geserveerd en dressing en nootjes apart bij salades, waardoor klanten zelf kunnen bepalen hoe zij hun maaltijd opmaken. Duurzame productenTot 12 uur ontvangen onze klanten in de maaltijdbox een ontbijt met vers fruit en ‘cold cuts' zoals kaas en vleeswaren met een warm broodje. De rest van de dag is de EBC Box gevuld met een salade en bijgerechten zoals een appeltaartje. Alle producten zijn duurzaam. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van lokale leveranciers. Het vlees en de eieren hebben een ‘Beter Leven' keurmerk en de visproducten hebben het MSC keurmerk. Ook het karton van de doos is duurzaam en wordt gerecycled. Choice & Control service op zes vluchtenOp de zes langste KLC-vluchten (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split en Valencia) kunnen Business Class passagiers zelf het tijdstip bepalen waarop zij willen eten. KLC komt hiermee tegemoet aan de behoefte van klanten om meer controle en keuze te hebben. De klant krijgt, naast de maaltijdbox, ook een warme tweede service: een broodje kroket of een spinazie-feta taartje. Luxere uitstraling en fijner formaatNiet alleen de inhoud en de uitstraling van de maaltijdbox zijn vernieuwd, ook het formaat is aangepast waardoor er meer ruimte is voor bijvoorbeeld een drankje. Zo past de luxe box nu nog beter op de tray table van de Embraer. Dat is een groot pluspunt aangezien KLC's vloot volledig bestaat uit Embraers. Met 49 Embraer ‘E-Jets', 32 E190s en 17 E175s, heeft KLC de grootste E-Jet vloot van Europa. KLM wil de meest florerende, klantgerichte, innovatieve en efficiënte netwerkcarrier van Europa zijn. Onder andere door klanten op de grond en in de lucht een ervaring te bezorgen die ze bijblijft, ‘Moving Your World, by creating memorable experiences'. Het nieuwe maaltijdconcept van KLC draagt bij aan deze ambitie.
maandag, 22, oktober, 2018
Source: Vakantienieuws
Ga je komende winter op wintersportvakantie? Wie goed voorbereid op reis gaat die heeft daar tijdens de vakantie volop profijt van. Wij geven daarom onze 6 tips voor de ultieme wintersport vakantie. [1] Check de sneeuwzekerheid De grootste fout die mensen maken bij het boeken van een wintersportvakantie is dat er niet goed gekeken wordt naar de sneeuwzekerheid. Het is erg jammer als je een dure vakantie boekt en er vervolgens ter plaatse achter moet komen dat er onvoldoende sneeuw ligt om te skiën, snowboarden, langlaufen of een andere vorm van wintersport te beoefenen. Kijk daarom voor het boeken goed hoe groot de sneeuwzekerheid is. Garantie heb je zelden, maar je kunt de kans op een tegenvaller wel beperken door zorgvuldig je bestemming en reisperiode uit te kiezen. [2] Koop de juiste kleding Voor ieder type wintersport is er verschillende soorten kleding te koop die perfect aansluit bij de te beoefenen sport en de weersomstandigheden. Bij Snowcountry kun je veel soorten wintersportkleding online kopen. Zo vind je hier bijvoorbeeld handschoenen die tegen de meest barre omstandigheden bestand zijn en nog comfortabel genoeg zijn om mee te sporten. [3] Zorg voor een goede reisverzekering Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt vooral voor wintersporten. Je zou niet de eerste zijn die een ongeluk op de piste krijgt en daarna met hoge kosten zit voor eerste hulp en eventueel repatriëring naar Nederland. Zorg daarom voor een goede reisverzekering waarbij wintersportdekking inbegrepen is. Kijk wel goed naar de polisvoorwaarden, met name over de dekking bij eventuele ongevallen die off-piste plaats kunnen vinden. [4] Koop je eigen uitrusting Natuurlijk kun je ter plaatse ski's en skischoenen huren, maar wat is er fijner dan met je eigen materiaal af te kunnen reizen. De aanschafprijs heb je er vaak al vrij snel uit als je het afzet tegen de kosten om een paar keer te huren. Nadeel is wel dat je de mogelijkheid moet hebben om bijvoorbeeld je ski's mee te kunnen nemen. Vind je het aanschaffen van een nieuwe uitrusting te prijzig? Kijk dan eens naar tweedehandsmateriaal. [5] Zorg dat je auto er klaar voor is De meeste mensen reizen met de auto naar de wintersportbestemming. Dan is het wel van belang dat je auto er helemaal klaar voor is. Is de auto technisch in orde? Liggen er winterbanden onder de auto? Is het raadzaam om sneeuwkettingen mee te nemen (en weet je hoe dat ze werken)? Zit er voldoende ruitensproeiervloeistof in het reservoir? Heeft de auto voor vertrek nog een beurt nodig? Dit zijn allemaal elementen waar je rekening mee moet houden. [6] Luister naar je stemmetje van binnen Natuurlijk klinkt het stoerder als je de blauwe of zelfs de zwarte piste af gaat in plaats van de eenvoudigere rode piste. Maar verstandiger is om naar je eigen kunnen te kijken en die niet te overschatten. Als je stemmetje van binnen zegt: ga van de rode piste af, dan moet je niet eigenwijs zijn en gewoon van de blauwe piste afdalen.
woensdag, 5, september, 2018
Source: Vakantienieuws
Bij een autovakantie denk je al heel snel een een ritje naar bijvoorbeeld Frankrijk, daar twee of drie weken vertoeven om vervolgens over de Franse péage weer huiswaarts te keren. In veel gevallen wordt de auto gebruikt voor weinig gecompliceerde reizen. Er zijn echter ook mensen die de auto gebruiken voor een intensieve lange rondreis door Europa. De reisvoorbereiding voor een dergelijke reis vraagt vaak wel wat meer aandacht dan een ‘normale' vakantie. Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet voor wie een lange reis met de auto wil gaan maken: [1] Gebruik recente kaarten Niets is irritanter en soms gevaarlijker dan kaarten die niet up-to-date zijn. Het maakt daarbij niet uit of je gebruik maakt van ouderwetse papieren kaarten, van navigatiesoftware op je smartphone of van een navigatiesysteem. Zorg ervoor dat je voor vertrek de meest recente kaarten geladen hebt. [2] Controleer je verzekeringen Kijk voor vertrek of je doorlopende reisverzekering het toestaat om voor een lange periode aaneengesloten in het buitenland te verblijven. Kijk ook goed of je onderweg goed verzekerd bent. Hoe zit het met vervangend vervoer? Hoe zit het met repatriatie als dat nodig is? Ben je in alle landen waar je doorheen gaat rijden verzekerd? Zijn er aanvullende voorwaarden waar je aan moet voldoen? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. [3] Zorg dat je auto klaar is voor de reis Een belangrijk punt is natuurlijk de conditie en de uitrusting van de auto. Kijk of de auto vooraf nog een beurt kan gebruiken (of moet hebben), laat de airco nakijken, zorg voor de juiste tolvignetten en zorg ervoor dat je auto aan de wettelijke bepalingen voldoet van de landen waar je doorheen reist. Denk hierbij aan de gevarendriehoek, een alcoholtester en een brandblusser. Voor sommige landen is dit verplicht. Reis je in het najaar door Europa dan kun je met totaal uiteenlopende weersomstandigheden te maken krijgen. In winterse omstandigheden met zomerbanden rijden is niet slim en in steeds meer landen verboden. Kijk of het voor jouw reis aan te raden is om met all season banden te reizen. Deze kun je voordelig aanschaffen bij Bandenjager. Als je in de winter op reis gaat dan zijn winterbanden vaak de betere optie. [4] Pas je mobiele abonnement aan Op reis ben je aangewezen op mobiel internet en op wifi in hotels, restaurants en bars. Als je veel via het mobiele netwerk gaat surfen dan betekent dit dat je databundel er sneller doorheen zal gaan. Kijk of je misschien je mobiele abonnement wat op moet schroeven. Een andere optie is het kopen of huren van een mifi. [5] Maak een flexibel reisschema Je kunt vooraf de route en je accommodaties vastleggen. Vaak zal dat goed gaan, maar er kan ook een kink in de kabel komen. Zorg er daarom voor dat je wat speling hebt. Dat creëer je bijvoorbeeld al door (een deel van) de accommodaties dusdanig te reserveren dat je tot de dag van aankomst kosteloos kunt annuleren. Zit het een keer serieus tegen dan kun je je accommodatie voor die nacht annuleren en onderweg even een andere boeken die op dat moment qua route en schema beter uitkomt.
woensdag, 22, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws
Dat je voor een reis naar Amerika een ESTA aan moet vragen dat weten de meeste ervaren reizigers inmiddels wel. Dat deze elektronische toelating voor de Verenigde Staten een geldigheid van twee jaar heeft, dat weten ook best veel mensen. Dat je binnen die twee jaar een onbeperkt aantal keer, maar nooit langer dan 90 dagen aaneengesloten naar Amerika kunt reizen is ook een feit waarvan een redelijk deel van de reguliere vakantie-gangers op de hoogte zijn. Wat echter niet iedereen weet is dat je ESTA komt te vervallen op het moment dat je een nieuw paspoort krijgt. Bij vervanging van je oude paspoort komt je toestemming om naar de States te reizen te vervallen. Dat betekent dus dat je een nieuw ESTA aan moet vragen, ook al was de termijn van twee jaar nog niet verstreken. Op het moment dat je het nieuwe paspoort in je handen hebt en je van plan bent om naar Amerika te reizen, is het zaak om op tijd naar het ESTA formulier te gaan om een nieuwe ESTA aan te vragen. Dat kost je inderdaad weer geld, maar dat is beter dan Amerika niet binnen kunnen of al geweigerd worden zodra je in wilt checken voor je vlucht richting New York, Los Angeles of een andere Amerikaanse bestemming. Het positieve aan het hele verhaal is dat je nieuwe ESTA weer twee jaar geldig is, tenzij je je paspoort in die tussentijd verliest.
dinsdag, 21, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws
Journalisten van Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland, reisden af naar de kust van het West-Afrikaanse Sierra Leone voor een absolute wereldprimeur: een exclusieve reportage en (drone)video van de afgelegen Turtle Islands en hun mysterieuze inwoners, de Sherbro. Deze droomeilanden zijn pas door tweehonderd westerlingen bezocht en nog nooit in kaart gebracht. De complete reportage is te bewonderen in de nieuwe editie van Columbus Travel, die nu in de winkel ligt. Columbus Travel-journalisten Tom Aussems en Tim Bilman maakten exclusieve foto's en drone-opnamen van de archipel. Ze werden door een geheim genootschap ontvangen met een duivelsdans om kwade geesten weg te jagen, gingen met vissers eilandhoppen, ontdekten paradijselijke stranden en ondervonden aan den lijve wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. Hun beelden en video's stelt Columbus Travel beschikbaar aan andere (reis)media om deze fantastische, onderbelichte bestemming onder de aandacht te brengen van een breder publiek.Columbus Travel-journalist Tom Aussems: ‘Wij werden op de Turtle Islands betast en aangestaard alsof we van een andere planeet kwamen en dat is niet zo gek; de archipel werd vóór ons pas door tweehonderd westerlingen bezocht. Ooit. Bij aankomst streek een jochie zelfs zijn vinger over mijn bezwete arm en rende weg. Even verderop snoof hij eraan en stak hem uit naar zijn vriendjes: ‘Ruik! Ruik!''
dinsdag, 21, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws
Nederlanders reizen de laatste jaren steeds meer en steeds vaker. Je zou denken dat door de toenemende ervarenheid in reizen de kans kleiner wordt dat men iets vergeet in te pakken voor de vakantie. Het tegendeel blijkt waar te zijn blijkt uit rondvraag door ons onder verschillende reizigers. Men maakt steeds minder vaak gebruik van een inpaklijstje, waardoor er al snel iets vergeten wordt. Vaak denkt men ook van ‘dat koop ik wel even als ik daar ben' terwijl ze geen rekening houden met het feit dat je niet overal zomaar alles kunt kopen wat je nodig hebt. Tijdens onze rondvraag kwamen de volgende zaken regelmatig voorbij als vergeten dingen tijdens het inpakken: Wie iedere dag medicijnen slikt die zal ze niet zo snel vergeten, maar het zijn juist de mensen die incidenteel medicijnen nodig hebben die er niet bij stil staan om ze mee te nemen. Denk hierbij aan middelen tegen allergieën, migraine, jicht en andere ziektes/aandoeningen die zich niet continu voordoen. Dragers van contactlenzen maken regelmatig twee fouten. Ten eerste om te vergeten extra contactlenzen en/of lenzenvloeistof mee te nemen. Ten tweede stopt men soms te grote verpakkingen lenzenvloeistof waardoor deze bij de veiligheidscontrole in beslag genomen wordt. Het resultaat is dat je zonder de nodige vloeistof op reis moet. Tip: bij eyelens.nl kun je lenzenvloeistof kopen die in speciale reisverpakkingen zit, zodat je ze deze in je handbagage mee kunt nemen. Een smartphone is natuurlijk een geweldige reisgenoot. Je kunt ermee internetten, e-mailen, video's kijken, spelletjes doen, muziek luisteren en natuurlijk je vakantieherinneringen vastleggen. Jammer alleen als je batterij leeg is en je vergeten bent je oplader mee te nemen. Dat schijnt regelmatig te gebeuren. Heb je een digitale camera bij je dan heb je geheugenkaartjes nodig. Je zou de eerste niet zijn die dat vergeet. Ook de oplader van de accu en een reservebatterij (handig als je veel fotografeert) gaat regelmatig niet mee op reis. De zonnebril is een vaak vergeten reisattribuut. Als je naar Spanje of Griekenland reist is dat geen probleem, want daar kun je een zonnebril op iedere straathoek kopen. Als je op safari gaat in Botswana, Namibië of Zambia dan kan het wat lastiger zijn om onderweg een goede zonnebril aan te schaffen. Ga je ervan uit dat je overal zomaar geld op kunt nemen uit een geldautomaat dan is het vervelend als je dat bij aankomst niet meteen lukt en je vergeten bent om voldoende contant geld mee te nemen om in ieder geval de eerste paar dagen door te komen. Voor sommige exotische bestemmingen moet je naast je paspoort ook je gele vaccinatieboekje bij je hebben om bijvoorbeeld aan te tonen dat je je vaccinatie tegen gele koorts hebt gehad. Dit is slechts een greep van wat wij te horen hebben gekregen van spullen die mensen vergeten zijn in te pakken voor een reis. Wil je voorkomen dat je iets essentieels vergeet voor je vakantie? Maak dan een goede inpaklijst. Er zijn verschillende websites die je uitstekend daarbij kunnen helpen.
vrijdag, 17, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws
De ellende van stakingen bij luchtvaartmaatschappijen wordt mogelijk nog groter. Na de stakingen bij Ryanair die voor tienduizenden vakantiegangers en andere reizigers een enorme strop betekenden, volgt nu mogelijk de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM met pilotenstakingen. De heren vliegeniers willen op deze manier betere arbeidsvoorwaarden afdwingen bij hun werkgever. Ze willen van KLM voor vrijdag a.s. een keiharde belofte van KLM dat de werkdruk verlicht wordt. Indien deze eis niet ingewilligd wordt zouden een staking het in te zetten pressiemiddel kunnen worden. Voor de vele mensen die de komende weken nog op vakantie moeten gaan is het te hopen dat het conflict binnen KLM snel opgelost wordt. Voor Air France/KLM kunnen eventuele stakingen een flinke kostenpost creëren. Het zou het bedrijf voor het lopende boekjaar zelfs in de rode cijfers kunnen drukken.
maandag, 13, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws
De vakantie is hét moment om foto's te maken. Naar schatting wordt meer dan de helft van alle gezinsfoto's tijdens de vakantie genomen. De afgelopen jaren is het aantal mogelijkheden om goede foto's te maken, te bewerken en te delen flink uitgebreid. De digitale camera is niet meer weg te denken in een gemiddeld gezin, de camera's van smartphones zijn steeds beter geworden en de zogenaamde actioncam's weten hun weg de afgelopen jaren massaal te vinden naar de consument die op zoek is naar de beste vakantiekiekjes. De nieuwste trend is vakantiefoto's maken met een drone. Met een drone kun je foto's (en natuurlijk ook video's) schieten vanuit hoeken die vroeger ondenkbaar waren. Denk bijvoorbeeld aan een panoramische foto vanaf de zee richting het strand, een stadsfoto van bovenaf of het fotograferen van bergachtig gebied waarbij de hoogte van de bergen wel goed weergegeven wordt. Het fotograferen met een drone begint door de dalende prijzen voor de apparatuur steeds laagdrempeliger te worden. Wie op www.droneland.nl kijkt naar het actuele aanbod van drones die ziet dat je al vanaf enkele honderden euro's een eenvoudig setje kunt kopen. Het enige nadeel van drones is het reizen op zich. Als je in Nederland verblijft in een vakantiewoning of een stacaravan van stekelbos.nl dan kun je er met de auto naartoe reizen. De drone gaat dan gewoon mee in de auto. Ga je vliegen dan moet je er rekening mee houden dat de drone een aanzienlijk deel van je bagagelimiet op kan slokken, zeker als je hem als handbagage mee wilt nemen. Kies voor vliegreizen daarom voor een compacte en lichte drone die gemakkelijker is om mee te nemen. De accu's moeten altijd mee als handbagage. Tegenwoordig worden accu's en batterijen steeds vaker geweigerd in de ruimbagage.
zaterdag, 11, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws
Luchtvaartmaatschappij Emirates gaat vanaf december een derde vlucht inzetten op de route Amsterdam-Dubai. Op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag gaat de luchtvaartmaatschappij uit Dubai een derde vlucht laten vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Dubai International Airport. Hiermee neemt het aantal wekelijkse vluchten toe van 14 naar 19. De derde vlucht wordt een ochtendvlucht die naast de bestaande middag- en avondvluchten ingezet wordt. De nieuwe vluchten onder vluchtnummers EK145/146 worden uitgevoerd met een Boeing 777-300 ER die een wat kleinere capaciteit heeft dan de megajumbo's die de andere vluchten uitvoeren. In totaal kunnen er 360 passagiers per vlucht mee, wat een extra capaciteit van 1800 passagiers per week betekent. Vier vluchten per week worden vanaf 1 december 2018 ingevoerd, de vijfde wordt vanaf 1 januari 2019 toegevoegd aan het programma. De nieuwe vluchten zijn al boekbaar via Emirates.com
donderdag, 2, augustus, 2018
Source: Vakantienieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *