Internet, Mobile, TV en Technologie

 Het EK Voetbal van volgend jaar zomer, Euro 2020, wordt in maar liefst 12 verschillende landen gespeeld, waaronder Amsterdam. Vandaag werd bekend dat Takeaway.com, het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd, een van de sponsors wordt van het event. En dat betekent dat je niet meer gedoemd bent tot alleen het eten van hotdogs, patat of pizza tijdens de wedstrijden. Takeaway wil namelijk gaan bezorgen in de stadions en tijdens de wedstrijden. Hoe dat in de praktijk precies uitpakt, wordt later bekendgemaakt. Grootste online bezorgdienst Takeaway.com bezorgt maaltijden in 11 landen en is daarmee de grooste online bezorgdienst van Europa. Het Nederlandse bedrijf hoopt met de sponsoring hun bereik te vergroten en de bezorgdienst nog duidelijker op de kaart te zetten. Op de site van UEFA lezen we dat Takeaway.com ook stadionreclame gaat maken en winacties organiseert voor klanten en bezoekers van aangesloten restaurants. Vijf miljard kijkers verwacht De UEFA verwacht dat alle wedstrijden bij elkaar worden bekeken door zo'n 5 miljard mensen wereldwijd. Drie miljoen fans krijgen de kans om wedstrijden persoonlijk bij te wonen. "De diensten die ons bedrijf levert, behoren al tot de meest erkende merken in de landen waar we actief zijn", zegt Jitse Groen, de CEO van Takeaway.com. “De UEFA Euro 2020-sponsoring zal ons bereik vergroten en Takeaway.com verder vestigen als een toonaangevend Europees merk. Het is een unieke kans om de hele Europese en wereldwijde bevolking te bereiken rond het moment dat fans genieten van hun favoriete eten." UEFA EURO 2020 begint op 12 juni 2020 in Rome en zal een maand later worden afgerond met de finale in het Wembley Stadium in Londen.
dinsdag, 12, november, 2019
Source: DutchCowboys

Je hebt zin om te gaan hardlopen, paar sportschoenen aangetrokken en een banaantje in de aanslag klaar om te beginnen. 

Of je het nu doet voor meer conditie, kracht of afvallen… een goede voorbereiding zal je altijd nodig hebben. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar er zijn wel een paar belangrijk dingen om op te letten. Zo pak je het professioneel aan, voorkom je blessures en is het ook echt leuk.

 We gaan je aan de hand 7 hardlooptips laten zien wat er allemaal voor nodig is …lees je mee? 7 tips om te beginnen met hardlopen 
Hieronder vind je een 7-tal tips die je goed op weg helpen. Neem ze allemaal door en zorg dat je goed van start gaat. Wellicht ben je al op de hoogte van een paar van onderstaande tips. 1. Ontdek of het jouw ding is 
Er zijn mensen die het geweldig vinden, andere hebben nog nooit aan hardlopen (of überhaupt sport) gedaan. 

Het is dan misschien een aanrader eerst eens een proefrondje te maken. Je kan dit buiten doen, maar bv. ook (zelfs met proefles) bij de meeste sportscholen. In de meeste hiervan vind je namelijk genoeg loopbanden.

 De meeste hardloopliefhebbers rennen buiten, maar ook zat hebben daarbij nog een loopband voor thuis. Het vergelijken van loopbanden is belangrijk, want de een is de ander niet. Inmiddels is er namelijk al zeer veel keuze hierin. 2. Ga voor goede hardloopschoenen Tijdens hardlopen heb je goede hardloopschoenen nodig. Je kan hiervoor bij verschillende sportwinkels en zelfs speciaalzaken terecht. Indien je deze al hebt, kan je natuurlijk jouw bestaande paar gebruiken.

 Het dragen van goede hardloopschoenen is echt een essentieel onderdeel van hardlopen. Ze zijn namelijk op een speciale manier ontworpen. Je zal er veel lekkerder mee hardlopen, minder kans krijgen op blessures en gaan vaak langer mee.

 Je hoeft trouwens echt niet de allerduurste hardloopschoenen te kopen, zolang ze maar geschikt zijn voor hardlopen. In sommige winkels kun je hardloopschoenen kopen die afgestemd zijn op jouw voeten. Het is niet noodzakelijk, maar kies wel een paar dat lekker zit en genoeg ondersteunt. 3. Kies een passende outfit 
Verder heb je natuurlijk ook een strakke outfit nodig, letterlijk en figuurlijk. Je wilt er namelijk stijlvol uitzien, maar deze moet ook niet teveel gaan wapperen tijdens het rennen. Het is mede om die reden dat je dan ook vaak mensen in strakke broekjes, shirts en jasjes ziet rennen.

 Daarbij is het ook belangrijk dat de stof lekker luchtig is en ademt, waardoor zweet minder in je kleren gaat zitten.

 Wederom heb je hier veel keuze en verschillende prijsklassen in. Ga voor iets wat lekker aanvoelt, van goede stof gemaakt is en er hip uitziet. Hierbij kan je voor een bepaald merk gaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. 4. Handige wearables die je kan gebruiken 
Tegenwoordig heb je ook de wearables zoals Fitbits, sporthorloges of Apple Watches. Ze kunnen je helpen dingen te monitoren tijdens het hardlopen. Bij de een zitten er meer functies op dan de andere, maak hier je eigen persoonlijke keuze in.

 Je hoeft overigens helemaal geen van deze wearables te gebruiken, maar ze kunnen zeker heel handig zijn tijdens het hardlopen. 

Verdiep je eerst in wearables, voordat je ook echt iets gaat kopen. Zo raak je eerst gewent met de mogelijkheden. En weet je precies wat jij wilt. 5. Neem wat eten en drinken mee 
Je voedingspatroon is altijd heel belangrijk en deze moet natuurlijk uit veel gezonde voedingstoffen bestaan. Tijdens het hardlopen kan je nog wat extra's gebruiken, omdat je veel inspanning levert. Ideaal voor het aanvullen van deze energie is een banaan, krentenbol of iets waar snelle suikers in zitten. 

Ze komen namelijk direct vrij in je bloedbaan, waardoor voorraden weer behoorlijk worden aangevuld.

 Daarbij moet je ook altijd water of een sportdrankje meenemen tijdens het hardlopen. Je lichaam moet namelijk voldoende gehydrateerd blijven. Het rondom drinken en zeker na je hardloopsessie is enorm belangrijk. 6. Muziek tijdens hardlopen Je kan ook natuurlijk een lekker muziekje opzetten tijdens het hardlopen. Hier zijn veel verschillende soort muziekdragers voor beschikbaar. Veel mensen gebruiken tegenwoordig gewoon hun telefoon.

Wees bij het luisteren naar muziek tijdens het hardlopen wel extra alert. Je kan er ook voor kiezen om kleding te gebruiken met reflecterende delen. Zo raak je heel snel in het licht, wanneer je bv. laat op de avond of 's nachts gaat hardlopen. 

Er zijn ook allerlei hoofdtelefoons beschikbaar speciaal ontworpen voor sporten, waaronder ook hardlopen. Ze lever net wat meer comfort dan reguliere hoofdtelefoons. Check ze maar. 7. Doe het samen! 
Met zijn tweeën of een groepje hardlopen is altijd leuker. Je kan elkaar aanmoedigen, praten of een grapje maken en het is een stuk gezelliger. Ga eens na of er geen mensen zijn in je omgeving die lekker met je mee willen doen.

 Hoewel het niet voor iedereen geldt, maar voor sommigen is het maken van de afspraak om te gaan hardlopen een drijfveer.

 Ze kunnen er dan iets minder snel omheen, komen hun afspraken na en raken steeds meer gemotiveerd. Je kan nu goed voorbereid op pad... 
Nu je weet wat er voor hardlopen allemaal nodig is, kan je starten. Ga niet gelijk te fanatiek van start, wanneer je verder nooit aan sport doet. Het geleidelijk opbouwen is in dat soort gevallen namelijk veel beter …en voorkomt ook onnodige blessures.
dinsdag, 12, november, 2019
Source: DutchCowboys
Sinds 1 juli van dit jaar is het verboden om je telefoon op de fiets in je hand te houden. De boete bedraagt 95 euro en dat is toch een behoorlijk bedrag. En blijkbaar riskeren steeds minder mensen deze boete. Uit onderzoek van Deloitte blijkt namelijk dat het gebruik van de telefoon op de fiets flink is gedaald. Vorig jaar zei 49 procent van de ondervraagden nog de telefoon op de fiets te gebruiken, nu is dat nog 36 procent. Berichten lezen en muziek luisteren Nederlanders gebruiken hun mobiele telefoon tijdens het fietsen vooral om berichten te lezen en versturen en muziek te luisteren. Jongeren van 18 t/m 24 jaar maken het meest gebruik van hun telefoon tijdens het fietsen (66 procent). Dat percentage loopt af per leeftijdscategorie: 55% van de Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar, 40% tussen de 35 tot 44 jaar en 27% van de mensen tussen de 45 en 55 jaar. 17 procent van de Nederlanders die ouder zijn dan 55 jaar gebruikt hun telefoon tijdens een fietsrit. Gebruik van telefoon in het openbaar vervoer en de auto Van de reizigers in het openbaar vervoer gebruikt 90% hun smartphone, 62% gebruikt de telefoon tijdens het wandelen. Volgens het onderzoek gebruikt nog 35% van de mensen hun smartphone tijdens het rijden in de auto. Dat is een daling van 3% ten opzichte van een jaar geleden. De afname in het gebruik op de fiets is waarschijnlijk grotendeels te danken aan het verbod dat eerder dit jaar is ingevoerd. 93% van de Nederlanders heeft een smartphone In totaal heeft 93% van alle Nederlanders een smartphone en dat is 2% meer dan vorig jaar. Daarmee lopen we redelijk voorop in Europa. In Noorwegen en Spanje hebben de meeste consumenten een smartphone, 94% van de bevolking. Chinezen lopen voorop in smartphonegebruik: 96% van alle consumenten heeft minimaal 1 smartphone in bezit. Lees het volledige rapport van Deloitte hier.
dinsdag, 12, november, 2019
Source: DutchCowboys
YouTube heeft hun servicevoorwaarden gewijzigd (je weet wel, dat langdradige document dat niemand echt leest). Door een specifieke clausule maken verschillende content creators zich al zorgen over de toekomst van hun kanaal. Onder de nieuwe voorwaarden, onder sectie “Account Suspension & Termination”, valt een clausule waarin staat; “YouTube may terminate your access, or your Google account's access to all or part of the Service if YouTube believes, in its sole discretion, that provision of the Service to you is no longer commercially viable.” Account beëindigen YouTube mag dus de toegang tot je YouTube account of zelfs je gehele Google account beëindigen, als YouTube vind dat je kanaal niet langer rendabel is. Het schijnt niet alleen voor content creators te gelden, maar ook voor de kijkers, omdat er ook ‘Google account' in de voorwaarde staat. De nieuwe clausule maakt het dus steeds moeilijker voor nieuwe content creators, want hoewel sommige kanalen snel een forse stijging ervaren, duurt het voor de meeste vloggers vaak lang voordat ze rendabel zijn. Sommigen mensen maken zich ook zorgen dat dit het begin is van censuur op de website. Optimistische mensen denken juist dat dit slechts een manier is om haatdragende en andere discriminerende video's in bedwang te houden. Niet de eerste beschuldiging Echter ligt YouTube wel vaker onder vuur vanwege beschuldigingen omtrent censuur en discriminatie. Zo klaagt een groep van LGBT vloggers YouTube en het moederbedrijf Google aan, omdat ze volgens de vloggers discrimineren tegen video's en creators van de LGBT gemeenschap. Zo worden hun video's vaak gelabeld als ‘gevoelig' of ‘voor volwassen' en verschijnen hun video's niet in de zoekresultaten, maar wordt er niks gedaan tegen de haatreacties. Ook beschouwd het algoritme woorden zoals ‘gay' en ‘lesbian' als triggerwoorden en kunnen deze video's daardoor geen geld meer verdienen met advertenties. YouTube heeft zelf nog niet officieel gereageerd op de kritieken en zorgen omtrent hun nieuwe servicevoorwaarden.
dinsdag, 12, november, 2019
Source: DutchCowboys
De afgelopen 2 maanden hadden we in Nederland het genoegen om Disney+ gratis te gebruiken en te testen. Vandaag, 12 november, is er de officiële lancering van de langverwachte streamingdienst van The Walt Disney Company. Disney+ gaat vandaag van start in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Met bijna 500 films en 7.500 televisie-afleveringen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer. Volgende week, op 19 november, volgt er de lancering in Australië, Nieuw-Zeeland en Puerto Rico. Op 31 maart 2020 zal Disney+ worden geïntroduceerd op markten in West-Europa - waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en een aantal andere landen in deze regio. De verwachting is dat binnen 2 jaar de dienst wereldwijd beschikbaar zal zijn. "De lancering van Disney+ is een historisch moment voor ons bedrijf dat een nieuw tijdperk van innovatie en creativiteit markeert," aldus Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company. "Disney+ biedt een uitzonderlijke entertainmentervaring en presenteert onze collectie met geliefde films, tv-series en exclusieve originele content van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic." Original films & series Als onderdeel van de lancering gaat de service in première met zijn eerste originele series en films, waaronder The Mandalorian, de epische allereerste live-action Star Wars-serie; Lady and the Tramp, een live-action vertelling van de geanimeerde klassieker uit 1955; Noelle, een feestdagen komedie film met Anna Kendrick, High School Musical: The Musical: The Series, de geheel nieuwe serie die zich afspeelt in de echte East High van de populaire filmfranchise; The World According to Jeff Goldblum, een docu-serie van National Geographic;Marvel's Hero Project, waarin buitengewone kinderen worden gevierd die het verschil maken in hun gemeenschap; Encore!, met als uitvoerend producent het multitalent Kristen Bell; The Imagineering Story, een 6-delige documentaire van Emmy en Academy Award-genomineerde regisseur Leslie Iwerks; short-form seriesPixar IRL en Disney Family Sundays; en de geanimeerde korte film collecties SparkShorts en Forky Asks A Question van Pixar Animation Studios. 15 november update Op 15 november om 21.00 uur komen de nieuwe afleveringen van bijna alle series beschikbaar op de service. Het verleden, heden en de toekomst De service biedt kijkers van alle leeftijden een ongeëvenaarde verzameling nieuwe content en de uitgebreide collectie van de makers van The Walt Disney Company - visionairs die bijna een eeuw aan creativiteit vertegenwoordigen binnen Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer. Vanaf vandaag kan je als abonnee genieten van: Tijdloze animatiefilms uit de Walt Disney Signature Collection van Walt Disney Animation Studios, gemaakt of geïnspireerd door de verbeelding en de erfenis van Walt Disney - inclusief Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Belle en het Beest, Pinokkio, Bambi, De Leeuwenkoning, Lady en de Vagebond, Peter Pan, De Kleine Zeemeermin, Assepoester en meer. Drie van de vier meest winstgevende films aller tijden: Avengers: Endgame, Avatar en Star Wars: The Force Awakens. Dertig seizoenen van de 11-keer Emmy Award-winnende serie The Simpsons. Blockbusters van Marvel Studios, waaronder Avengers: Endgame en Captain America: Civil War, Guardians of the Galaxy, The Avengers, Iron Man 3, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Captain Marvel, Iron Man, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Iron Man 2, Thor, Avengers: Age of Ultron, Captain America: The First Avenger en Ant-Man. Duizenden afleveringen van succesvolle Disney Channel en Disney Junior-series zoals Het hotelleven van Zack en Cody, Kim Possible, Mickey Mouse Clubhuis, PJ Masks en Jake en de Nooitgedachtland Piraten samen met meer dan 100 originele Disney Channel-films, waaronder Descendants, High School Musical, en Camp Rock. 18 van de baanbrekende films van Pixar Animation Studios, waaronder Wall-E, Up, Monsters Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Toy Story, Inside Out en Brave,' evenals alle geliefde shorts van Pixar zoals de Academy Award-winnende Bao en Sanjay's Super Team. Meer dan 600 uur aan content van National Geographic, inclusief de veelgeprezen en bekroonde documentaire Free Solo en het streamingdebuut van Science Fair. Alle zes van de originele klassieke Star Wars-films uitgebracht tussen 1977-1999, in aanvulling op recente blockbusters als Star Wars: The Force Awakens en Rogue One: A Star Wars Story. Tegen het einde van 2020 zal de hele Skywalker-saga beschikbaar zijn op de service. Marvel-televisieseries uit de jaren zeventig tot heden inclusief X-Men, Spider-Man en Marvel's Runaways. Altijd en overal beschikbaar Disney+ biedt abonnees films en series van hoge kwaliteit zonder hierbij gestoord te worden door reclame, en met 4 streams tegelijkertijd, voor 7 verschillende profielen en met de mogelijkheid om onbeperkt te downloaden op 10 verschillende apparaten. Abonnees kunnen Kids-profielen instellen waardoor kinderen eenvoudig kunnen navigeren in leeftijdsgeschikte content. Consumenten kunnen zich op Disney+ abonneren op DisneyPlus.nl of via in-app aankopen van de volgende partnerplatforms en apparaten (afhankelijk van het land): Amazon (Fire TV-apparaten, Fire TV Edition Smart TV's en Fire Tablets) Apple (iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV, en volledig geïntegreerd met de Apple TV-app; klanten kunnen zich abonneren op Disney + via in-app aankoop) Google (Android-telefoons, Android TV-apparaten, Google Chromecast en Chromecast ingebouwde apparaten) LG Smart TV's met webOS; Microsoft (Xbox One) Samsung Smart-tv's Sony / Sony Interactive Entertainment (alle Android-gebaseerde Sony-tv's en PlayStation®4) Roku (Roku® streaming spelers en Roku TV ™ modellen) Als prijs hanteren ze €6.99 per maand of €69.99 per jaar. En hiermee heeft Netflix er een serieuze concurrent bij.
dinsdag, 12, november, 2019
Source: DutchCowboys
De eerste games die je op Google Stadia kunt spelen zijn er twaalf, waaronder Red Dead Redemption 2 en Mortal Kombat 11. Dat heeft Google bekendgemaakt. De gamestreamdienst gaat 19 november live. Stadia wordt voor het einde van het jaar met nog veertien games uitgebreid. Niet de minste titels, zo zien we ook al aan de line-up van de launch. Lauchgames De games die bij launch op Stadia staan, dat zijn: Assassin's Creed: Odyssey, Destiny 2: The Collection, GYLT, Just Dance 2020, Kine, Mortal Kombat 11, Red Dead Redemption 2, Rise of the Tomb Raider, SAMURAI SHODOWN, Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition, Thumper en Tomb Raider: Definitive Edition. Kortom, een heleboel AAA-games en een heleboel Lara Croft. Allemaal games die je al eerder hebt kunnen spelen op andere platformer, op één na. GYLT is een fantasy-avonturen game van Tequila Works die exclusief op Google Stadia verschijnt. 19 november kunnen 14 landen met de mobiele gamedienst aan de slag, waaronder Nederland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Je kunt de games gratis spelen, maar voor een tientje per maand kun je een Stadia Pro-abonnement aangaan, waarmee je 4K-resolutie streamingkwaliteit krijgt en 5.1 surround-sound. Stadia Founder's Edition Er is ook een Stadia Founder's Edition met daarin een Chromecast Ultra, zodat je ook op je televisie kunt gamen. Er zit bovendien een controller bij in de kleur Midnight Blue. Je kunt met die Early Edition een vriend drie maanden Stadia Pro cadeau doen en eerder dan de rest vast je gebruikersnaam vastleggen. De spellen die niet op launch uit zijn op Stadia maar wel voor het einde van het jaar nog worden toegevoegd, dat zijn: Attack on Titan 2: Final Battle, Borderlands 3, Darksiders Genesis, Dragonball Xenoverse 2, Farming Simulator 19, Final Fantasy 15, Football Manager 2020, Ghost Recon Breakpoint, Grid, Metro Exodus, NBA 2K20, Rage 2,Trials Rising en Wolfenstein Youngblood. 19 november kunnen we in ieder geval vast aan de slag met de eerste ‘batch' games. Let op: dat kan vanaf 5 uur ‘s middags Nederlandse tijd, dus 's nachts om 1 over 12 zal er nog weinig te zien zijn.
maandag, 11, november, 2019
Source: DutchCowboys
In Nederland hebben we inmiddels klinieken die therapie bieden voor jongeren met gameverslavingsproblemen en wordt er gestreden tegen lootboxes omdat deze jongeren in contact zouden brengen met gokken. In China gaan ze veel verder om jongeren ervan te weerhouden teveel te gamen. Daar is een soort videogame-avondklok ingesteld. Regels in China Als je in China woont en onder de achttien jaar bent, dan bepaalt de overheid dat je van ongeveer bedtijd tot wakker worden niet mag gamen. Het is verboden om in dat land tussen 22:00 en 08:00 uur computerspellen te doen. Dat is nog niet alles, want er zijn nog vijf regels aangekondigd die betrekking hebben op games, waaronder enkele regels die gamen aanzienlijk minder privé maken. Je moet je met je echte naam aanmelden bij game-uitgeverijen. Ook als je dus tot nu toe geen registratie hebt gedaan, dan moet je alsnog met terugwerkende kracht zorgen dat het gamebedrijf weet wie je bent. Doe je dat niet snel genoeg, dan kun je geblokkeerd worden. Gamebedrijven nemen de regels erg serieus, zo zijn er aanbieders die al langere tijd een avondklok hebben ingesteld, waardoor jonge gamers in de tijd dat ze horen te slapen niet inloggen bij de games. Gametijd Er zijn meer regels, zoals de tijd die je aan één stuk door mag spelen. Waar menig gamer wel vijf uur achter elkaar speelt zonder zich te verroeren, is het in China niet mogelijk om langer te spelen dan anderhalf uur. Op feestdagen is dat iets langer, dan mag je tweemaal zo lang spelen: 3 uur. Het zijn verregaande regels, waarbij we ons in Nederland waarschijnlijk weinig kunnen voorstellen. Er zit echter ook regelgeving bij die wel goed past bij hoe wij hier in Nederland steeds vaker tegen games aankijken: zo mogen gamers pas geld uitgeven in games als ze acht jaar of ouder zijn en mag dat tot ze zestien zijn niet meer zijn dan ongeveer 25 euro per maand. Ben je tussen de zestien en achttien, dan is dat ongeveer 50 euro. Lootboxes In Nederland kennen we deze regelgeving niet, maar de overheid werkt wel aan regels omtrent het aanbieden van lootboxes. Bovendien zijn er veel reclamecampagnes om te zorgen dat kinderen niet alleen “met hun hoofd in een scherm zitten”, maar ook buiten spelen en zich op manieren naast gamen vermaken met hun leeftijdsgenoten. Zo ver als het in China gaat, zal het hier echter waarschijnlijk niet snel gaan.
maandag, 11, november, 2019
Source: DutchCowboys
Doordat Nederland onderdeel is van Europa, is het voor veel landen mogelijk om visumvrij te reizen. Helemaal binnen Europa komt het bijna niet voor dat er een visum vereist is. Voor het maken van reizen buiten Europa, is het in veel gevallen niet ongebruikelijk dat er een reistoestemming vereist is. De voorwaarden die aan een reistoestemming verbonden zitten verschillen ook erg vaak, waardoor het voor veel mensen onduidelijk is wat er bij welk visa vereist is. Daarom zetten wij in dit artikel de informatie over verschillende reistoestemmingen op een rijtje. e-Visum, het visum van de toekomst Ook de reiswereld ontkomt niet aan de digitalisering, zo worden er voor veel landen al e-Visums ingezet. Op deze manier worden de aanvraagprocessen vereenvoudigd, en bovendien kan het hele proces vanuit huis gedaan worden, wat veel reizigers als erg handig ervaren. De noodzaak voor visa wordt vaak vergeten, het is voor veel mensen ook onduidelijk voor welke reizen er wel of niet een visa vereist wordt. Het visum zorgt ervoor dat je officieel toestemming hebt verkregen van de overheid van het land om het land te betreden. In de meeste gevallen zijn er een aantal verblijfsvoorwaarden aan verbonden, zo kun je met veel visa maar een kortere periode verblijven. Ook worden er regelmatig de benodigde verblijfsgegevens tijdens de reis gevraagd. Op deze manier kunnen de overheden in kaart brengen wie waar zou verblijven en hoe lang. Het is ook mogelijk om een verblijfsvergunning aan te vragen voor veel landen, alleen dit proces is een stuk lastiger. De digitalisering van de wereld zorgt ervoor dat veel dingen eenvoudig via het internet geregeld kunnen worden. Zo ook de aanvraag van veel visa. Waar je in het verleden nog de ambassade moest bezoeken, kan de hele procedure nu eenvoudig vanuit huis geregeld worden. Tegenwoordig wordt dit door veel overheden aangeboden. De vereiste gegevens verschillen per land, alsook de kosten voor de aanvraag. ESTA Amerika Het Visa Waiver Program stelt reizigers in staat om zonder een visum naar Amerika te mogen reizen. Echter, om toch de veiligheid binnen de VS te blijven behouden is het ESTA in leven geroepen. Dit is een elektronische reistoestemming die vergelijkbaar is met een visum. Toch zijn de kosten voor het ESTA een stuk lager, eveneens kost het proces maar enkele minuten. De beoordeling van de aanvraag kan tot 72 uur in beslag nemen, maar in de meeste gevallen is er binnen enkele uren al een status bekend. Het overgrote deel van aanvragen wordt toegekend, waarbij er in uitzonderlijke gevallen een afgekeurde ESTA wordt afgegeven. Voor de reizigers met een afgekeurde ESTA is het nog mogelijk om een visumaanvraag te starten voor Amerika. Dit proces neemt wel veel tijd in beslag, waardoor het aangeraden is om het gehele proces van het ESTA aanvragen tijdig te starten. Zonder geldige ESTA-reistoestemming word je namelijk geweigerd voor de vlucht, aangezien er voor de luchtvaartmaatschappij een boete staat op iedere reiziger die zij vervoeren zonder geldig ESTA. Het is mogelijk dat je alsnog in het vliegtuig beland, waarna je in de VS door de douane alsnog geen toegang zal verkrijgen. Zij kunnen eenvoudig controleren of jouw paspoortnummer overeenkomt met een toegekend ESTA. De reistoestemming wordt namelijk aan het paspoortnummer gekoppeld. Bekijk onderstaande video voor een duidelijk beeld over het aanvragen. eTA Canada Voor Canada is een soortgelijk systeem ingevoerd in 2016. Het doel hiervan is om de veiligheid voor Canadese burgers te behouden door alle reizigers te controleren. Eventuele risico's worden op deze manier ingeperkt voordat zij het land kunnen betreden. Het proces voor het eTA Canada aanvragen is erg vergelijkbaar met het ESTA. Er worden bepaalde persoons- en verblijfsgegevens gevraagd, deze worden gebruikt om de identiteit en contactgegevens van de reiziger te verzamelen. Op deze manier heeft de overheid een duidelijk beeld van de reiziger. Er worden ook een aantal algemene veiligheidsvragen op het formulier gevraagd, onder andere het medisch verleden van de reiziger wordt hier in kaart gebracht. Ook het crimineel verleden kan tot een afgewezen eTA leiden. Canada is een erg populaire bestemming door haar prachtige natuur. Hier zijn natuurlijk ook grote metropolissen te bezoeken, waardoor het voor iedereen iets heeft. Het is ook niet ongebruikelijk dat mensen naar Canada emigreren, aangezien de leefomstandigheden hier erg goed zijn. Het is hierdoor niet ongebruikelijk dat er Nederlanders of Belgen op familiebezoek gaan bij familieleden die naar Canada zijn verhuisd. Visum Turkije Een van de weinige landen binnen Europa waar een visum voor aangevraagd moet worden, is Turkije. Een Visum Turkije is erg eenvoudig aan te vragen. Er worden gebruikelijke persoons- en verblijfsgegevens gevraagd van de reiziger. Het visum voor Turkije is niet verplicht voor reizigers die een doorreis maken. Je kunt namelijk 24 uur zonder visum in Turkije verblijven. Het visum is 180 dagen geldig, na toekenning is het mogelijk om een maximumperiode van 90 dagen in Turkije te verblijven. Het is voor Turkije vereist dat het gebruikte paspoort nog minimaal zes maanden na afloop van het e-visum geldig is. Visumvrijstelling Het is ook mogelijk dat je te maken hebt met een visumvrijstelling. Diplomaten hoeven bijvoorbeeld vaak geen visum of reistoestemming aan te vragen. Vanzelfsprekend hoeft dit ook niet wanneer de reiziger een paspoort van het betreffende land bezit. [Fotocredits © svetlana67 - Adobe Stock]
maandag, 11, november, 2019
Source: DutchCowboys
Dronemaker DJI heeft z'n roots in Hong Kong, dus des te opvallender als er nauwelijks nog DJI-drones verkrijgbaar zijn in de stad. Recente modellen zoals de Mavic 2 en Mavic Air niet op voorraad in de online winkel van DJI Hong Kong. Een medewerker in de flagship store van DJI in het centrum van Hong Kong bevestigde donderdag dat ze geen voorraad meer hebben, behalve een combo-set van de Mavic 2 Pro en Smart Controller. Ook is er nog geen releasedatum voor de Mavic Mini. DJI drones De DJI drones zijn wél beschikbaar in andere oorden, zoals de VS en wellicht opvallend: Macau. De onlangs onthulde Mavic Mini, die wereldwijd kan worden gereserveerd, wordt in Hong Kong vermeld als “niet beschikbaar”. Een woordvoerder van DJI gaf aan dat het bedrijf "geen commentaar geeft op speculaties of geruchten," en dat de beschikbaarheid van de Mavic Mini in Hong Kong op een later tijdstip zal worden aangekondigd. Er is ook een tekort aan onderdelen, waardoor droneliefhebbers uit Hong Kong hun drones niet meer kunnen repareren. DJI daarover via de website: “Omdat de accessoires die nodig zijn voor reparatie niet op voorraad zijn, kunnen we tijdelijk geen reparatieservice leveren voor uw Mavic 2 Pro of Phantom 4”. Onderdelen De onderdelen uit China laten komen biedt ook geen soelaas. Verschillende Chinese e-commercesites maken het onmogelijk om DJI-onderdelen te bestellen als je uit Hong Kong komt. Het gaat om onverklaarbare reden fout op het betalingsscherm. Er zijn wel meer producten die Hong Kong nauwelijks binnenkomen, paraplu's en gasmaskers bijvoorbeeld. Het is al vijf maanden onrustig in Hong Kong. De lokale bevolking protesteert tegen Chinese inmenging, terwijl de politie traangas en waterkanonnen inzet.
maandag, 11, november, 2019
Source: DutchCowboys
Het kan je bijna niet zijn ontgaan dat vandaag wereldwijd Singles Day wordt gevierd. Voor veel winkels en webshops een mooie aanleiding om acties op te zetten. Vooral in China gebeurt dat massaal, Singles Day is hier ook ontstaan. Waar tijdens de 11e van de 11e op andere plekken Sint Maarten en Carnaval centraal staat, is dat in het verre Oosten dus wel anders. Alibaba breekt alle records Webshops zoals Alibaba maken consumenten al weken van tevoren warm voor de spectaculaire acties. En met succes: het brak voor het middaguur in China al alle verkooprecords op Singles Day. Dat maakt het de dag met de meeste online aankopen wereldwijd. Vorig jaar werd op Alibaba door 400 miljoen mensen in totaal 22,9 miljard euro uitgegeven. Vandaag, na de eerste metingen van middernacht tot het middaguur, stond de teller al op een bedrag van maar liefst 25 miljard euro. En dan is er dus nog 12 uur te gaan. Alibaba organiseert zelfs jaarlijks een enorm concert op de dag voor Singles Day en laat daarvoor de grootste wereldsterren invliegen. Gisteren stond niemand minder dan Taylor Swift op het podium, naast Chinese sterren zoals G.E.M. en TFBoys' Jackson Yee. Singles Day in andere landen Naast China wordt door steeds meer andere landen ook stil gestaan bij Singles Day, waar de retail van profiteert. Hoewel consumenten in China veruit de meeste aankopen doen bij Alibaba vandaag, meldt de site dat er daarnaast ook veel wordt besteld door inwoners van Hong Kong, de Verenigde Staten, Taiwan, Australië en Japan. In Nederland wint de dag ieder jaar aan bekendheid. Veel webshops in ons land spelen in op Singles Day en lanceren verschillende interessante aanbiedingen. Valentijnsdag voor vrijgezellen? Is Singles Day een soort Valentijnsdag voor vrijgezellen? Thuiswinkel.org deed onderzoek naar hoe Nederlanders dit beleven. Zoals vermeld komt Singles Day uit China en is de dag 11/11 niet voor niets gekozen. De 1'tjes staan symbool voor het alleen zijn en er zijn nogal wat Chinezen vrijgezel. In de jaren '90 bedachten 4 studenten om deze dag, met de eenzame eentjes, uit te roepen tot Singles Day. En daar hoort een cadeautje voor jezelf bij. Tijdens Valentijnsdag zetten (geheime) liefdes elkaar graag in het zonnetje, maar we zien in Nederland Singles Day nog niet als de Valentijnsdag voor vrijgezellen. Uit het onderzoek blijkt dat de koopbereidheid tijdens Singles Day het grootst is onder mensen met een relatie (16% ten opzichte van 9% singles). Vrijgezellen geven in het onderzoek aan dat zo'n speciale dag van hen zelfs "niet zo hoeft" (38%) en het commercieel vinden (37%). Inslaan voor feestdagen Consumenten die vandaag wel aankopen doen, grijpen de kans aan om alvast in te slaan voor de feestdagen. Nederlanders die vandaag gebruikmaken van de aanbiedingen, doen dat in 68% van de gevallen alvast voor kerst en 54% voor Sinterklaas.
maandag, 11, november, 2019
Source: DutchCowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *