Nederlander zoekt Egypte op tijdens wintermaanden.

Nederlander steeds vaker op vakantie naar Egypte.De Nederlandse vakantieganger gaat steeds vaker op vakantie naar Egypte tijdens de koude wintermaanden. Dit blijkt uit onderzoek van een bekende reisorganisatie. In de afgelopen weken is het aantal boekingen naar Egypte met 300% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

 

 

Voordelige prijs en zeer stabiel winterzon-klimaat.

De vraag naar de Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam neemt gestaag verder toe, waarbij de voordelige prijs en wat men daarvoor krijgt op de vakantiebestemming zeer belangrijk is. Dit, naast het zeer stabiele winterzon-klimaat met veel zonuren en geen regen, zorgt voor een dusdanige toename in de vraag dat de reisorganisatie twee extra vliegtuigen per week en tijdens de kerstvakantie zelfs vier extra vliegtuigen gaat inzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. “Na een aantal turbulente jaren zien we de vraag naar deze twee populaire badplaatsen de laatste weken met driehonderd procent stijgen en is het vertrouwen in het toerisme bij de Egyptische hoteliers weer terug. Sunrise opent nog voor Kerst een nieuw hotel in de jachthaven van Port Ghalib wat aangeeft dat men weer volop gelooft in toerisme”, aldus Reinoud Koot, Commercieel Directeur Differentiated Products.

Top bestemmingen en best geboekte vakanties naar Egypte.

Goed gevulde buffetten.

Het hotelaanbod aan de Rode Zee is na een moeilijke periode weer volledig back on track. De service en faciliteiten in de resorts zijn volledig operationeel, waardoor het de gasten aan niets ontbreekt. Entertainment programma’s draaien op volle toeren en de buffetten zijn goed gevuld. In niets is te zien dat het ooit anders is geweest. De kustplaatsen en luchthavens worden goed beveiligd, wat soms een wat over-beveiligd gevoel kan geven. De Egyptische overheid is er alles aan gelegen om de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen.

In alle badplaatsen aan de Rode zee is de onderwaterwereld de grote attractie, waarbij hotels vaak diverse mogelijkheden bieden in de vorm van duikscholen en snorkel activiteiten.

Bron: ANP Pers Suppport


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *