Kampong bezorgt Bloemendaal eerste seizoensnederlaag, Amsterdam afgedroogd

De hockeymannen van Kampong hebben de spanning in de competitie teruggebracht. Op bezoek bij koploper Bloemendaal wonnen de Utrechters met 2-1. Daardoor verkleinden ze het verschil met de lijstaanvoerder tot drie punten.

Bloemendaal domineerde een groot gedeelte van de wedstrijd en dat resulteerde in een vroege openingstreffer van Thierry Brinkman. Kampong mocht vervolgens zijn handen dichtknijpen in de eerste helft. Mede door goede reddingen van doelman David Harte bleef de achterstand beperkt tot een doelpunt.

Tegen alle verhoudingen in kwam Kampong vlak na het begin van de tweede helft op gelijke hoogte via Jip Janssen.

Bloemendaal bleef beter, maar wist de kansen niet te verzilveren. Sterker, het was Kampong dat in de slotfase van de wedstrijd wist te scoren en er zo met de volle buit vandoor ging. Philip Meulenbroek tikte zeven minuten voor tijd de winnende treffer binnen.

De nederlaag maakte een einde aan de ongeslagen status van 37 wedstrijden in alle competities voor Bloemendaal.

Afstraffing Amsterdam

Amsterdam ging op eigen veld keihard onderuit tegen HGC. De ploeg uit Wassenaar won met 8-2. Door de oorwassing verloren de Amsterdammers de aansluiting met de top-4, die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Ondanks de forse nederlaag was er wel een lichtpuntje voor Mirco Pruyser. Hij was verantwoordelijk voor de tweede Amsterdamse treffer en scoorde hiermee zijn 200ste doelpunt in dienst van zijn club.

Tilburg boekte de eerste overwinning van het seizoen door in de slotfase Almere te verslaan met 4-3.

Bron: https://nos.nl/l/2276417

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *