Internet, Mobile, TV en Technologie

 Een maand voor het zover is, nodigt Google media uit voor hun event op 15 oktober in New York. Tijdens deze presentatie zal Google waarschijnlijk officieel de Pixel 4, Pixel 4 XL en andere hardware aankondigen. Naar verwachting kondigt het bedrijf dan ook de komst van Pixelbook 2 aan en nieuwe Google Home speakers. Dit meldt website The Verge, die laten weten een uitnodiging te hebben ontvangen met de mededeling: "Come see a few new things Made by Google". Face ID van Google In juni deelde Google zelf al een foto van de Pixel 4. Dat was redelijk onverwacht omdat het bedrijf normaal gesproken liefst wacht tot de release. Maar omdat er al foto's waren gelekt, besloot Google dan maar zelf een kleine preview te geven van de telefoon. We weten in ieder geval zeker dat de Pixel 4 met een eigen versie van Face ID komt en de smartphone bediend kan worden met handgebaren. Nog meer foto's van Pixel 4 De afgelopen dagen verschenen nog meer foto's van de Pixel 4 online. The Verge meldt dat een anonieme bron hen 21 foto's van de telefoon stuurde. Het is dus geen verrassing meer hoe de telefoon eruit ziet. En we zien ook meteen wat technische specificaties. Of dit allemaal klopt met het uiteindelijke model, weten we op 15 oktober aanstaande. Opvolger Pixelbook-laptop Google werkte daarnaast aan een opvolger van de Pixelbook-laptop uit 2017, nadat de Pixel Slate-tablet uit 2018 geen succes bleek te zijn. Het bedrijf besloot daarna om zich niet meer op de productie van tablets te richten. In 2018 verschenen, naast de geflopte Slate, de Pixel 3 (XL), Google Nest Hub en een vernieuwd Chromecast-streamingapparaat. Onlangs kwam Google met de Nest Hub Max, die een groter scherm heeft dan het standaard model. Over een maand weten we met welke nieuwe producten Google op de markt komt. Irene Boskma Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om uitgebreid te koken en bakken, hard te lopen en op reis te gaan. Of dat nu korte...
dinsdag, 17, september, 2019
Source: DutchCowboys
We hebben inmiddels kennisgemaakt met de Apple iPhone 11. In het kort: meer camera's en een betere accu. Maar is dat genoeg om India te veroveren, een land waar in tegenstelling tot de rest van de wereld de smartphonemarkt nog groeit? Dan dient Apple eerst af te rekenen met Samsung. De Koreanen hebben traditiegetrouw een dominante positie in het Indiase topsegment. Dat lijkt te lukken. Dit jaar troefde Apple voor de eerste keer de Koreanen af. Volgens onderzoeksbureau International Data Corporation vergaarde Apple in het tweede kwartaal van 2019 41,2% van de premium smartphonemarkt. Volgens techjournalist Mala Bhargava is dat typisch India. "De Indiase smartphonemarkt is bijzonder dynamisch" vertelde ze aan de BBC. "Er is geen bedrijf, hoe dominant ook, die het zich kan veroorloven om achterover te leunen." De nieuwste mobiele telefoons van Apple - de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max - zijn vanaf 27 september verkrijgbaar in India. De iPhone 11 lijkt een schot in de roos voor de Indiase markt, denken analisten. De prijs ligt nauwelijks hoger dan de XR, die een tijdje terug in de uitverkoop ging. Dat had een enorme impact. Consumenten in India zijn erg gevoelig voor kortingen en acties. De iPhone 11 is nauwelijks duurder dan de XR dus de verwachtingen zijn hooggespannen. India is praktisch de enige smartphonemarkt die nog enthousiast groeit. In het tweede kwartaal van 2019 werden er 36,9 miljoen handsets verkocht - een stijging van 9,9% ten opzichte van vorig jaar. Ter vergelijking: de globale markt voor premium smartphones zakte in het eerste kwartaal van dit jaar met 8%. Vooral Apple deed het slecht.
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
Als je wilt wonen in een land met een prachtig klimaat en een rijke cultuur, dan zijn je gebeden verhoord. De president van Molise, een Italiaanse regio ten oosten van Rome, wil dat je je spullen pakt en er komt wonen. Sterker nog, hij wil dit zo graag, dat je er geld voor krijgt. Krimpgroei crisis Het gebeurt steeds vaker; steden en regio's die huizen spotgoedkoop verkopen (vaak voor €1), om te zorgen dat het geen spookstad wordt. In Italië gebeurt dit misschien wel het meest. Jonge Italianen migreren namelijk steeds vaker naar andere Europese landen of naar grotere Italiaanse steden. Dit doen ze vooral vanwege hun toekomstperspectief, wat ze in hun dorpen niet hebben vanwege de lage werkgelegenheid. Mensen die wél achterblijven zijn vaak ouder of nemen geen kinderen. Dit draagt mee aan de krimpgroei van regio's zoals Molise. De regio heeft momenteel 305.000 inwoners. Als je dan nagaat dat er in 2018 meer dan 2800 mensen vertrokken of overleden en er 0 baby's werden geboren, klinkt de drastische maatregel van de president om nog een stapje verder te gaan niet zo gek meer. Bijdragen aan de economie Molise's president, Donato Toma, hoopt met dit plan de langetermijngroei van de regio te stimuleren. Hij wil zorgen dat mensen niet alleen komen en na een paar jaar weer besluiten te vertrekken, maar dat het er echt leefbaar wordt. Zo zal de regio ook in de infrastructuur investeren en worden er andere stappen gemaakt om te zorgen dat het aantrekkelijk is en blijft voor bewoners én toeristen. Als je de keuze maakt om ervoor te gaan, ontvang je €700 per maand, drie jaar lang, om je te helpen bij je nieuwe start in Italië. In totaal komt dit uit op meer dan €25.000. Het is wel de bedoeling dat je je inzet voor de groei van Molise en dat je door middel van het starten van een bedrijf bijdraagt aan de lokale economie. Hoe je dit wilt doen mag je in principe zelf weten, daar zijn de Italianen erg vrij in. Een mooie kans dus voor ambitieuze ondernemers, ook buiten de toeristische sector. Veel te bieden Hoewel het heel erg klinkt die krimpgroei, heeft Molise veel te bieden. De 136 dorpen hebben mooie architectuur, natuur en het klimaat zit natuurlijk mee. Je vindt er rust en authenticiteit die je in de stad niet zult vinden. Daarnaast heeft Molise ook geen last van criminaliteit en zijn er oneindig veel mogelijkheden om er je stempel op te drukken. Bovendien is en blijft het Italië, en dat op zich is al genoeg motivatie. Amy Swinkels Stagiair en tekstschrijver. In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met media, scripts en haar hond.
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
Een waterfles van $179? Dat klinkt krankzinnig, maar het is dan ook niet zomaar een hervulbare fles. Het merk LifeFuels introduceert een slimme fles die bijhoudt hoeveel je hebt gedronken en richt zich op het mixen van eigen sportdranken. De LifeFuels-fles bevat maximaal drie smaakconcentraten en geeft deze af aan het water, zodat je je eigen sportdrank mixt. Daarnaast trackt het dus hoeveel je dagelijks drinkt, of dat nu water of sportdrank is. Geavanceerde waterfles Eigenlijk is de LifeFuels-fles nog het beste te omschrijven als een geavanceerde waterfles. Er is zeker goed over nagedacht, want de smaakconcentraten komen in zogenaamde 'FuelPods', die je onderin de fles stopt. Deze bevatten verschillende voedingsstoffen en vitamines om een sportdrank na te bootsen. De lege pods zijn recyclebaar. Voordat je het apparaat kunt gebruiken, moet je het opladen en de app installeren. Daarna mix je je eigen sportdrank, er zijn verschillende smaken beschikbaar. Aansporen om meer te drinken De fles houdt tot op de millimeter bij hoeveel je drinkt en wat de resterende inhoud is. Je kunt instellen om op je telefoon pushberichten te krijgen dat je meer moet drinken. De batterij van de fles moet ongeveer een week meegaan en het 'apparaat' zelf een leven lang. Het lijkt vooral heel geschikt voor sporters, die exact willen weten hoeveel water en elektrolyten ze dagelijks binnenkrijgen. Oprichter Jonathan Perrelli wil van LifeFuels een soort 'Fitbit' voor hydratatie maken. Mensen houden van gegevens en het bijhouden van allerlei zaken die met gezondheid te maken hebben, weten ze bij LifeFuels en dat is absoluut waar. Kijk maar eens naar de grote hoeveelheid wearables op de markt. We willen dus data en zelf bijhouden hoe het met onze gezondheid is gesteld. Op die behoefte speelt LifeFuels slim in. Of dat die fikse prijs waard is, zal de tijd leren. Vooralsnog is het alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
Beveiligingsonderzoekers hebben bekend gemaakt dat er een nieuwe aanval op de privacy van gebruikers gaande is door een sms-methode. Het wordt misbruikt om mensen te volgen en in de gaten te houden. De onderzoekers zijn er vrij zeker van dat deze methode is ontwikkeld door een specifiek privébedrijf die samen met de overheid mensen in de gaten houdt. Het wordt al ruim twee jaar lang gebruikt in verscheidene landen. Onderzoekers noemen het een ‘geavanceerde manier van tracking' en het is vele malen complexer dan hoe het eerder gebeurde. Hoe werkt Simjacker? Simjacker begint met een sms-bericht, vaak gestuurd vanaf een andere smartphone. Deze sms'jes bevatten geheime toolkit-instructies die ondersteund worden door bepaalde software die zich op een Simkaart bevindt. Dit is een oudere technologie die op sommige Simkaarten te vinden is, eerder werd het gebruikt om bepaalde promoties naar gebruikers te sturen. Nu kan het dus gebruikt worden om de locatie van een gebruiker op te vragen en te ontvangen, zonder dat diegene dat merkt. Slachtoffers zien helemaal geen spoor of aanwijzing van de inbreuk en kunnen dus weken, maanden of jaren gevolgd worden zonder dat ze het weten. Omdat het volgen via de Simkaart gaat, maakt het dus ook niet uit of de gebruiker een nieuwe telefoon neemt, zolang de Simkaart mee gaat kan het ‘tracken' doorgaan. Oude technologie Simjacker werkt met een aparte binaire codetaal waardoor netwerkoperators deze hack-methode wel tegen kunnen gaan als ze bepaalde apparatuur aanpassen om deze gegevens te blokkeren. Simjack-aanvallen gebeuren volgens de onderzoekers dagelijks en op dit moment is het nog niet duidelijk welk bedrijf schuldig is aan de inbreuk. Het zou best kunnen dat het gebruikt wordt om terroristen te identificeren of om politieke tegenstanders in de gaten te houden. Omdat de tech achter Simjacker verouderd is, kan het juist zo goed op de achtergrond blijven. Het lijkt erop dat het niet op grote schaal wordt gebruikt voor slechte bedoelingen, maar veel over Simjacker en wie er achter zitten is nog niet duidelijk.
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
Je weet hoe je goedkoop aan Netflix en Spotify kunt komen: zorgen dat je met een groepje vrienden een familie-account neemt en je hoeft nog maar een paar euro per maand te betalen als je de rekening split. Daar gaat mogelijk verandering in komen, want Spotify wil het familie-abonnement alleen beschikbaar maken voor mensen die echt op hetzelfde adres wonen. Nieuw beleid van Spotify Je hoeft echt niet naar Spotify correspondentie op te gaan sturen waarop staat dat jij op een bepaald adres woont: de muziekstreamdienst wil daarvoor je locatie op je telefoon gebruiken. In het nieuwe beleid van Spotify staat dat zowel de eigenaar van het account als die van alle losse accounts eronder moeten laten zien dat ze op één adres wonen door “af en toe” hun adres te verifiëren. Spotify vraagt dan de locatie te delen in Google Maps, zodat je kunt laten zien dat je woont bij de persoon met het hoofdaccount. Het betekent natuurlijk alsnog dat je het systeem kunt cheaten, want je hoeft maar langs je vriend te gaan en locatie te delen om toch samen in een familie-account te kunnen zitten. Spotify wilde dit systeem al eerder invoeren, maar dit ging wegens privacy-redenen niet door. Nu Spotify slechts af en toe zal vragen om een hervalidatie van de locatie, mag het waarschijnlijk wel. Familie-account Wat er gebeurt als je de verkeerde locatie als je ‘thuisadres' selecteert, dat is onbekend. Dus of je dan je account kwijt bent (of iedereen binnen dat hoofdaccount), dat is nog onbekend. In ieder geval lijkt Spotify de regel te hebben toegevoegd om tenminste een poot te hebben om op te staan. De helft van de Spotify-gebruikers schijnt op een familie-account te zitten, dus Spotify krijgt daar aanzienlijk minder inkomsten van dan hun solo-accounts van een tientje per maand. Een gezinsaccount kost 14,99 euro voor zes accounts.
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
Facebook werkt aan een portaal om te videochatten via je tv. Dit zou moeten gaan werken via een apparaat dat je aan een televisie koppelt. Er gingen al langer geruchten dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van nieuwe hardware om te videochatten. Het apparaat is de opvolger van Facebook Portal, een scherm met camera, geschikt voor videogesprekken. Camera en microfoons De vernieuwde Portal heeft een camera en ingebouwde microfoons en via het bestaande Facebook Portal-platform kan dit gebruikt worden om op een tv te videochatten. Dit kan bovenop een tv geplaatst worden, waardoor het gemakkelijk is om de gehele ruimte te gebruiken voor videochats. De microfoons hebben een ver bereik. Het nieuwe apparaat heeft een 12 megapixel-camera aan de voorkant en een groot, helder scherm zodat je ook de persoon aan de andere kant van het gesprek kunt zien. Het maakt gebruik van ingebouwde AI-software om de oproepen er beter uit te laten zien en klinken dan de concurrerende apparaten. Gluren in je woonkamer Ondanks alle privacy-vraagstukken komt Facebook nu dus met een apparaat waarmee het in je woonkamer kan gluren. En dat roept nogal wat vragen op. De Portal wordt overigens wel geleverd met een clip waarmee je de camera kunt afdekken. Via dit nieuwe apparaat is het mogelijk om al je Facebook-contacten te bellen. Zij hoeven geen Facebook Portal hebben, maar wel Messenger op hun telefoon of tablet. Als je de Portal uit hebt staan, worden er foto's uit je Facebook fotobibliotheek weergegeven en is het mogelijk om muziek af te spreken via Spotify. Het is ook mogelijk om Facebook Portal te gebruiken als smart home apparaat en wordt geleverd met Alexa. Facebook wil nieuws over Portal nog even geheim houden Facebook doet zijn best om al het nieuws rondom de vernieuwde Portal geheim te houden. En dat is niet zonder reden. Het bedrijf ziet wat er gebeurt als nieuwtjes uitlekken voordat er een officiële aankondiging is gedaan, zoals bij Apple en Google vak het geval is. Dat voorkomt allerlei speculatie en onjuiste informatie. Bovendien roept het vragen op over allerlei privacy-issues. Toch melden diverse Amerikaanse websites dat de lancering er snel aankomt. Het is nog niet bekend of we het apparaat dan ook in Nederland kunnen kopen. Waarschijnlijk draait de nieuwe Portal op Android en geeft het ook toegang tot streamingdiensten zoals Netflix en Disney+.
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
Norton komt op de markt met een geheel nieuw cyberveiligheidsplatform dat ervoor moet zorgen dat je digitale leven nog beter beschermd wordt. Tijdens de IFA in Berlijn spraken we met twee experts van Norton natuurlijk over de nieuwste versie Norton 360 en over de vraag hoe het zit met de bewustwording van mensen als zij hun digitale leven veiliger willen maken. Want hoe zit dat nu precies, dat beschermen van je digitale leven? Norton is de onbetwiste marktleider op het gebied van cybersecurity. Volgens hun laatste gegevens staat de teller op zo'n 50 miljoen installaties. Dat betekent dat de nr. 2, nr. 3 en volgende onder dit getal zitten. Als je weet dat er zo'n 3 miljard mensen inmiddels online zijn dit geweldige cijfers en een extra motivatie voor cybercriminelen om vol gas te geven. Wat het overgrote deel van computers, smartphones en iedere andere vorm van digitale connectiviteit is niet beveiligd. Tel daar dan ook nog eens bij op hoe mensen omgaan met de nonchalante gedrag bij het kiezen van wachtwoorden (password = password), dan is de conclusie snel getrokken. We zijn ons nauwelijks bewust van de risico's en gevaren die we lopen als we eenmaal online zijn. Je bent niet tegen alles te beschermen Als we doorpraten over bewustwording is het duidelijk dat we dit pas worden als het meestal te laat is. En soms weten we en beseffen we dit niet. Het is ook niet zo dat met het installeren van een cyberveiligheidsplatform als Norton 360 je voortaan tegen alles beschermd bent. Natuurlijk meld je computer of smartphone direct als je gebruik maakt van een onveilige Wifi-verbinding maar luister je dan ook of ga je toch gewoon online op de luchthaven of in een willekeurig café waar met grote letters op het raam ‘Free Wifi' staat. Of wat dacht je van te pas en te onpas je naam en betaalgegevens achterlaten als je de aankoop van het jaar doet via een advertentie op Instagram. Wat er gebeurt met je gegevens, je hebt geen flauw idee.“Alleen al in het afgelopen jaar waren 5,8 miljoen Nederlandse consumenten het slachtoffer van cybercriminaliteit en 1,4 miljoen Nederlandse consumenten waren het slachtoffer van identiteitsdiefstal” Telecomproviders kunnen helpen Volgens Norton is het zeker niet dweilen met de kraan open, maar duidelijk is dat het gevaar van vandaag vele malen groter is dan ooit van tevoren. Wie aan winnen is kun je zelf wel bedenken. En ondanks de bijna dagelijkse nieuwsstroom dat er weer maar eens van miljoenen accounts van welk willekeurig sociale netwerk dan ook privacygevoelige informatie is gelekt, het aantal phishing mails explosief groeit, banken die klagen over hacks en mail een DDoS aanvallen op servers waar profielen staan. Het maakt niets uit, we lijken het nog steeds massaal te negeren. Overheden waarschuwen wel maar doen dit nog steeds redelijk soft. Net als telecomproviders die en je verbinding thuis verzorgen en zorgen dat je met je smartphone online kunt. Misschien ligt hier we een nieuwe rol voor Ziggo, KPN, Vodafone en al die anderen. Hoe goed zou het zijn als bij je aansluiting tegelijkertijd een cyberveiligheidsplatform wordt meegeleverd. In Duitsland zijn er inmiddels telecom-aanbieders die dit doen. Wat Norton betreft bij voorbaat natuurlijk een ‘360-edition' omdat dit pakket ervoor zorgt dat je online informatie, apparaten en familie beter wordt beschermd. Alleen al in het afgelopen jaar waren 5,8 miljoen Nederlandse consumenten het slachtoffer van cybercriminaliteit en 1,4 miljoen Nederlandse consumenten waren het slachtoffer van identiteitsdiefstal Norton 360 Een andere vraag is: waarom je zou kiezen voor een soort van totaaloplossing, ook al weet je dat dit nooit allesomvattend kan zijn. Eén ding is zeker; je laptop en je smartphone zijn ‘on the go' absoluut in de gevarenzone. En ga je online dat wordt alles vandaag wel degelijk link. Datzelfde geldt ook voor je internet thuis, je browser en VPN. Want ook bij deze laatste hebben veel mensen nog steeds geen flauw benul hoe belangrijk het is hier gebruik van te maken. Natuurlijk kun je een pakket als Norton 360 bagatelliseren met ‘wij van WC-eend' maar niets is minder waar want juist dit soort software zorgt ervoor dat als je argeloos, onoplettend of onverstandig bent je digitale leven een stuk veiliger wordt. Norton 360 biedt binnen één pakket meerdere beschermingslagen voor voor PC's, Macs, tablets en smartphones. Denk hierbij aan virussen, ransomware, phishing en andere online bedreigen bij online bankieren, winkelen of gewoon op het internet surfen. VPN maakt los abonnement overbodig Het pakket wordt aangeboden als standaard-, luxe- en premiumabonnement en beschermt je persoonlijke gegevens, zowel thuis als onderweg, met versleuteling via het beveiligde VPN van Norton. De beveiligde VPN van het pakket maakt een los abonnement bij een willekeurige provider voor VPN overbodig, net als dat je hier geen speciale browser voor hoeft te downloaden. Verder helpt 360 je te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot persoonlijke informatie wanneer ze verbinding maken met (openbare) Wi-Fi. Het pakket bevat tevens Cloud Backup als preventieve maatregel tegen gegevensverlies als gevolg van storingen van de harde schijf, gestolen apparaten en zelfs ransomware. Password Manager zorgt voor een veilig beheer van je wachtwoorden en online aanmeldingen. Overzicht van functionaliteit Norton 360 Secure VPN: Biedt versleuteling om de informatie die van en naar je device wordt verzonden te helpen beschermen. Dit helpt voorkomen dat bedrijven al je online activiteiten of locaties kunnen volgen. Cloud Backup: Cloud-opslag om belangrijke bestanden, wachtwoorden en documenten op te slaan en te beschermen en om gegevensverlies als gevolg van storingen van de harde schijf, gestolen apparaten en zelfs ransomware te helpen voorkomen. PC SafeCam: Waarschuwt bij pogingen om toegang te krijgen tot je webcam en helpt onbevoegde toegang te blokkeren. Parental Controls: hulpmiddel voor ouders om kinderen te helpen veilig het internet te verkennen. Met ouderlijk toezicht kun je o.a. schermtijdslimieten instellen, ongeschikte sites blokkeren (ook zoektermen) en activiteitengeschiedenis controleren. Device Security: Bescherming voor meerdere apparaten, waaronder PC's, Macs, smartphones of tablets, tegen ransomware, virussen, spyware, malware en andere online bedreigingen. Online Threat Protection: Geavanceerde beveiliging om persoonlijke en financiële informatie online te helpen beschermen. Smart Firewall: Helpt het apparaat en de gegevens van de abonnee te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en ongewenste indringers door verdacht netwerkverkeer te bewaken en te blokkeren. Password Manager: Slaat gebruikersnamen en wachtwoorden op, genereert sterke wachtwoorden voor nieuwe aanmeldingen en updates van wachtwoorden en synchroniseert deze via meerdere browsers, computers en apparaten. Virus Protection Promise: Alle Norton 360-abonnementen worden geleverd met een belofte voor virusbescherming. Henk de Hooge Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere...
maandag, 16, september, 2019
Source: DutchCowboys
De kruidnoten liggen al in de winkel, de herfst begint over een paar dagen officieel dus wij vinden dat het best mag: alvast dromen over de games die we op ons verlanglijstje gaan zetten. De spoeling is wat dun, maar dat wil niet zeggen dat er niets is om naar uit te kijken. Deze games passen perfect op je verlanglijstje voor de feestdagen. Death Stranding De meest gehypte game die dit jaar nog zal verschijnen, dat is Death Stranding. Helaas heeft Cyberpunk 2047 de feestdagen niet gehaald, waardoor Hideo Kojima met zijn bizarre spel alle eer heeft. De aanloop naar Death Stranding was bijzonder en veelbesproken, precies zoals de gameontwikkelaar zelf. Het begon met trailers met naakte mannen, babies en de zeer bekende Walking Dead-acteur Norman Reedus. Nu we dichterbij de release komen is wat meer informatie over de gameplay onthuld en werd Hannibal-acteur Mads Mikkelsen nog aan de mix toegevoegd. In deze game moet je als koerier allerlei objecten bezorgen in een wereld die door heftige regen niet meer is zoals wij haar kennen. 8 november verschijnt het trippy Death Stranding exclusief op PlayStation 4. Star Wars Jedi: Fallen Order Respawn heeft zich de afgelopen jaren gebogen over de Star Wars-franchise en het goede nieuws is dat daar een game uit is gekomen die geen lootboxes bevat. Het was namelijk EA's Star Wars Battlefront dat enorm onder vuur werd genomen door die ‘gokkisten'. Fallen Order is sowieso andere koek. Het is een singleplayer third-person actietitel die er, als we de trailers mogen geloven, werkelijk stunning uitziet. Van de meer dan honderd Star Wars-games die zijn verschenen, is dit er eentje waarop na lange tijd weer alle hoop is gevestigd. Maar, dat hij van Respawn komt, bekend van Call of Duty, stemt zeer positief. 15 november verschijnt Star Wars Jedi: Fallen Order op PlayStation 4, Xbox One en PC. Pokémon Sword & Shield Er komt eind dit jaar ook weer een volledig nieuwe Pokémon-game uit. Geen halve Pokémon Go-cross-overs of remakes, echt een eigen game. Ontwikkelaar Game Freak heeft voor deze rpg de regio Galar gecreëerd. Een soort Engeland, waardoor het Londen is geworden dat een speciale Pokémon pop-upstore kreeg. De Galar-regio komt ook met drie gloednieuwe Pokémon: Scorbunny, Sobble en Grookey. Er wordt ook iets nieuws toegevoegd in de vorm van Dynamaxing, in de plaats van Z-Moves en Mega-Evolutions. Je kunt ook nog een baan krijgen in deze game, zodat je sneller sterker kunt worden. 15 november verschijnt Pokémon Sword & Shield op Switch. Shenmue 3 Het heeft even twee decennia geduurd, maar de fans van de legendarische Japanse game Shenmue krijgt eindelijk een derde deel. Er belooft een heleboel fanservice in de nieuwe titel te komen en de manier waarop de personages zijn opgebouwd is ook redelijk oldschool. Het is een actie-avonturengame die verdergaat waar Shenmue II stopte. De jonge vechtjas Ryo Hazuki is van Japan naar China gereisd op zoek naar de moordenaar van zijn vader, waar hij de mooie Ling ontmoet. Samen reizen ze verder, maar komen ze op hun pad de nodige beproevingen tegen. Ontwikkelaar Ys Net heeft al gezegd dat dit niet het einde is van Shenmue, dus we hopen dat de game minstens net zo goed en populair wordt als zijn voorgangers. 19 november verschijnt Shenmue 3 op PlayStation 4 en pc. Doom Eternal Voor de fans van retro-games staat er ook iets moois op stapel. Doom Eternal door id Software gaat verder waar het zeer goed ontvangen Doom uit 2016 stopte. De opzet is echter niet heel anders: wederom zal je je met Doomguy door een hel aan demonen moeten vechten, maar dat is prima, want dat is precies wat Doom is. En wat we willen dat Doom is: lekker schieten, veel gorigheid en grauwe omgevingen die perfect in dat helse plaatje passen. We zijn benieuwd naar de wapens, want nieuw is de harpoen. 22 november verschijnt Doom Eternal op PlayStation 4, Xbox One en pc.
zondag, 15, september, 2019
Source: DutchCowboys
“Het doorsturen van een e-mail is een misdrijf”, dat vindt de president van het Amerikaanse Liberty University, Jerry Falwell Jr. Dit zegt hij nadat zijn medewerkers e-mail hebben gedeeld op een ‘onbehoorlijke' manier. E-mails die eigendom waren van de universiteit en die alleen werden gedeeld om een coup te plegen. De vraag is: hoe illegaal is het doorsturen van een e-mail? Gestolen e-mails Falwell stapt naar de rechter over de ‘gestolen' e-mails, die overigens gaan over hoe zijn familieleden de universiteit als dictators zouden runnen. De verdere inhoud van de zaak is voor de wereld niet zo belangrijk, maar wel de vraag die eruit voortkomt. In hoeverre is de e-mail inderdaad eigendom van een universiteit en in hoeverre is het dan diefstal als je deze e-mails doorstuurt naar iemand buiten die organisatie? Daar is wet- en regelgeving in Amerika niet heel duidelijk over. Er is een Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) van kracht, waarin staat beschreven wat wel en niet onder computerfraude valt. Daaronder vallen echter vooral vrij voor de hand liggende zaken, zoals het hacken van iemands computer om bepaalde informatie te verkrijgen of het moedwillig verspreiden van virussen. Wet- en regelgeving Dus had iemand van buiten op de servers van de universiteit ingebroken en de e-mails naar zichzelf gemaild, dan was dat een misdrijf. Maar als je er werkt en er zelf voor kiest de e-mail door te sturen, dan is dat in principe niet strafbaar. Tenzij je uiteraard een andere regel overtreedt, zoals wanneer je geheime financiële informatie deelt met anderen of een mail met adressen van al je klanten ‘lekt', wat in strijd is met de privacywetten. Maar, hoe zit het met copyright? Er zijn experts die menen dat e-mail wel degelijk auteursrecht kent. Echter is in dit geval het verhaal dan niet dat e-mail gestolen is, maar dat auteursrecht is geschonden, wat natuurlijk een veel minder zware aantijging is. Toch kan Falwell daar misschien beter voor gaan, want de kansen worden klein geacht dat Falwell ver zal komen met zijn zwaarwegende diefstalclaim: het doorsturen van een e-mail op zich is in ieder geval in Amerika geen misdrijf, tenzij het andere wetten breekt.
zondag, 15, september, 2019
Source: DutchCowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *