Internet, Mobile, TV en Technologie

 Uber zei dinsdag dat het voedselbezorger Uber Eats in India heeft verkocht aan lokale rivaal Zomato. Uber wil winstgevend worden en stoot verliesgevende bedrijfstakken af. Uber Eats Als onderdeel van de deal zou Uber 9,99% van Zomato in handen krijgen. Alle Uber Eats klanten gaan over naar Zomato, overigens ook een verliesgevend bedrijf. De deal waardeerde de Indiase activiteiten van Uber Eats tussen de $ 160 miljoen en $ 200 miljoen. TechCrunch meldde vorige maand dat de twee in een vergevorderd stadium van onderhandelingen waren. De deal lijkt nu beklonken. Zomato loopt in India nog steeds achter op het sterk groeiende Swiggy, dat financieel gesteund wordt door Prosus Ventures. De deal met Uber Eats brengt daar op de korte termijn geen verandering in. Uber Eats was pas sinds 2017 actief in India, maar eind 2018 ging het bedrijf al in de etalage. Sommige werknemers van Uber Eats hebben de optie gekregen om zich bij moederbedrijf Uber aan te sluiten, zeggen mensen die bekend zijn met de deal. Zomato De aankondiging komt temidden van een nieuwe financieringsronde voor Zomato. Het 11-jarige Indiase bedrijf haalde vorige maand $ 150 miljoen op bij Ant Financial en wil de komende weken nog eens $ 400 miljoen binnenslepen. Het afstoten van Uber Eats India zou Uber, dat vorig jaar Zuidoost-Azië verliet, helpen zijn wereldwijde verliezen te beperken. Het bedrijf, dat vorig jaar honderden banen heeft geschrapt, rapporteerde in november een kwartaalverlies van meer dan $ 1 miljard. In het voorgaande kwartaal verloor het ongeveer $ 5,2 miljard. Uber zegt dat het ernaar streeft om tegen 2021 winstgevend te worden. Ook Zomato verslindt geld. Het bedrijf verloor in 2018 elke maand zo'n $ 40 miljoen, maar dat is inmiddels teruggebracht naar een maandelijks verlies van $ 20 miljoen.
dinsdag, 21, januari, 2020
Source: DutchCowboys
Of je er nu komt voor de lezingen of om te netwerken, de Webwinkel Vakdagen bieden inspiratie voor iedereen die alles wil weten over de laatste trends op het gebied van digital commerce. E-commerce blijft groeien en er zijn steeds meer innovaties die het voor zowel consumenten als bedrijven nog gemakkelijker en aantrekkelijker maken. Je hoort en ziet alles van deze innovaties tijdens de Webwinkel Vakdagen, maar dat is nog lang niet alles. Tijdens deze alweer veertiende editie van de grootste beurs op het gebied van e-commerce in de Benelux kun je onder andere aanschuiven voor een keynote van Huub Vermeulen. Als CEO van bol.com vertelt hij meer over zijn visie van bol.com als one-stop-shop: één platform waar je voor alles wat je nodig hebt terecht kunt. Bol.com heeft hierin al stappen gezet, maar hoe gaat dat in de toekomst, zeker nu Amazon nog meer op de loer ligt? CEO van Marktplaats De CEO van Marktplaats is ook aanwezig. Annemarie Buitelaar vertelt in haar keynote meer over hoe Marktplaats ondernemers een duwtje in de rug kan geven. Het is namelijk lang niet alleen een platform voor tweedehands artikelen: er wordt in van alles en nog wat gehandeld. Miljoenen mensen weten Markplaats dagelijks te vinden en je staat als ondernemer dus meteen al op een drukbezocht digitaal marktplein. CCO van Jumbo Supermarkten Colette Cloosterman-van Eerd is CCO van Jumbo Supermarkten. Zij vertelt meer over het succes van het familiebedrijf, hoe er binnen de supermarktketen wordt samengewerkt onder collega's, maar ook met leveranciers en franchisenemers. Ook de bekende gele supermarktketen doet steeds meer online en zeker voor het bezorgen van boodschappen is een flinke e-commerce operatie nodig om de klant voldoende keuze te bieden. Kom gratis naar de Webwinkel Vakdagen Ben jij erbij op 29 of 30 januari aanstaande? Dat kan. Klik hier om jezelf gratis aan te melden voor de Webwinkel Vakdagen. Webwinkel Vakdagen Wist je dat er vorig jaar meer dan 12.000 bezoekers over de vloer kwamen op de Webwinkel Vakdagen? Het zijn allemaal digitale professionals. Je hoeft dus helemaal niet je eigen webwinkel te hebben. Iedere professional op het gebied van digital commerce is van harte welkom. Je kunt op dit evenement niet alleen luisteren naar keynotes van de bovenstaande personen, er zijn honderden exposanten die je meer kunnen vertellen over hoe jij de e-commerce business binnen jouw bedrijf naar het volgende niveau kan tillen. Denk daarbij aan webshopsoftware, betaalmanieren en marketingoplossingen. Alles om je te inspireren. Ook als je wel alleen komt om te luisteren dan is er genoeg om één of twee dagen te vullen: er zijn 11 lezingenzalen en 1 grote keynotezaal, waar meer dan 200 inspiratiesessies zijn gepland. Zo kickstart je een succesvol 2020! Je bent van harte welkom op woensdag 29 en/of donderdag 30 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.
dinsdag, 21, januari, 2020
Source: DutchCowboys
De Google Assistent kan nu ook in het Nederlands berichten aan je voorlezen en helpen te beantwoorden. Dat kon al even in het Engels, maar daar heb je niet zoveel aan wanneer je met vrienden en familie berichten aan elkaar stuurt in het Nederlands. Op dit moment werkt de nieuwe functie alleen nog op Android-toestellen. Wereldwijd heeft de Google Assistent 500 miljoen gebruikers in meer dan 90 landen en is beschikbaar in meer dan 30 talen. Berichten en andere tekst voorlezen Na het voorlezen van je nieuwe sms- of WhatsApp berichten vraagt de Google Assistent aan je of je meteen een korte reactie terug wilt sturen. Er zijn maximaal 350 tekens beschikbaar voor een gedicteerd antwoord. Het voorlezen blijft niet beperkt tot berichten, want ook teksten in andere apps kan worden voorgelezen in het Nederlands. Nieuwe functies van de Google Assistant Dit jaar kunnen we nog veel meer nieuwe functies verwachten van de Google Assistent. En nu de afluisterpraktijken hopelijk zijn gestopt, zullen er waarschijnlijk alleen maar meer gebruikers van de spraakgestuurde assistent bij komen. Wij hebben een aantal van deze nieuwe functies voor je op een rijtje gezet: Acties in de toekomst: spraakgestuurd acties instellen is nu nog niet mogelijk bij gebruik van de Google Assistent. Je kunt wel in de app instellen dat je op een bepaald tijdstip bijvoorbeeld de verwarming aan wil zetten. Dat wordt nog gemakkelijker wanneer je het gewoon vertelt aan de Assistent. Notities voor alle gezinsleden: organiseren, plannen en minimaliseren is al een tijdje behoorlijk trending. Je huis kun je met Marie Kondo aanpakken en je notities maak je binnenkort in de Google Assistent. Deze deel je met gezinsleden, zodat er een soort georganiseerd 'bord' ontstaat vol aantekeningen. Dat scheelt weer berichten op en neer sturen. Webpagina's voorlezen: ook de teksten op webpagina's kunnen binnenkort door de Google Assistent worden voorgelezen. Zelfs grote lappen tekst worden dan op een prettige manier aan je verteld. Dus geen monotone stem die je na een paar seconden zat bent, maar met intonatie. Met het commando "Hey Google, read it", kun je artikelen en pagina's voor laten lezen. Het bedrijf kijkt ook naar de opties om gemakkelijk door teksten te scrollen en delen ervan te markeren. Meer privacy: na alle commotie kon het natuurlijk bijna niet anders dan dat Google hier ook meer aan gaat doen. De Assistent staat bijna altijd in een standy-modus wanneer het niet actief gebruikt wordt. In die stand wordt niets van wat je zegt verzonden aan Google of andere partijen. Je stelt zelf in wat je wil doen met opnames die worden gemaakt tijdens het gebruik. Dat kan zelfs met je stem, door opdracht te geven om alle opnames van een bepaalde periode te verwijderen. Naast deze nieuwe functies komen er nog meer smart home-producten die gaan werken met de Google Assistent. Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle te verwachten updates en nieuwe functies.
dinsdag, 21, januari, 2020
Source: DutchCowboys
Het is vandaag Blue Monday en die bijzondere dag lijkt nog meer dan normaal de tongen los te maken. Ditmaal wordt er vooral over gesproken om twee redenen: de eerste is het verhaal dat Blue Monday door een reisorganisatie groot is gemaakt, wat mensen in het verkeerde keelgat schiet. Het tweede is dat Blue Monday mensen die lijden aan depressies niet serieus zou nemen. #BlueMonday Hoe je het dus ook wendt of keert, het is een zwaar beladen dag, eentje die menig bedrijf en persoon net even wat luchtiger probeert te maken op social media. Het lijkt door alle commotie iets minder dan eerdere jaren, maar er zijn alsnog een heleboel grappige tweets en inhakers te vinden. Sommigen zijn totaal niet grappig, maar doen de mondhoeken opkrullen doordat ze simpelweg veel te vergezocht zijn. Ook dat is iets om vrolijk van te worden op deze dag, waarop volgens de traditie veel mensen enorm teleurgesteld zijn in zichzelf omdat het naleven van goede voornemens niet lukt, maar ook mensen die het gevoel hebben alsof het nog een eeuwigheid duurt voordat de vakantie eraan komt. Penguin Awareness Het was vandaag ook nog een andere speciale dag: Penguin Awareness Day. Kortom, een dag die aandacht vraagt voor de smoking-dragende loopvogels. Daarnaast vonden veel mensen het amusant dat de panda's in Ouwehands Dierenpark uitgerekend vandaag hadden besloten te gaan paren, waardoor #BlueMonday veel vrolijker werd dan vanmorgen werd gedacht. Dit is niet gewoon een blauwe maandag: het is de hoogste tijd om bij #BlueMonday stil te staan met de leukste tweets en Instagram-posts:
maandag, 20, januari, 2020
Source: DutchCowboys
China werkt aan officiële normen voor het verwisselen van accu's voor elektrische auto's. Een belangrijke ontwikkeling want de helft van de elektrische voertuigen ter wereld wordt in China verkocht. Het verwisselen van batterijen levert veel tijdwinst op voor automobilisten die nu veel tijd doorbrengen aan de laadpaal. EV gebruik stimuleren Het initiatief past in het beleid van China om de acceptatie van EV's verder te stimuleren. Het uiteindelijke idee is om de automobilist in staat te stellen hun lege accu's onderweg te verwisselen voor verse exemplaren, ongeacht welke auto ze hebben. In de VS testte Tesla enkele jaren geleden iets soortgelijks, maar de service werd niet op grote schaal uitgerold. De vraag naar elektrische auto's sputtert in China sinds het land afgelopen juli de aankoopsubsidies heeft versoberd. Toch blijft het langetermijndoel om benzine- en dieselauto's af te schaffen. Batterijwisselsysteem Een batterijwisselsysteem zou ook de aanschafprijzen van elektrische voertuigen kunnen verlagen. De consument kan de auto en de accu afzonderlijk kopen, of zelfs de batterijen leasen. Chinese fabrikanten van elektrische auto's, waaronder BAIC BluePark New Energy Technology Co. en NIO Inc., hebben al diensten voor het vervangen van accu's getest. Naar eigen zeggen is een “swap” binnen drie minuten gepiept. Zij bieden de consument ook de mogelijkheid om accu's en auto's afzonderlijk te kopen. Maar zonder gemeenschappelijke normen zijn klanten beperkt tot het gebruik van alleen de faciliteiten van hun eigen merk. Volgens het bedrijf heeft BAIC BluePark 187 batterijwisselstations opgezet in 15 Chinese steden voor 16.000 elektrisch aangedreven taxi's. Aandelen van BAIC BluePark stegen met 3,8%, de hoogste koers in vier maanden. [Fotocredits © malp - Adobe Stock]
maandag, 20, januari, 2020
Source: DutchCowboys
De 108ste editie van de Australian Open belooft een gedenkwaardige editie te worden. Het toernooi wordt overschaduwd door de bosbranden die Australië al weken teisteren. Gaat de slechte luchtkwaliteit het toernooi beïnvloeden? En maken Nederlanders kans op de titel? In dit artikel lees je een voorbeschouwing op de Australian Open. Ondanks droogte geen gevaar De Australian Open kan gewoon doorgaan. Longarts Karen Oud, verbonden aan het sportkoepel NOC*NSF, gaf aan dat het verantwoord is om te spelen in Australië. De slechte luchtkwaliteit kan hooguit hinderlijk zijn, maar je houdt er op de lange termijn niets aan over. Voor sporters met astma is het een ander verhaal. Je kan hiervoor een zogenaamde ‘longaanval' krijgen. Vergelijk het met dat je een aantal uur bij een open haard staat. De hoeveelheid fijnstof kan dan gaan irriteren. De aanleiding van deze discussie vormt dus de slechte luchtkwaliteit in en rondom Melbourne. De tennisster Dalila Jakupovic staakte haar partij tijdens de voorbereiding, omdat ze last kreeg van haar longen. Ze verklaarde dat ze last had van de omstandigheden, terwijl ze geen last heeft van astma. Gelukkig is zij tot nu toe een uitzondering. Het lijkt erop dat het toernooi zonder problemen kan doorgaan. Donaties stromen binnen De bosbranden in Australië zijn de tennissers natuurlijk niet ontgaan. Er zijn verschillende acties om de lokale bevolking te helpen. Zo doneerden Federer en Nadal na een demonstratiewedstrijd 150.000 euro aan het Rode Kruis. De tennissers pakken het op verschillende manieren aan: zo geeft de Australiër, die tijdens een interview zichtbaar was geraakt door de bosbranden, bij iedere ace 125 euro aan het goede doel. De Roemeense toptennisster Simona Halep bedacht iets anders. Zij slaat niet zo heel veel aces en bedacht om bij iedere keer 200 dollar te doneren wanneer zij haar coach Darren Cahill in de verlegenheid brengt. Ook onze Nederlandse troef Kiki Bertens geeft geld tegen de bosbranden. De donaties stromen dus binnen! Terug naar de sport Terugkomend op het tennis: bij de mannen in Novak Djokovic de uitgesproken favoriet. De Serviër is titelfavoriet én in goeden doen. Pas geleden won hij met zijn land Servië nog de eerste ATP-cup. Zo won hij de wedstrijd tegen Rafael Nadal. Tot nog toe heeft hij in totaal 16 grand slams gewonnen. Novak Djokovic aast op zowel Rafael Nadal als Roger Federer, die respectievelijk 19 en 20 grand slams hebben gewonnen. Robin Haase laat voor het eerst in 10 jaar de Australian Open lopen. Nederlands beste mannelijke tennisser kiest er liever voor om een challenger te spelen in Bangkok. Op dit moment is hij de nummer 163 (!) van de wereld en had anders de kwalificaties moeten doorlopen om op het hoofdtoernooi te spelen. De grote favoriete bij de vrouwen is Serena Williams. De Amerikaanse powervrouw liet eerder deze maand in Brisbane zien dat ze in goeden doen is. Zo won zij zonder een set te verliezen van de nummer twee en drie van de wereld. De Amerikaanse kan de eerste vrouw worden sinds Steffi Graf die alle vier de Grand Slams heeft gewonnen. De Nederlandse hoop ligt bij Kiki Bertens. De Wateringse is op dit moment de nummer tien van de wereld en kan zich goed meten met de top van de wereld. In de eerste ronde gaat zij het opnemen tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu (nummer 105 van de wereld). De twee troffen elkaar al drie keer eerder. Zo won de Nederlander van Begu in 2014 in Istoril. Bertens is een geplaatste speler, waardoor zij (als zij alle partijen goed doorkomt), pas in de vierde ronde een andere toptienspeelster treft. Dan kan ze de Oekraïnse Eline Svitolina treffen. Een andere Nederlander die in actie gaat komen is Arantxa Rus. Zij zal in de eerste ronde tegen de Poolse Linetta spelen, de nummer 43 van de wereld. Rus kwam nooit verder dan de tweede ronde in Australië. In 2012 en 2013 verloor zij haar eerste partij in Melbourne. Op het moment van typen is ook de Nederlander Tallon Griekspoor bezig aan zijn kwalificatie. Hij is nog één zege verwijderd van de kwalificatie voor het hoofdtoernooi. Lesley Pattinama-Kerkhove is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken. De speelster uit Zierikzee verloor in haar halve finale van de Oostenrijkse Barbara Haas. Een speelster om in de gaten te houden Een speelster om zeker in de gaten te houden is de Amerikaanse ‘Coco' Gauff. De 15-jarige (!) tennisster is voor haar leeftijd al ontzettend volwassen en won al haar eerste WTA-toernooi. Zij vestigde haar naam door op Wimbledon Venus Williams in de vierde ronde te verslaan. Gauff is daarmee de jongste winnaar van een WTA-toernooi sinds de Amerikaanse Tracy Austin, die in 1977 een toernooi won toen ze slechts 14 was! Op welke spelers zou je inzetten? Als je besluit om een gokje te wagen is het verstandig om te kijken of de spelers in het verleden eerder tegen elkaar hebben gespeeld. Volg ook de voorbeschouwing van de Australian Open op de voet. Zo weet je bijvoorbeeld of de spelers in vorm zijn! Uiteraard spelen de rankings ook een rol. Door hiervan op de hoogte te zijn maak je een goed onderbouwde schatting! Afbeelding van moerschy via Pixabay
maandag, 20, januari, 2020
Source: DutchCowboys
Misschien heb je zelf in de file gestaan vanmorgen en anders heb je vast wel gehoord van de 'Citrix-files'. Veel Nederlandse instellingen zijn getroffen door een beveiligingslek in het softwaresysteem van Citrix. Dat brengt grote risico's met zich mee, want veel gemeentes en ziekenhuizen in ons land gebruiken de software. Uit voorzorg hebben de meeste organisaties ervoor gekozen om Citrix uit te schakelen, waardoor medewerkers niet meer vanuit huis in de systemen kunnen. Dat zorgt voor extra drukte op de wegen vandaag en dat duurt misschien nog wel de hele maand. Wat is het risico van het lek bij Citrix voor getroffen instellingen? Op 17 december maakte Citrix zelf bekend dat er een lek, of fout, zit in hun software. Het bedrijf kwam niet heel snel met een oplossing, waardoor de kans bestaat dat hackers de systemen van bedrijven en instellingen binnendringen. En dat proberen zij ook, zo lezen we op verschillende websites. Naar schatting zijn meer dan 700 Nederlandse bedrijven en organisaties nu extra kwetsbaar door het lek bij Citrix. Hackers kunnen gemakkelijker bij gegevens van burgers, bedrijven en patiënten komen. We weten dat aanvallers een poging hebben gedaan om in te breken bij Medisch Centrum Leeuwarden en gemeente Zutphen. Het lijkt erop dat er geen data is gestolen, maar de gemeente Zutphen laat dit nog wel nader uitzoeken. Oplossing van Citrix - eerste permanente fix Vandaag laat Citrix in een blogpost weten dat er een permanente fix is voor een aantal versies van de Application Delivery Controller (voormalig NetScaler ADC). De patches repareren de gevaarlijkste kwetsbaarheden in de software, waardoor het veel lastiger wordt voor hackers om een remote code execution uit te voeren. De overige software updates worden de komende dagen, tot 31 januari, uitgerold. Dit betekent overigens niet dat daarmee alle gevaar geweken is. Het ministerie van Justitie en Veiligheid adviseerde eerder al Citrix-gebruikers om de servers uit te zetten. Veel gemeenten, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, de Tweede Kamer en Schiphol gaven gehoor aan deze oproep. Citrix-files kunnen nog wel even aanhouden Nu de Citrix-servers op grote schaal zijn uitgezet, betekent dit voor veel medewerkers van bedrijven en instellingen dat zij nu niet vanuit huis kunnen werken. Er gaan dus veel meer mensen de weg op om naar kantoor te rijden, wat zorgt voor drukte op de wegen. De 'Citrix-files' kunnen nog wel even aanhouden, want zolang er geen permanente en betrouwbare fix is, blijven de meeste Citrix-systemen uitgeschakeld.
maandag, 20, januari, 2020
Source: DutchCowboys
Tijdens een conferentie op woensdag hebben Jeff Bezos en Amit Agarwal, het hoofd van Amazon India, aangekondigd dat Amazon $ 1 miljard uittrekt om kleine en middelgrote bedrijven in het land te helpen met e-commerce. Amazon investeerde al eerder $ 5,5 miljard in India. Make in India Bezos zei dat hij ook oog heeft voor de export van lokaal geproduceerde producten uit India. Eerder startte hij het Make in India programma in New Delhi. Door dat nationaal uit te rollen wil hij in 2025 zo'n $ 10 miljard omzetten, vanzelfsprekend via het Amazon-platform. Volgens Bezos zal de $ 1 miljard gebruikt worden om kleine bedrijven wegwijs te maken met e-commerce zodat ze meer klanten dan ooit kunnen bereiken. Er is ook sprake van een filantropische invalshoek. Bezos hoopt met de investering miljoenen Indiërs uit hun armoedige bestaan te laten ontsnappen. Met de Make in India producten zal de wereld kennis maken met de rijke, diverse cultuur van India, vertelde Bezos. Amazon opende de conferentie met video's van arme handelaren en ambachtslieden die commercieel succes vonden nadat ze zich hadden aangemeld op het e-commerceplatform. Een directeur van Amazon zei dat het bedrijf meer dan 500.000 verkopers en duizenden handelaren heeft verzameld die via Amazon hun waren gaan aanbieden. Vertrouwen Niet iedereen vertrouwt Bezos. De Confederation of All India Traders (CAIT), een belangengroep die meer dan 60 miljoen handelaren in India vertegenwoordigt, organiseert inmiddels protesten in 300 steden. Een vertegenwoordiger van CAIT zei dat Amazon de handelaren kwetsbaar maakt voor uitbuiting. Ook werden er zorgen geuit over vermeende concurrentiebeperkende praktijken van Amazon en Flipkart. Volgens een rapport van Nasscom en PwC India zal de Indiase e-commercemarkt de komende drie jaar groeien tot $ 150 miljard.
maandag, 20, januari, 2020
Source: DutchCowboys
Schaduwboksen, Carltons dansje, de Shaolin sit-up: het zijn slechts een paar van de tientallen emotes die je kunt kiezen in Fortnite. En daar komen er meer bij, want je kunt nu een origineel danspasje in TikTok laten zien en kans maken om ook daadwerkelijk zo'n emote op je naam te hebben in het immens populaire Fortnite. Emotes in Fortnite Een emote in Fortnite is, zoals de naam al doet vermoeden, een manier om je emoties te laten zien. Je kiest ze om de tegenstander op het slagveld nog net even een trap na te geven, maar dan in de vorm van een leuk pesterijtje. In principe zijn emotes gratis, maar er zijn er ook veel die je aanschaft door V-bucks te gebruiken. V-bucks zijn de valuta van Fortnite en die kosten je echt geld om aan te schaffen. Je kunt daardoor wel een Dab doen of een Electro Shuffle, maar je kunt je afvragen of je die emotes het geld waard vindt. Op Xbox One en PlayStation 4 kun je je personage laten dansen door naar beneden te drukken op de D-pad. Op pc en Mac gebruik je hiervoor de B-knop of tik je /dance in het chatvenster. Je weet in principe niet welke emote er komt. Je kunt jezelf echter ook ‘bewapenen' met een aantal emotes, die je dan kunt tonen met het emotewiel. #EmoteRoyaleContest Nu komt TikTok in de mix, want het sociale videoplatform dat inmiddels Snapchat en de herinnering aan Vine doet wegvagen, is ook met Epic's game aan de haal gegaan. Je kunt namelijk nu in TikTok een originele danspas doen als emote en kans maken dat deze ook daadwerkelijk in de game komt. Je hoeft alleen een video te maken met je move en deze online te plaatsen met de hashtag #EmoteRoyaleContest. Er is maar één winnaar, dus als je een dansje wil wagen, doe je best. Je kunt meedoen tot 24 januari en je moet wel gebruikmaken van een muziekje uit de Fortnite-soundtrack. Je vindt ze hier. Kom je als winnaar uit de bus, dan krijg je sowieso 25.000 V-Bucks en een Fortnite prijzenpakket. Daarvan kun je een heleboel nieuwe emotes aanschaffen. Maar ook als je niet meedoet is het de moeite waard om TikTok even te openen en te zoeken op de hashtag #EmoteRoyaleContest. Fortnite seizoen 2 Ondertussen is iedereen weer een beetje bijgekomen van de heftige afsluiter van het vorige hoofdstuk Fortnite (waarbij de game een dag op zwart ging). Gamers maken zich klaar voor het tweede seizoen van het tweede hoofdstuk, dat in februari van start gaat.
zondag, 19, januari, 2020
Source: DutchCowboys
In de tweede aflevering van Wie is de mol? moesten de kandidaten hard hun best doen om geld te verdienen voor de pot. We konden genieten van gesprekken met Chinese restaurants en taxichauffeurs en de eerste opdracht met portofoons. Succesvol waren de kandidaten niet echt, er werd uiteindelijk maar weinig geld binnengehaald en de pot was al niet heel goed gevuld na aflevering 1. Tegendraads Natuurlijk zat aflevering 2, Tegendraads, weer vol met hints en verwijzingen naar de mol. Op Tina hoeven we onze pijlen in ieder geval niet meer te richten, want zij kreeg als tweede kandidaat een rood scherm te zien. Over de titel van de aflevering wordt op Twitter druk gespeculeerd. Er was een opdracht met draden, dus het kan daarmee te maken hebben. Of met Nathan, want zowel Tegendraads als Afschermen (de titel van aflevering 1) zijn voetbaltermen. Hoewel er weinig werd verdiend voor de pot, werd er wel veel gelachen. Vooral de gesprekken in de taxi met Nathan en Rob waren vermakelijk. Opvallende acties en hints uit aflevering 2 Het lijkt bijna wel of iedere kandidaat zo graag verdacht wil worden, dat de mol nog maar weinig hoeft te doen. Opdrachten verlopen warrig en niemand lijkt echt het voortouw te nemen. De groep is tot nu toe behoorlijk mild voor elkaar, hoewel er voorzichtige bondjes worden gesmeed. Deze hints en opvallende acties zagen wij en andere fans in aflevering 2 van Wie is de Mol? Eerste opdracht: kleur werk Het team van Leonie, Nathan en Miljuschka slaagt er als enige niet in om alle draadjes op de goede manier aan elkaar te verbinden. De groene kleur wordt dan ook niet door Rik afgevuurd. De kleur van de mol is ook groen. Verwijst dit naar Leonie, Nathan of Miljuschka? Miljuschka roept zelf dat ze alle snoeren met elkaar heeft verstrikt, dat kost extra tijd. Johan lijkt het allemaal wel heel rustig aan te doen en bekijkt de situatie van bovenaf eens op zijn gemak. Rob rent, zonder vooraf te kijken, met alle snoeren de verkeerde kant op. Tweede opdracht: afhaal chinees Ook tijdens deze opdracht laat Johan zich niet gek maken. Hij geniet van de omgeving en let daardoor niet op de weg. Miljuschka maakt er snel korte metten mee. Claes heeft vrij snel door dat er hulplijnen op de telefoon beschikbaar zijn, maar begrijpt na het bellen niet wat hij ermee moet doen. Nathan en Rob hebben wel door dat ze de Chinese restaurants als vertalers in kunnen schakelen, maar verder verloopt de rit nogal chaotisch (en hilarisch). Het lukt ze in ieder geval niet om er structuur in te krijgen en de envelop op te pikken. Leonie lijkt door te hebben waar ze een envelop op kan pikken, maar Buddy beweert dat ze een andere kant op moeten rijden. De envelop wordt niet gevonden. Derde opdracht: wereldbeeld Leonie en Johan zitten in de controlroom, maar maken er nogal een zooitje van. Ze laten de kandidaten zelf rondrijden en letten niet goed op de plekken waar de werelddelen moeten komen. Terwijl er toch een afbeelding van de kaart in de kamer ligt. Buddy en Rob rijden vlak langs een puzzelstuk op de parkeerplaats. Hebben ze deze echt gemist of expres niet gezien? Jaike wil een aantal keer graag van Leonie meer aanwijzingen krijgen. Leonie negeert haar compleet en praat verder met Johan. Jaike rijdt alleen rond en dat kan voor een mol weleens de ideale positie zijn. Je weet natuurlijk van tevoren dat er altijd dingen misgaan in de controlroom. Daardoor lijken Johan en Leonie sowieso al verdacht. Zij lijkt mij gewoon een heel fanatieke kandidaat, maar door het publiek wordt ze na aflevering 2 het meest verdacht. Rob speelt het tot zover slim als hij de mol is, want hij wordt het minst verdacht. We sluiten weer af met een verzameling vermakelijke en interessante tweets. Enjoy! Meer content Irene Boskma Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om uitgebreid te koken en bakken, hard te lopen en op reis te gaan. Of dat nu korte...
zondag, 19, januari, 2020
Source: DutchCowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *