Internet, Mobile, TV en TechnologieIk kan mij voorstellen dat veel mensen corona en alle bijkomstige beperkingen en sores meer dan zat zijn. Vandaag is het de dag van het gezin. Net als de verpleging verdienen gezinnen door al het gedoe van het afgelopen jaar – dat helaas nog wel even voort zal duren - ook een hart onder de riem. De corona-shizzle heeft er bij veel gezinnen goed ingehakt. En dan bedoel ik niet zo zeer het verdriet van door COVID-19 ernstig ziek geworden of overleden gezinsleden. Van de impact die dat had, en nog altijd heeft, is iedereen in Nederland wel doordrongen. Dat maakt het uiteraard niet minder erg, maar op de dag van het gezin kies ik vandaag even voor een andere insteek. Gezin in coronatijd Ik doel meer op de impact van het verliezen van een baan of inkomsten. Of het met twee kinderen en twee volwassenen noodgedwongen maandenlang thuis moeten werken en leren. Soms op niet veel meer dan een paar vierkante meter. En zonder de mogelijkheid om je even terug te trekken of een uitlaatklep, zoals de sportclub, open te zetten. Door de extra stress die dat met zich meebrengt zijn heel wat gezinnen het afgelopen jaar er (bijna) aan onderdoor gegaan. Sterker nog, eind vorig jaar werd al duidelijk dat het gedwongen op elkaars lip moeten zitten, zonder uitlaatkleppen, tot meer echtscheidingen leidt. De Hogeschool Utrecht deed vorig jaar onderzoek naar de impact van de coronacrisis op gezinnen. De conclusies waren niet mis. Veel ouder van schoolgaande kinderen, en dan met name het basisonderwijs, hadden last van zogenoemde ‘combinatiestress'. Thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs zorgde ervoor dat ze minder productief waren en meer last van stress kregen. Het op elkaars lip zitten leidde ook tot meer ruzies. Daarom, zo concludeerden de onderzoekers, is het belangrijk deze gezinnen te ondersteunen. Steek ze een hart onder de riem! Laten we de dag van het gezin vandaag dan ook vooral in het teken van deze gezinnen zetten. Ken jij zo'n gezin? Steek ze dan vandaag, en dit hele weekend, een hart onder de riem. Een bloemetje, appje, kopje koffie of gewoon uitnodigen voor een (coronaproof) uitje in de open lucht. Ze zullen het waarderen! De terrassen zijn overdag open. Ok, het weer speelt misschien niet helemaal mee, dit weekend, maar ik kan mij goed voorstellen dat na maandenlang op elkaars lip gezeten te hebben, een terrasje, zelfs in de regen, onder een parasol, de voorkeur heeft boven nóg een weekend bij elkaar ‘op schoot' te zitten. Dat weet ik eigenlijk wel zeker!
zaterdag, 15, mei, 2021
Source: DutchCowboys
Hoewel de coronaversoepelingen, onder voorbehoud, steeds ruimhartiger worden, duurt het nog wel even voordat de theaters weer tot de nok gevuld mogen worden. Youp van 't Hek begint alvast met de voorbereidingen om een nieuwe generatie cabaretiers te kweken. Dat doet hij met een online collegeserie van masterclasses op Grootmeesters punt nl over het vak van cabaretier. Hoe word ik cabaretier? Tijdens de masterclasses komen diverse onderwerpen aan bod en geeft Youp antwoorden op vragen zoals ‘Het ideale recept voor een cabaretprogramma, bestaat dat wel?' of ‘Hoe bouw je een goede grap op? en ‘Wat zijn de valkuilen bij het maken van een voorstelling?'. Daarnaast vertelt van 't Hek openhartig over zijn eigen wording tot cabaretier. En Youp zou Youp niet zijn als hij daarbij niet ook aandacht heeft voor de vele mislukte grappen die gemaakt móesten worden om de cabaretier te worden die hij nu al vele (tientallen) jaren is. Van 't Hek heeft zijn colleges niet alleen opgebouwd als leerzame sessies. Hij geeft via de masterclasses ook een inkijkje in zijn leven en zijn inspiratiebronnen. En zoals altijd is en blijft Youp zelf bescheiden als het gaat om zijn inmiddels al ruim 50 jaar durende succes. "Het is een simpel verhaal van één meneer die de wijsheid absoluut niet in pacht heeft! Ik vind het vooral leuk dat ik ervaringen heb kunnen delen en hiermee jonge mensen voor valkuilen kan behoeden", aldus de meester cabaretier. Meer ‘Grootmeesters' Het online collegeplatform voor masterclasses, Grootmeesters, bestaat sinds maart dit jaar. Daarop delen diverse bekende Nederlanders kennis en ervaringen over hun vakgebied. Van actrice Monic Hendrickx tot Rafael van der Vaart en Ronald Giphart. En nu dus ook Youp van ‘t Hek. De collegereeks van Youp kost 69,95 en bestaat in totaal uit 33 lessen. Daarbij krijg je dan ook een werkboek met opdrachten om zelf als (beginnend) cabaretier aan de slag te kunnen gaan. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat je een theaterzaal met van het lachen bulderende bezoekers kunt vullen. En, talent moet je zelf meenemen! Wie meer talent wil ontwikkelen, bijvoorbeeld als schrijver of profvoetballer, kan kiezen voor een ‘all-you-can-eat'-abonnement op Grootmeesters. Voor 9,99 per maand krijg je dan toegang tot alle collegesessies en masterclasses op het platform.
zaterdag, 15, mei, 2021
Source: DutchCowboys
“Blote kutten op de kade”, “Hoeren”, “Kutjappen”, “Viespeuk”, “Schijten”, “Zwartjes”, ‘Hondenlul”. Welkom in Indië makkers, want de Nederlandse peperdure productie De Oost staat op Amazon Prime Video. Deze film zou eigenlijk in de bioscoop verschijnen, maar nu die niet open zijn is de release op Amazon Prime Video een feit. Geen zorgen, we spoilen niets. De Oost De film vertelt het verhaal over Johan, een soldaat gespeeld door Martijn Lakemeier. We volgen de jonge soldaat vanaf het moment dat hij voet zet in Indonesië, waar hij mede door de bevolking en de aanwezigheid van de imposante Raymond Westerling (gespeeld door Marwan Kenzari) in een enorme tweestrijd terecht komt. Een tweestrijd binnen de strijd, want deze film speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsstrijd. Wat deze film zo prettig maakt om naar te kijken, dat zijn twee dingen. Dat is het broederschap, iets dat vaker sterk aanwezig is in goede oorlogsfilms. Logisch, want vaak door dat broederschap leef je meer mee, kun je af en toe nog lachen ondanks de verder zeer moeilijke omstandigheden en zit er ook een bepaalde herkenbaarheid in zo'n groep mensen die samen iets voor elkaar moet boksen. Wat tof is aan de mannen uit De Oost is dat ze allemaal zo met hun eigen accent en karakter komen, dat heeft regisseur Jim Taihuttu goed gedaan. Jim Taihuttu De regisseur, bekend van Wolf en Rabat (maar ook van muziekformatie Yellow Claw en mediabureau Habbekrats), kreeg veel budget van Amazon en fondsen om de film te maken. Met 6,6 miljoen euro mocht hij deze film maken en dat is te zien. De sets zien er zeer realistisch uit en de omgeving is prachtig. Ze hebben twee maanden gefilmd op vier verschillende locaties op het Indonesische eiland Java, wat volop te zien is. Soms is het echt de moeite om even stil te staan bij die omgeving: het felgroene, vruchtbare landschap gecombineerd met de geluiden van het eiland. Indonesië is zo prachtig. Uiteraard is alles wat er verder in deze film gebeurt aanzienlijk minder prachtig en het is goed dat Taihuttu hier aandacht voor vraagt. Het is alleen al verfrissend om te zien dat er een Nederlandse oorlogsfilm is die niet over de Tweede Wereldoorlog gaat. Wat zich zoal in Indonesië heeft voorgedaan is af en toe uiterst schokkend en dat is het fijne aan een man als Taihuttu: die schroomt niet om dat te laten zien. Indonesië Kijken dus, dit weekend: De Oost. Of je het nu een goede film vindt of totaal niet, het biedt in ieder geval een mooi gemaakte productie. Eentje die een onderwerp aansnijdt waarover we onvoldoende met elkaar hebben gesproken.
vrijdag, 14, mei, 2021
Source: DutchCowboys
Wanneer een fabrikant bij de introductie van een nieuwe smartphone spreekt over een ‘Flip phone', dan denken we tegenwoordig natuurlijk meteen aan een opvouwbaar toestel. Asus heeft echter een ander idee over dat concept. Bij de nieuwe Zenfone 8 flipt namelijk alleen de camera. Nieuw is dat overigens ook niet, want de afgelopen jaren hebben we al vaker smartphones zien verschijnen waarbij de camera kan scharnieren om in één handomdraai van standaard naar selfie-modus te schakelen. Voorbeelden daarvan waren onder andere de Oppo N1 (2014) en, meer recent, de Samsung A80 uit 2019. Flippende camera's van 15 jaar geleden Sterker nog, heel wat jaren geleden had onder andere Nokia, onder andere met de N90 (foto hieronder), N92 en N93, al mobiele telefoons waarvan de camera kon draaien. Dat was weliswaar ten behoeve van de videofunctie, maar toch. Het feit dat Asus deze functie nu de benaming ‘Flip' meegeeft maakt het, zoals gezegd, alleen maar verwarrender. We kennen immers allemaal de Samsung Galaxy Flip met zijn opvouwbare scherm. Asus Zenfone 8 (Flip) Dan kort maar even over de nieuwe Asus zelf. De Zenfone 8, inmiddels de achtste generatie van deze toestelserie, wordt in twee varianten gemaakt; mét en zonder roterende camera. De standaard Zenfone 8 is onder andere uitgerust met een 120Hz 5,9 inch AMOLED display van Samsung en een 4000 mAh accu. Aan de achterzijde van dat toestel zit een dual camera van Sony met een 64 megapixel standaard sensor en een 12 megapixel groothoek sensor. Aan de voorzijde zit dan nog een 12 megapixel camera voor selfies. Verder moet dit toestel het doen met 128GB interne opslagcapaciteit die verder niet uit te breiden is. Wel kun je eventueel kiezen voor een variant met 256GB. De Asus Zenfone 8 Flip heeft een 6,7 inch Super AMOLED display van 90Hz en een resolutie van 2400 x 1080 pixels. Voor het grotere scherm heeft de fabrikant er ook een grotere accu, van 5000 mAh, in geplaatst. De draaibare camera-unit is uitgerust met drie camera's, te weten de 64 megapixel standaard sensor, een 12 megapixel groothoek sensor en een 8 megapixel telelens sensor. Wanneer je de camera ‘flipt', een overigens gemotoriseerde functie, dan heb je dus een triple ‘selfie-camera'. Ook de Zenfone 8 Flip is voorzien van 128GB opslagcapaciteit, maar dat is middels een microSD wel verder uit te breiden. Bovendien kun je ook kiezen voor een variant met standaard 256GB. Beide toestellen worden aangedreven door dezelfde Qualcomm Snapdragon 888 processor, een 2,8GHz chip met acht rekenkernen en 5G ondersteuning. Afhankelijk van het model is de Zenfone 8 verkrijgbaar met 6, 8 of 16GB RAM. Bij de Zenfone 8 Flip is de keuze iets beperkter. Die is namelijk alleen beschikbaar met 8GB RAM. Ron Smeets Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...
vrijdag, 14, mei, 2021
Source: DutchCowboys
UPDATE 14 mei - Hij mag dan niet de hoofdrol spelen, Michael Jordan is wel degelijk op het witte doek te zien in de nieuwe film Space Jam. Jordan is als nummer 23 vooral groot geworden als basketbalspeler voor de Chicago Bulls. Hij zat echter ook in de eerste Space Jam-film, waarin Bugs Bunny het erg goed leek te kunnen vinden met de basketballegende. Dat die relatie wederzijds is, blijkt nu Jordan terugkeert naar de filmfranchise. Michael Jordan te zien in Space Jam Tenminste, helemaal terug zoals je verwacht is de man niet. Acteur Don Cheadle (die AI-G Rhythm speelt in de film) heeft tegen Access Hollywood gezegd dat Jordan ook op een bepaalde manier in de film voorkomt. Helaas is dat ook alles wat hij kon onthullen: “Michael Jordan zit in de film, maar niet op de manier die je zou verwachten.” Zou hij een schurk spelen? Een CGI-figuur? Is hij alleen te horen? Komt er alleen een oud fragment voorbij? Het is allemaal nog één groot vraagteken. Hoe dan ook, er is sowieso een mooie cast gevormd voor de film. Sonequa Martin-Green speelt Kamiyah James, Cedric Joe speelt Dom James, Ceyair J Wright is Darius James en Harper Leigh Alexander is Xosha James. Kortom: het hele gezin van LeBron James zit erin, met LeBron zelf als enige ‘originele' James. Bovendien sluit Zendaya aan om de stem van Lola Bunny te doen. Wil je (alvast) meer zien van Michael? Dat kan, kijk dan The Last Dance op Netflix, waarin je alles te weten komt over de basketbalcarrière van Jordan bij de Bulls. Hij wordt er zelf ook in geïnterviewd en de geweldige Dennis Rodman komt veelvuldig aan bod. Overigens is Jordan de laatste tijd niet alleen maar bezig met basketbal-gerelateerde jobs. Hij is samen met Denny Hamlin een raceteam gestart in de NASCAR, met Bubba Wallace aan het stuur. En hij houdt er dus ook een kleine acteercarrière op na. Het wordt hopelijk fantastisch om de sympathieke basketballer weer naast Bugs te zien. ORIGINELE ARTIKEL 4 april - Space Jam is 25 jaar oud. De film waarin de ‘dream team' het moest opnemen tegen ‘de mean team' in een Mary Poppins-achtige animatiestijl was een enorme hit. We zijn nu toe aan de opvolger, waarin niet basketballegende Michael Jordan de hoofdrol speelt, maar huidige basketbalheld LeBron James. Space Jam Space Jam was in de jaren 90 een enorme hit. Niet alleen het liedje I Believe I Can Fly van de inmiddels aan lager wal geraakte RnB-artiest R Kelly maakte deze film groot, ook de film zelf was geweldig. De Looney Tunes hadden er een rol in, er was een geweldige combinatie te zien van tekenfilm en live action én de film was ook echt grappig. De eerste film had een budget van 80 miljoen dollar en bracht maar liefst 230 miljoen dollar op in de box office. Dat productiebudget is tweemaal zo hoog en met een reden: er moet veel meer geanimeerd worden. Dat is meteen de reden waarom je de trailer van de tweede editie van de familiebasketbalfilm echt moet zien. Van tekenfilm naar CGI Die Mary Poppins-achtige combinatie van getekend en echt is namelijk wel voorbij. In een wereld waarin alles met de computer wordt gemaakt, is zelfs Bugs Bunny niet meer een tweedimensionale, grijze, egale vlek met zwarte randjes. Hij is een harig 3D-beest geworden dat op zijn stem na bijna niet meer herkenbaar is als Bugs. Hetzelfde geldt voor de andere Looney Tunes. Het is nogal een omschakeling met het Space Jam dat we kennen uit de 90's. De muziek is anders, het ziet er anders uit en de hele feel van Space Jam is weg. Is dat erg? Voor mensen met een groot nostalgisch hart zeker, maar aan de andere kant is het logisch dat Warner Bros deze film moet plaatsen in een moderne context. De bijtitel is dus duidelijk niet voor niets ‘A New Legacy'. Het idee is nog steeds hetzelfde: een beroemde basketballer moet om iets gedaan te krijgen de sterren van de hemel dunken en krijgt daarbij hulp van een stel cartoonpersonages. Kijk en wat je er zelf van vindt, de nieuwe trailer van de nieuwe Space Jam: Spacejam.com Meer slecht nieuws voor de mensen die graag terugdenken aan vroeger: de site spacejam.com was al sinds 1996 een soort tijdscapsule die je zelfs een paar jaar terug nog kon bekijken om te zien hoe slecht internetwebsites er in die tijd uitzagen. Nu is de website geüpdate. Er gloort echter hoop aan de horizon, want als je naar spacejam.com/1996 gaat, dan zie je alsnog de oude website in al zijn glorie. Gelukkig maar. Space Jam: A New Legacy verschijnt op 16 juli 2021 in de bioscoop en op HBO Max (wat waarschijnlijk tegen die tijd nog niet in Nederland beschikbaar is). Laura Jenny Is ze niet aan het tikken, dan zweeft ze ergens in de wondere wereld van entertainment of in een vliegtuig naar een toffe plek in de echte wereld. Mario...
vrijdag, 14, mei, 2021
Source: DutchCowboys
Zoeken in je DM's op Twitter is nogal een werkje. Het kan namelijk niet. Je moet zelf met je vinger door ellenlange privé-discussies scrollen om te vinden wat je zoekt. Daar komt echter binnenkort grote verandering in: dan kun je namelijk naast zoeken op gebruikersnamen binnen DM's, zoeken op woorden. Direct Messages Het zoeken naar een specifieke gebruiker binnen de Direct Messages kon al twee jaar op iOS, maar nu mag Android ook meedoen: je kunt op Twitter eindelijk die ene gebruiker makkelijk vinden in een oerwoud aan DM's. Nu is dat al een grote winst voor het 15 jaar oude social medium, maar er is meer. Zo wordt er ook wat verbeterd aan die zoekbalk. Later dit jaar wordt er het mogelijk om op woorden te zoeken. De privéberichten zijn hiermee makkelijker terug te vinden, wat erg handig is als je iemand bijvoorbeeld wil confronteren met een eerder gedane uitspraak. Het is een grote plus, want soms duurt het even voordat oudere DM's zijn geladen. Sowieso is het geen pretje om door een eindeloze waterval van chatberichten te moeten scrollen, zoekend naar een specifiek woord. Beter laat dan nooit kan Twitter dat later dit jaar voor je doen. Zoeken binnen je DM's Het zoeken naar mensen en groepen binnen je Direct Messages kan ook in de browser. Echter is het ook hier nog steeds niet mogelijk om op woorden te zoeken. Ook de control-F zoekfunctie van je browser gebruiken heeft geen zin: Twitter laadt alleen een klein gedeelte van de DM's in de browser. Afhankelijk van je instellingen zijn dit er om en nabij de 10 stuks. We zijn inmiddels zo gewend om eigenlijk overal goed te kunnen zoeken, dat deze vernieuwing niet bepaald innovatief voelt, maar juist erg laat. Aan de andere kant gebruiken we Twitter inmiddels zo lang, dat het ook weer heel welkom is om te kunnen zoeken in het oeverloze gekakel dat soms al jaren bezig is in de Direct Messages. Beeldbron: Free-Photos
vrijdag, 14, mei, 2021
Source: DutchCowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *