Sporten en Bewegen

 

  Wandel-Geest    TopSnowShop    TennisDirect    MatraBike    BikesPlaza    Bekijk nu
Op het jaarlijkse gala van motorsportend Nederland kreeg Jeffrey Herlings een verrassende boodschap. Sportminister Bruno Bruins bracht de bijzondere melding dat de Koning hem heeft benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
zondag, 13, januari, 2019
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Op het Nederlands Kampioenschap driebanden tussen de wedstrijden door werd Therese Klompenhouwer verrast met een bijzondere boodschap. Minister Bruno Bruins (Sport) kon in Berlicum melden dat de Koning haar heeft benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
zaterdag, 12, januari, 2019
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Vandaag is Marlou Rikkert uitgeroepen tot buurtsportcoach van het jaar. Minister Bruno Bruins (Sport) was vandaag aanwezig bij de inspirerende dag voor alle buurtsportcoaches in Nederland.
donderdag, 6, december, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Op het wielrengala in Den Bosch werd wielrenster Annemiek van Vleuten verrast met een bijzondere boodschap. Sportminister Bruno Bruins kon melden dat de Koning heeft besloten haar te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Onder luid applaus kreeg Van Vleuten de bijbehorende versierselen opgespeld door de minister.
maandag, 3, december, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Op 20 november zijn de vijf winnaars van de Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccommodaties, vanuit het programma Sportinnovator, bekendgemaakt. De innovatieve ideeën voor energiebesparing bij sportaccommodaties hebben groen licht gekregen. Ze ontvangen hiervoor steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om innovatie in de sport te bevorderen. Onderstaande initiatieven krijgen 100.000 euro om het idee in de praktijk door te voeren.
dinsdag, 20, november, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Van 6 tot 18 oktober wordt in Buenos Aires, Argentinië, de derde editie van de Jeugd Olympische Spelen gehouden. Toptalenten uit 206 landen tussen de 15 en 18 jaar oud doen hieraan mee. Talent TeamNL bestaat uit 41 sporters die uitkomen in 19 disciplines. Minister voor Sport Bruno Bruins bracht vandaag een verrassingsbezoek aan de Nederlandse ploeg. Hij bezocht het Olympisch Dorp waar de talenten onder leiding van Chef de Mission Mark Huizinga zich voorbereiden op de Spelen die zaterdag beginnen.
woensdag, 3, oktober, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Dit weekend staat de Motorcross Grand Prix (MXGP) op het TT circuit van Assen op de agenda. Dit jaar kan een bijzondere editie worden, omdat Jeffrey Herlings de mogelijkheid heeft om de eerste Nederlandse wereldkampioen in de MXGP-categorie te worden.
vrijdag, 14, september, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Minister van Sport Bruno Bruins bezoekt zaterdag 4 augustus de start van het jaarlijkse Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) kampioenschap. Hierbij strijden 14 ‘Skûtsjes' om de felbegeerde kampioenswimpel en de wisseltrofee: het Sulveren Skûtsje. In totaal worden de komende twee weken 11 wedstrijden gezeild. De eerste wedstrijd start zaterdag op het Pikmeer bij Grou.
donderdag, 2, augustus, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Ruim 700 extra buurtsportcoaches, verhoging van de onbelaste vrijwilligersvergoeding van €1500 naar €1700 euro per jaar, €87 miljoen aan subsidie voor sportverenigingen die investeren in accommodaties, een nieuwe code goed sportbestuur en beweegprogramma's voor kinderen onder de 6 jaar. Dit is slechts een greep uit het sportakkoord dat minister Bruno Bruins (Sport)heeft gesloten met de sport, gemeenten en maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het is de eerste keer dat zoveel partijen zijn samengebracht om sportief Nederland te laten verenigen. Vandaag zetten ze hun handtekening onder het Nationaal Sportakkoord.
vrijdag, 29, juni, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Dit weekend worden in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen gehouden. Meer dan 2000 sporters met een verstandelijke beperking gaan de strijd aan in 20 takken van sport. Sportminister Bruno Bruins zal de Spelen vrijdagavond officieel openen tijdens een feestelijke ceremonie in Stadion de Vijverberg in Doetinchem. Bruno Bruins: ‘Sporten is gezond en vooral leuk. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan sporten en er lol aan beleeft. Dat is ook een belangrijk onderdeel van het sportakkoord dat in de maak is. Dit evenement is een prachtig voorbeeld daarvan. De lol die de deelnemers bij de Special Olympics uitstralen is ongekend en heerlijk om te zien. De duizenden begeleiders en vrijwilligers die dit mogelijk maken verdienen een groot compliment.' Zelfvertrouwen De Special Olympics Nationale Spelen zijn dit jaar het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Europa. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter', het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. Meer weten over de Special Olympics? Kijk op http://www.specialolympics2018.nl/
donderdag, 7, juni, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *