Sporten en Bewegen

 

  Wandel-Geest    TopSnowShop    TennisDirect    MatraBike    BikesPlaza    Bekijk nu
Vicepremier Hugo de Jonge en minister van sport Bruno Bruins spraken vandaag de Olympische en Paralympische sporters en hun begeleiders toe. De Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea waren een groot succes voor de Nederlandse ploeg onder leiding van chefs de mission Jeroen Bijl en Esther Vergeer. Nederland behaalde maar liefst 11 gouden medailles, 9 zilveren medailles en 7 bronzen medailles.
vrijdag, 23, maart, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Meer topcoaches van Nederlandse bodem, extra deelname aan internationale wedstrijden en trainingsstages voor topsporters, betere herkenning en ontwikkeling van toptalenten en meer geld voor financiële voorzieningen voor talenten en topsporters. Dat is een greep uit de doelen die minister Bruno Bruins (Sport) de komende jaren wil realiseren. In het regeerakkoord is afgesproken jaarlijks 10 miljoen euro extra ter beschikking te stellen voor de Nederlandse topsport. Vandaag heeft minister Bruins bekend gemaakt waar dit geld vanaf dit jaar voor gebruikt gaat worden.
dinsdag, 20, februari, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Minister Bruno Bruins (Sport) zal zondagmiddag namens de Nederlandse regering aanwezig zijn bij de mannenwedstrijd van het WK Veldrijden. Voor de achtste keer vindt het WK in Nederland plaats, ditmaal in Valkenburg.
vrijdag, 2, februari, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Voor topsporters wordt het makkelijker om hun loopbaan te combineren met studeren. Onderwijsinstellingen kunnen zelf studenten aanwijzen, zoals topsporters, die in aanmerking komen voor een aangepast studieadvies. De ministerraad stemt daarmee in op voorstel van minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
vrijdag, 19, januari, 2018
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
De KNVB krijgt een subsidie van maximaal twee miljoen euro voor de organisatie van het EK voetbal in 2020. Daarnaast krijgt de bond ook 500.000 euro om ook het amateurvoetbal mee te laten profiteren van de organisatie van het EK. Het geld komt uit het beleidskader voor topsportevenementen. Dat heeft minister Bruno Bruins (Sport) vandaag bekend gemaakt. Bij de toekenning is ook afgesproken dat er rondom het toernooi aandacht wordt gegeven aan meiden- en vrouwenvoetbal.
dinsdag, 19, december, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Vandaag is de Grand Prix judo in Den Haag van start gegaan. Het toernooi behoort tot de grootste judotoernooien ter wereld. Dit weekend genieten duizenden toeschouwers op de nieuwe Sportcampus Zuiderpark van 240 topjudokas uit 45 landen die strijden om de prijzen. Op deze eerste dag stonden de wedstrijden voor vrouwen -48 kg, -52 kg en -57 kg en de mannen -60 kg en -66 kg op het programma. Minister Bruno Bruins (Sport) reikte de eerste medailles van het toernooi uit. Zaterdag en zondag staan de overige gewichtsklassen op het programma.
vrijdag, 17, november, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Het aantal meldingen van excessen in het voetbal is gedaald, 371 gemeenten hebben inmiddels één of meerdere buurtsportcoaches en zijn daar in 95% van de gevallen ook nog eens positief over. Bovendien voelen steeds meer mensen zich veilig op en rond het sportveld en zijn Nederlanders zeer tevreden over het sport- en beweegaanbod. Dat schrijft de minister voor Medische Zorg en Sport vandaag in zijn voortgangsbrief aan de Tweede Kamer.
maandag, 13, november, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Minister Bruno Bruins (Sport) is aanstaande zondag aanwezig bij de slotdag van de World Cup schaatsen in Heerenveen. Naast de wedstrijden van ADO Den Haag, waar Bruins een seizoenskaart heeft, is dit het eerste sportevenement dat hij als minister van sport bijwoont.
vrijdag, 10, november, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Vijf projecten, gericht op het aan het sporten en bewegen krijgen van kwetsbare groepen, mogen de komende zes maanden aan de slag om hun innovatie verder te ontwikkelen. Ze ontvangen hiervoor steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
donderdag, 14, september, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Op zaterdag 26 augustus zullen minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) namens het kabinet aanwezig zijn bij de damesfinale van het EK Hockey in het Wagener Stadion. Om 20.00 uur neemt Oranje het op tegen België.
zaterdag, 26, augustus, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *