De elektrische fiets met trapondersteuning

 

Een elektrische fiets met trapondersteuning zorgt ervoor dat trappen makkelijker en lichter gaat. Dat komt door de elektromotor. Die zit in het voor- of achterwiel of bij de trapas. Deze trapondersteuning is begrensd, meestal tot 25 km per uur.
Een accu, die je thuis oplaadt, voorziet de elektromotor van energie. De accu kunt u bij elk willekeurig stopcontact opladen. Bij veel elektrische fietsen kan de accu zelfs van de fiets gehaald worden, zodat u niet de gehele fiets aan het stopcontact hoeft aan te sluiten. Ook zonder accu kunt u de elektrische fiets gewoon gebruiken, de trapondersteuning werkt dan echter niet meer.

 

De aandrijving kan op drie verschillende manieren.

Het voorwiel
Voordelen:   Vrije versnellingskeuze en naafversnelling op achterwiel mogelijk. Goede gewichtsverdeling.
Nadeel:        Kan slippen bij nat wegdek of bladeren. De fiets is direct herkenbaar als elektrische fiets.

Het achterwiel
Voordelen:    Altijd goede grip, de fiets is niet direct herkenbaar als E-bike.
Nadelen:      Maar twee versnellingsvarianten mogelijk.

De trapas
Voordelen:    Vlotte aandrijving en hoge hellingcapaciteit. Wielen zijn makkelijk in en uit te bouwen.
Nadelen:       Meestal iets langer frame.

 

Onderhoud

Een elektrische fiets heeft nauwelijks meer onderhoud nodig dan een gewone fiets. Het grote verschil zit hem echter in de accu. Deze is nogal gevoelig voor lage temperaturen. Als het flink koud is, zal de accu veel sneller leeg zijn. Wanneer uw fiets in een onverwarmde schuur staat, is het verstandig om de accu binnen te laden en te bewaren.

 

Minder belasting, leuker én gemakkelijker.

Nee, niet minder belasting betalen, maar een elektrische fiets geeft minder belasting voor uzelf. Een elektrische fiets is  een uitermate gezond alternatief als je om gezondheidsredenen niet meer zwaar belast mag fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reuma of hart- en vaatziekten. Een elektrische fiets is ook een goed alternatief voor het openbaar vervoer en de scooter. De e-bike is naast het dagelijkse gebruik, geschikt voor lange afstanden en het beklimmen van heuvels en bergen. Je fietst net als op een gewone fiets, maar een elektrische fiets geeft je bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker en lichter en comfortabeler wordt. Je krijgt als het ware een duwtje in de rug.
Een reikwijdte van 50 tot 100 km is tegenwoording probleemloos haalbaar. Er zijn E bikes die een actieradius van meer dan 100 km halen. Dit is ook afhankelijk van de bandenspanning, gewicht berijder, tegenwind en wegdek.

Direct bestellen.

De populaire Cross E-Trendy City N8

De Cross E-Trendy City N8 elektrische fiets heeft een aluminium frame en heeft een 250W motor. Het bereik op een volle batterij is (actieradius) 100km maximaal, dit is afhankelijk van de gekozen trapondersteuning. De Li-on accu is 36V/10Ah.

De Cross E-Trendy City N8 elektrische fiets heeft een aluminium frame en heeft een 250W motor.Op het LCD display zit een batterij indicatie, gereden km indicatie, km/per uur aanduiding, niveau trapondersteuning, verlichting indicatie. Aan de linkerkant van het stuur kunt u de trapondersteuning instellen, hierbij heeft u de keuze uit 5 trapondersteuningen. Hier zit ook de verlichtings schakelaar.
Deze elektrische fiets is uitgerust met een Shimano Rollerbrake remsysteem achter en een V-brake remsysteem op het voorwiel, voorvering, Shimano Nexus 8 versnellingen schakelsysteem, verstelbare stuurpen, batterij verlichting, RVS pedalen en een LCD display.

Verder is deze elektrische fiets uitgerust met jasbeschermers, sportieve handvatten, walk assistent, spatborden, dubbelwandige velgen, bel en een stevige bagagedrager.

ANWB
De e-trendy lijn is uitvoerig getest door de ANWB. Uit de test is gebleken dat u waar voor uw geld krijgt, de fietsen kregen gemiddeld maar liefst 4,5 ster bij prijs/ kwaliteit.

2e prijs Telegraaf Ebike test 2016!
De Cross E-Trendy City N8 is is getest door TestKees van de Fietsersbond. TestKees heeft in samenwerking met de Telegraaf en de Consumentenbond en met tientallen vrijwilligers e-bikes in drie prijsklassen getest. De Cross E-Trendy City N8 zat in de prijscategorie tot €2000,- waarin deze een 2e prijs heeft weten te bemachtigen met een beoordeling van van 7.2

MatraBike prijs € 1099,- (5 mei 2018)

Pluspunten:
+Shimano Nexus 8
+10Ah Accu
+Walk Assist
+Voorvorkvering

Mocht u uw fiets willen verzekeren, Matrabike heeft hier voor u de ANWB verzekeringen. Uiteraard wordt uw elektrische fiets 100% rijklaar afgemonteerd en gratis bij u thuis bezorgd.

De Cross E-trendy N8 kunt u bestellen bij Matrabike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *