Het perfecte babydekentje voor een warme zomeravond.

Babydekentjes

De warme zomeravonden komen steeds dichterbij en dat vinden we heerlijk. Om ervoor te zorgen dat je baby’tje ook tijdens dit warmere seizoen comfortabel slaapt, kun je hier wat meer informatie opdoen over het perfecte babydekentje. Zo slaapt je kindje veilig én voorzie jij de babykamer ook nog eens van een vrolijk, stylish accessoire.

 

Direct bestellen.

 

Het perfecte dekentje voor de zomermaanden

Nu de dagen warmer worden, worden ook de nachten warmer. Heel belangrijk is dat je kleintje het tijdens het slapen niet te warm heeft. De juiste deken is daarbij essentieel. Of een babydekentje warm genoeg is, hangt onder andere af van de kamertemperatuur en de dikte van de deken. Voor alle soorten dekens geldt namelijk: hoe dikker de deken, hoe warmer deze is.

TOG waarde van een babydekentje

Bijna alle babydekentjes hebben een TOG waarde, die aangeeft in hoeverre dekentjes warmte vasthouden. Hoe kouder de omgeving is, des te hoger de TOG-waarde dus mag zijn. En omgekeerd: hoe warmer de slaapkamer, des te minder TOG je nodig hebt. Het hangt natuurlijk heel erg af van hoe warm aankomende zomer gaat worden, maar een babydekentje voor in de Nederlandse zomer zit tussen de 0,5 en 1,0 TOG. Is de temperatuur waar je kindje in slaapt boven de 24°C, kies dan voor een dekentje met de waarde van 0,5 TOG. Je kindje hoeft dan alleen een luier aan. Is de temperatuur waar je kindje in slaapt 23 – 24 °C, kies dan voor een dekentje met de waarde van 1,0 TOG. Je kindje kan dan een luier aan met een dunne slaapzak, of een luier met een romper. De TOG waarde is echter een indicatie en is niet leidend.

Kamertemperatuur / Totale maximale TOG-waarde
16-19 °C / 2.5 (luier + romper + deken)
20-22 °C / 2.0 (luier + romper/laken + deken)
23-24 °C / 1.0 (luier + romper/laken)
+24 °C / 0.5 (alleen luier)

Gezond verstand

Je weet zelf wel hoe vervelend een te warm bed is. Je transpireert en krijgt het benauwd. Jij gooit de warme deken of het dekbed van je af, maar een baby kan dit nog niet zelf. Probeer dus af en toe te controleren hoe je kindje erbij ligt. Voelt het hoofdje niet te warm? Zijn de voetjes en het halsje niet te koud? Is je baby zweterig en klam? Zeker als er een griepje in het spel is, moet de hitte ergens heen kunnen. Nou ja, je kunt zelf het best inschatten hoe warm of koud het in de kamer is. Mocht je het toch lastig vinden: beter iets te koud dan te warm!

Tip!
Wist je trouwens dat een gewassen deken een lagere isolatiewaarde heeft? En hierdoor een betere luchtdoorlaatbaarheid heeft en beter transpiratievocht opneemt dan ongewassen (nieuwe) beddengoed?

De juiste kamertemperatuur

De beste kamertemperatuur voor een kinderkamer is 16 à 18 graden. In de warme zomermaanden is het moeilijk om de temperatuur constant te houden. Dit is helemaal niet erg, maar houd er wel rekening mee bij het aankleden en het toedekken van je kind. Je kunt aan de voetjes van je kind gemakkelijk voelen of hij of zij het te warm of te koud heeft. Stem de kleding en dekens dus af op de kamertemperatuur, niet op de buitentemperatuur. Voor alle soorten dekens geldt: hoe dikker de deken, hoe warmer deze is. Laat je niet leiden door het gewicht van het babydekentje. Vooral synthetische dekens zijn zeer licht, maar ze zijn zeker niet minder warm! De isolerende werking van synthetische, wollen en katoenen dekens is vrijwel hetzelfde.

Hippe zomerdekentjes van Jollein

Er zijn genoeg leuke zomerdekentjes verkrijgbaar. Deze zijn natuurlijk ook nog te gebruiken in het najaar, in combinatie met een slaapzak. Ook het merk Jollein heeft leuke dekentjes voor het warmere seizoen. Niet alleen zijn ze van goede kwaliteit, maar ze zijn ook erg inspirerend. De leukste prints, dessins en de hipste kleurtjes zijn terug te vinden in hun collectie. De Jollein Diamond Knit – Ledikantdeken 100×150 cm – Grijs is bijvoorbeeld gebreid met een wiebertjes patroon, wat ‘m een chique uitstraling geeft. Erg leuk voor in de babykamer.

Heerlijk zachte dekens van Meyco

Je baby zal zacht en warm slapen met het bedtextiel van Meyco. De katoenen producten van Meyco veroorzaken geen huidirritatie en zijn heerlijk zacht. Kies uit hippe dessins en geef je kindje warmte, zachtheid en geborgenheid met een Meyco product. Het grote voordeel van deze babydekentjes is dat ze van 100% katoen zijn gemaakt. Deze dekentjes zijn daardoor zo zacht als fleece en zijn tegelijkertijd ademend, waardoor je kindje minder zweet. Deze dekentjes hebben een TOG waarde van 1,2 en zijn dus vooral bedoeld voor temperaturen tussen de 21 en 23 graden. Dat de dekentjes een toevoeging op je interieur zijn, moge duidelijk zijn.

Koeka straalt rust en eenvoud uit

Voor iedereen die houdt van rust en eenvoud is er Koeka. De collectie bestaat uit pastelkleuren, zachte stoffen en licht gewerkte materialen. De zachte Koeka – Deken Elba Lace – White met subtiele structuur maakt je ledikant of wiegje helemaal af. Zo straalt de kamer en de slaapomgeving van je kleintje een en al rust uit en wordt een warme nacht aangenamer. Ook met de luchtige Koeka – Ledikantdeken wafel/flanel Antwerp zorg je voor een rustgevende sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *