Internet, Mobile, TV en Technologie

 

       iForex       Lotto      BankGiroLoterij        NationalePostcodeLoterij        Bekijk nu
De wereld van Video on Demand diensten blijft flink groeien. Netflix voert de lijst van populaire diensten aan. Apple en Disney komen dit jaar met een eigen dienst. En in Nederland hebben we natuurlijk al Videoland en sinds deze week is ook Discovery's Dplay beschikbaar. Een dienst die in Nederland nog wat minder populair is, timmert ook hard aan de weg: Amazon Prime Video. Er komen steeds meer Prime Original series beschikbaar. Nieuwe Prime Original series Ze hebben natuurlijk al een aardig aanbid van eigen Original series als The Grand Tour, American Gods, Lorena, The Marvelous Mrs. Maisel, Homecoming, Tom Clancy's Jack Ryan, The Tick, All or Nothing: Manchester City, Bosch, Forever, Goliath en The Looming Tower. Daar blijven maandelijks nieuwe series aan toegevoegd worden. Het groeiende aanbod originals zorgt er voor dat het steeds meer een dienst aan het worden is om rekening mee te houden. En misschien zelfs wel om een abonnement op te nemen. Amazon kondigt nu dan ook twee premières aan van Prime Original series voor dit voorjaar. Vanaf vrijdag 29 maart start de nieuwe coming of age thrillerserie Hanna. En vanaf vrijdag 31 mei start de langverwachte verfilming van fantasy-klassieker Good Omens exclusief bij Prime Video. Hanna De serie Hanna draait om Hanna (Esme Creed-Miles) die is opgegroeid in de afgelegen bossen van Oost-Europa en haar hele jeugd heeft getraind om zichzelf en haar vader Erik Heller (Joel Kinnaman) te beschermen tegen iedereen die het op hen gemunt heeft. Haar survival skills worden uiteindelijk getest wanneer zij en haar vader door CIA agent Marissa Wiegler (Mireille Enos) en haar team van elkaar gescheiden worden. Op een gevaarlijk avontuur door Europa moet Hanna de CIA agenten ontwijken die het op haar gemunt hebben en heeft ze maar één doel: haar vader terugvinden. Hanna's geïsoleerde jeugd brengt beangstigende psychische en emotionele uitdagen met zich mee wanneer ze wordt geconfronteerd met een nog diepere samenzwering; een waarbij niet alleen haar eigen, maar ook haar vaders leven op het spel staat. Good Omens In de serie Good Omens staan een pietluttige engel (Michael Sheen) en een dare devil (David Tennant) centraal die sinds hun leven als stervelingen bijzonder gesteld zijn geraakt op het leven op aarde. Het is dan ook ontzettend slecht nieuws voor beiden dat de wereld op zaterdag vergaat, als de Hemel en de Hel hun zin krijgen. Aanstaande zaterdag, om precies te zijn. Net voor het avondeten. De legers van Goed en Kwaad verzamelen zich, Atlantis is herrezen en de spanning loopt op. Alles lijkt te gaan volgens het Goddelijke Plan, totdat blijkt dat de Antichrist nergens te bekennen valt.. Good Omens is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Terry Pratchett en Neil Gaiman.
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een quote, in dit geval de onthutsende teksten van Intertoys-CEO Roland Armbruster, heb gebruikt als titel voor een blog. Armbruster deed onlangs deze uitspraak in een interview met de NOS. Droom ik? Uit ongeloof lees je de tekst nog eens, knijp je in je arm ‘droom ik?', en je leest hem nogmaals. Het staat er echt: “We hadden niet verwacht dat de markt zo snel van de winkels naar online zou verschuiven”. Als deze zin 10 jaar geleden was uitgesproken, dan had je enigszins nog wat begrip kunnen hebben. Maar waarschijnlijk heeft Meneer Armbruster nog wat old-school marketeers in dienst. En is hij nog niet echt op de hoogte van hoe de markt zich heeft ontwikkeld of om welke andere reden dan ook. Vandaag is het 2019, Bol.com, Coolblue, Amazon, Alibaba, hello new world en zo kunnen we nog wel even door gaan. Je vraagt je af of dit hem echt is ontgaan. Dan zijn er ook de berichten van warenhuizen en winkelketens die het loodje hebben gelegd. Van V&D tot aan Blokker, hoewel je bij die laatste geld toe krijgt als je nog interesse hebt. En zou die ongelukkige meneer Roland Armbruster nog de reden weten, waarom Bart Smit exit was en zijn bedrijf dacht na de overname dat de markt niet zou gaan veranderen. Blijkbaar wel. Het ongeloof blijft duren Het ongeloof blijft duren. CEO's van grote bedrijven, directies en marketing managers die geloven in oude wetten. Ze verdienen het niet meer om in de leiding van een bedrijf te zitten als ze de wereld in 2019 niet begrijpen. Blockchain komt er aan, winkels zonder kassa's, robots die de vakken vullen, autonome last-mile voertuigen die dankzij 5G de boodschappen bij je op de stoep afleveren. In die tijd is er geen plaats meer voor de Armbrusters van deze wereld. Dat was gisteren al niet en daarom is Intertoys failliet. Wat rest, is schaamte voor al die mensen die de afgelopen jaren nog hun best hebben gedaan in al die winkels. Morgen staan ze op straat, omdat “We niet hadden verwacht dat de markt zo snel van de winkels naar online zou verschuiven”. My God.
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Je kunt je al bijna niet meer voorstellen dat we nog maar een week geleden bijna uit ons hemdje waaiden. En dat er een paar weken geleden nog een respectabel pak sneeuw is gevallen. Herinner je je nog die horror avondspits van 22 januari? Als je nu naar buiten kijkt, lijkt die gelukkig alweer heel lang geleden. Warmetruiendag Vandaag is trouwens uitgeroepen tot 'warmetruiendag'. Een initiatief van Klimaatverbond Nederland om energieverspilling tegen te gaan, de verwarming een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Met temperaturen die over de 10 graden gaan vandaag, hoef je in ieder geval geen dikke wollen exemplaar uit de kast te trekken. #LENTE Ondanks dat we in Nederland niet vies zijn van klagen over het weer en files, kunnen we ook heel erg genieten van een lentezonnetje. De hele week stemt al een stuk vrolijker dan de eerste zes weken van het jaar, maar vandaag krijgt dit lentegevoel op social media bijzonder veel aandacht. En die positiviteit delen we graag, dus laten we je bijzonder fijne foto's en berichten zien over de #lente. Enjoy! En wanneer de korte broek uit de kast kan? Nou, als je in het zuiden van het land woont misschien al dit weekend. De temperaturen kunnen hier oplopen tot 17 graden!
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Na een lange dag moet het heerlijk ontspannend zijn om dicht tegen je geliefde aan te kruipen. Maar als je dat doet met iemand die 'geen grenzen kent', kunnen er kostbare uren nachtrust verloren gaan om het eigen deel van het matras of dekbed te heroveren. Feit is dat we bijna allemaal beter slapen in ons eigen bed. De een wil lekker tegen de ander kruipen, maar er zijn ook mensen die los van elkaar willen liggen om goed te kunnen slapen. Slaaptekort wil je altijd voorkomen omdat dit de nodige risico's met zich mee kan brengen. Maar je gaat als je hier last van hebt natuurlijk geen afzonderlijke bedden neerzetten. Maar wat dan wel? Ford is bezig met een oplossing. En heeft inmiddels een werkend prototype. Lane Keeping Bed Ford presenteert het Lane Keeping Bed. Daarin hebben ze autotechnologie toegepast die ervoor zorgt dat zelfs de meest opdringerige bedpartner ‘s nachts keurig op de 'eigen rijstrook' blijft. Lane-Keeping Aid is een technologie die in de meeste nieuwe Fords beschikbaar is. Het systeem houdt wegmarkeringen op de voorliggende weg in de gaten. Wanneer de bestuurder buiten de lijnen dreigt te rijden, stuurt het voertuig de bestuurder voorzichtig terug tussen de lijnen door een subtiele ‘stuurcorrectie' te geven en bij te sturen in de juiste richting. Met behulp van camerasystemen die ook voor andere rijassistentie functies worden ingezet, helpt Lane-Keeping Aid voorkomen dat bestuurders onbedoeld hun rijstrook verlaten. Deze technologie is de inspiratie voor het Lane-Keeping Bed. Het bed neemt door middel van druksensoren waar wanneer iemand de eigen bedhelft heeft verlaten. Hierdoor wordt de slaper met behulp van een geïntegreerde transportband zachtjes weer teruggebracht naar de eigen helft. Ford Interventions Het Lane-Keeping Bed is een prototype dat deel uitmaakt van een reeks Ford Interventions, waarbij autotechnologie wordt toegepast om dagelijkse – of in dit geval nachtelijke – problemen te verhelpen.
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Al 19 jaar lang is Wie is de Mol een van de populairste televisieprogramma's op de Nederlandse buis. En ieder jaar is dat weer een beetje meer dan het jaar ervoor. Voor de echte WIDM-fans is er al een tijdje iets extra's: de officiële Wie is de Mol podcast en dat is écht de moeite waard! Het gebeurt eigenlijk iedere aflevering wel dat ik me afvraag "hoe ze deze toffe opdrachten weer hebben kunnen bedenken". Maar ook ben ik benieuwd hoe de makers van dit programma kunnen leven met het geheim dat ze ieder jaar weer verborgen moeten houden. Is er dan nooit iemand die zich verspreekt? Op dit soort vragen krijg je in de Wie is de Mol podcast een antwoord. De podcast wordt gemaakt door oud-kandidaat en radiomaker Annemieke Schollaardt en presentator Rik van de Westelaken. Ik heb de eerste zes podcasts inmiddels beluisterd en vond het meer dan interessant! Je hoort ook regelmatig regisseur Rick McCullough aan het woord, over het scouten van locaties en hoe het voor hem is om niet de verklappen wie de Mol is. En zo hoorde ik dus dat Rik van de Westelaken ook niet wist wie in dit seizoen de Mol was, tot aan de finale. Dat was zijn eigen keuze, hij wilde zich niet verspreken. Dit en nog veel meer interessante feitjes hoor je dus wekelijks in de podcast; ideaal voor in de auto of trein van/naar je werk. Nu we nog maar 4 afleveringen hebben te gaan wordt het alleen maar spannender. Je kunt alle 6 reeds opgenomen podcasts van Annemieke en Rik vinden via wie-is-de-mol-podcast.
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de dekking en snelheid van mobiel internet in Nederland. Door de invoering van minimumsnelheden kan Nederland voorop blijven lopen als het gaat om de kwaliteit van ons mobiele netwerk. Uit het onderzoek kwam ook het advies om bij de aankomende veiling van frequenties voor bijvoorbeeld 5G in de dekkingsverplichting naast geografische eisen ook mobiele datasnelheid op te nemen. Staatssecretaris Mona Keijzer van EZK ziet het als een basisbehoefte om in Nederland snel mobiel internet overal beschikbaar te hebben. Zij vindt ook dat er extra goed gekeken moet worden naar de plekken die op dit moment juist nog slecht bereikbaar zijn, zoals op het platteland. Minimale 'snelheidsnormen' op slecht bereikbare plekken Het bureau PA Consulting voerde in opdracht van het ministerie van EZK het onderzoek uit. Zij bekeken welke normen noodzakelijk zijn en adviseren om de rand van het mobiele netwerk als norm te nemen. Dat zijn de plekken waar het bereik nu heel slecht is, of die zelfs helemaal niet bereikbaar zijn. Mobiele snelheden van 8 Mbps (in 2022) en 10 Mbps (in 2026) moet als minimale snelheidsnorm gaan gelden op die slecht bereikbare plekken. Dit betekent dat de gemiddelde mobiele internetsnelheid in Nederland dan op meer dan 100 Mbps komt. Het ministerie van EZK gaat nu bekijken op welke manier de invulling van deze dekkingseisen verder gerealiseerd kan worden. Hierover wordt meer bekendgemaakt in de 'Nota Mobiele Communicatie', die later dit voorjaar verschijnt. Nederland koploper mobiele internetsnelheid De geadviseerde minimale snelheidsnormen zijn voor internationale begrippen hoog. In buurland Duitsland is een dekkingseis van 100 Mbps opgelegd nabij antennes, maar hierdoor zijn de gemiddelde en maximale snelheid een stuk lager. Ook is hier geen rekening gehouden met de minimum snelheid op het de slecht bereikbare plekken. Staatssecretaris Mona Keijzer maakte eerder in het Actieplan Digitale Connectiviteit al bekend wat de mobiele dekkingsverplichting aan de vergunninghouders geografisch inhoudt. In elke Nederlandse gemeente moet op 98% van de oppervlakte in de toekomst mobiele dekking gerealiseerd zijn.
vrijdag, 15, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Laten we eerst even roepen dat als je de Bodyguard niet hebt gezien op Netflix je nu beter dit artikel kunt wegklikken. Spoileralert dus. De zesdelige serie de Bodyguard was afgelopen jaar een van de meest bekeken series. In de serie zien we oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden) een terreuraanslag in een trein verijdelen. Door zijn heldendaad krijgt hij de kans om de ‘Bodyguard' te worden van Julia Montague (Keeley Hawes) de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Wie de serie heeft gezien weet hoe het verder gaat. Julia en David krijgen een relatie wat de serie een extra laag spanning geeft. Is Julia eigenlijk wel dood? Nadat de liefde opbloeit maar ook leidt tot nieuwe spanningen gaat het met Julia mis aan het einde van aflevering 3 van de Bodyguard. Als Julia een speech geeft op een Universiteit gaat er een bom af onder het podium. Julia raakt zwaar gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een korte ziekenhuisopname wordt Julia echter dood verklaard. Ok, maar is Julia eigenlijk wel dood? Liefhebbers van series, kenners dus, hebben inmiddels wel geleerd dat als er geen lichaam is, je gerust kunt twijfelen. Toen de serie live werd uitgezonden en je een week moest wachten op de volgende aflevering leverde dat discussies op tijdens ochtendshows en leidde het zelfs tot debatten tussen echte politici. Fans van de serie bedachten toen al complottheorieën en werd op het internet gezocht naar aanknopingspunten voor de theorie dat Julia in het geheim ergens nog in leven is. Bodyguard seizoen 2 Als de serie eenmaal is afgelopen stopt ook de discussie over de dood van Julia Montague en werden fans in het ongewisse gelaten of er een tweede seizoen gaat komen. Maar een paar maanden later vertelt Richard Madden aan een magazine dat een tweede seizoen "absoluut een mogelijkheid is" en dat hij schrijver van de serie Jed Mercurio binnenkort gaat ontmoeten. Mercurio werkt zelf hard mee aan het mysterie rond Julia zeker na een bericht op Twitter. Ligt het scenario al klaar voor seizoen 2?Inmiddels duikt de discussie op internet weer op met de vraag hoe het nu zit. Was de dood van Julie toch onderdeel van het verhaal of wordt er een spelletje gespeeld en ligt het scenario voor een tweede seizoen al lang klaar. Het enige andere scenario waar over wordt gesproken is dat het karakter van David Budd mogelijk als de bodyguard gaat spelen van dekoninklijke familie. Fans hopen echter op hun gelijk dat Julia nog leeft. En eigenlijk dat er gewoon een tweede seizoen komt
donderdag, 14, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Na bijna 15 jaar op Mars rond te hebben gereden is er deze week een einde gekomen aan het avontuur van Marsrover Opportunity, of zoals NASA hem noemt: Oppy. Ze bedankten de Marsrover voor de vele jaren trouwe dienst. Communicatie Sinds medio vorig jaar begon de communicatie met Oppy te haperen nadat deze onder een flinke zandlaag bedekt raakte. Er zijn de afgelopen maanden zo'n duizend pogingen ondernomen om de communicatie weer op gang te brengen. Zonder succes. Ook de laatste ultieme poging leverde deze week niks op. En dus heeft NASA besloten dat het mooi is geweest. Het is een van de meest succesvolle prestaties van interplanetaire verkenning geweest, zo laat NASA weten. MarsRovers Opportunity heeft bijna 15 jaar onderzoek gedaan naar het oppervlak van Mars. Hij was ontworpen om slechts 90 dagen mee te gaan. Dus dat is al een mijlpaal op zich. Nog wat mooie cijfers en feiten over deze missie: Lancering: 7 juli, 2003. Aankomst: 24 januari, 2004. Landing: Meridiani Planum Missie duur: 14+ jaren Afstand: 28 miles (45 km) Verzonden Raw Images: 217,000+ Gebruikte instrumenten: Panoramic camera, Miniature thermal emission spectrometer, Moessbauer spectrometer, Alpha particle X-ray spectrometer, Microscopic imager, Rock abrasion tool, Navigation camera, Hazard-avoidance cameras. Mijlpaal Verder heeft Oppy water gevonden op Mars. Maar niet getreurd. Zijn opvolger, InSight, is inmiddels ook geland op de rode planeet. En door missies als die van Oppy zal er een dag komen waarop astronauten op het Marsoppervlak zullen lopen, zo laat NASA weten. Fotocredits: NASA/JPL-Caltech/Cornell/ASU
donderdag, 14, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Bentley heeft vandaag de details naar buiten gebracht van 's werelds snelste SUV. De Bentley Bentayga Speed is uitgerust met een verbeterde 6,0-liter W12-motor, goed voor 635 pk en een topsnelheid van 306 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u legt hij af in 3,9 seconden. Hiermee zet Bentley een lange traditie van Speed-modellen voort die in 2007 is ontstaan met de Continental GT. Bentayga Speed Het nieuwe model, dat in Groot-Brittannië is ontworpen, ontwikkeld en met de hand wordt gebouwd, brengt de al buitengewone rijcapaciteiten van de Bentayga naar een nog hoger niveau. De bestaande 6,0-liter W12-motor is nu voorzien van 635 pk (normaal 608 pk). De topsnelheid bedraagt 306 km/u (normaal 301 km/u), en de sprint van 0 naar 100 km/u is teruggebracht naar 3,9 seconden (normaal 4,1 seconden). Design Naast het verhoogde prestatieniveau is de Bentayga Speed uiteraard ook voorzien van een meer uitgesproken design. De opvallende achterspoiler en in exterieurkleur uitgevoerde voorzijde, sideskirts en achterste bumpersplitters geven de sportieve inborst van deze SUV prijs. Datzelfde geldt voor de donkergetinte grille, koplampen en achterlichten. Nieuwe, speciaal voor de Bentayga Speed ontworpen tienspaaks 22 inch velgen waarbij je de keuze hebt uit drie laksoorten: zilver, donkergetint of zwart. Interieur Het interieur - dat met de hand wordt vervaardigd in het Engelse Crewe - is visueel verdeeld in twee kleuren. Dit colour split design omvat contrasterende stiksels in diamantpatroon, discreet aangebrachte badges, verlichte Speed-instaplijsten en – voor het eerst in de Bentayga – het gebruik van alcantara. Drive Dynamics Net als alle Bentayga's is de vierwielaangedreven Speed voorzien van een elektronisch sperdifferentieel en acht verschillende Drive Dynamics rijmodi. Om de gasrespons van de W12-motor, die is gekoppeld aan de 8-traps transmissie, te verbeteren, is de Sport-stand opnieuw gekalibreerd. Deze aanpassing zorgt voor een dynamischer en meer betrokken rijbeleving. De stijvere set-up van het onderstel en de nog karaktervoller klinkende uitlaatpijpen bij het starten en terugschakelen maken de intense rijervaring compleet. Extra opties 's Werelds snelste en meest luxueuze SUV is optioneel verder uit te rusten met keramische remschijven, 22-voudig verstelbare voorstoelen met massagefunctie, koolstofvezel middenconsolepaneel, Bentley-entertainment achterin (RSE) en sfeerverlichting. Redactie Carrepublic De redactie van Carrepublic schrijft dagelijks over nieuws uit de automotive industrie. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.
donderdag, 14, februari, 2019
Source: DutchCowboys
Het winnende taalvoutje van 2018 is bekend, in een lijst van twintig populaire woordgrappen op taalvoutjes.nl is een top tien opgesteld waarbij natuurlijk ook een winnaar naar voren gekomen is. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar een woordgrap over de vegetarische slager. ‘De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij afdeling'. Op de tweede plek is een artikel kop geëindigd over het ‘aantal deelnemers Avondvierdaagse' loopt achteruit. De derde plaats wordt door een basisschool aangevuld, hier gaat het om een invulstrookje voor de schoolfotograaf. ‘'ik wil graag gebruik maken van de mogelijkheid om een broertje/zusje te laten maken op maandag…'', valt te lezen op het invulstrookje. Het valt niet te ontkennen dat deze taalvoutjes veel hilariteit met zich mee brengen, de winnaar van 2017 kwam van de Intratuin. ‘onze medewerkers van de buitenafdeling zijn er vandaag niet. Voor vragen kunt u terecht bij de kamerplanten!' De volledige lijst van taalvoutjes is te zien op de website taalvoutjes.nl. [Afbeeldingen © Taalvoutjes] [Afbeelding © Unsplash]
donderdag, 14, februari, 2019
Source: DutchCowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *