Dapper Brighton graaft zich niet in, maar verliest wel van Manchester City

Brighton & Hove Albion is misschien wel het RKC Waalwijk van de Premier League. De ploeg van trainer Graham Potter incasseert vaak complimenten voor het verzorgde spel, maar qua punten krijgt de ploeg lang niet altijd waar het recht op heeft.

Ook op bezoek bij Manchester City groef Brighton, met een goed spelende Davy Pröpper, zich bepaald niet in. Maar genoeg voor een punt was het niet. City won met 1-0.

Brighton begon brutaal, zette City vroeg onder druk en daar had de ploeg van trainer Pep Guardiola het moeilijk mee.

Op slag van rust zorgde Phil Foden met een schuiver in de korte hoek voor de enige treffer. Het was al zijn achtste treffer dit seizoen, de meeste van alle City-spelers.

Na rust was Pröpper een paar keer dicht bij de 1-1. Zo kwam hij een teenlengte te kort om de bal bij de tweede paal binnen te glijden.

Joël Veltman – die zijn handen vol had aan de jonge Foden, maar ook geregeld opstoomde langs de zijlijn – incasseerde daarna een gele kaart met een keiharde tackle op Foden op de achterlijn van City.

De beste kansen bleven voor City, maar Brighton-doelman Robert Sánchez had overal een antwoord op. En als hij dat niet had, dan brachten paal en lat redding.

Sterker, in blessuretijd mocht Raheem Sterling de score nog opvoeren vanaf de strafschopstip, maar de invaller knalde hoog over het doel.

Daardoor mocht Brighton blijven hopen op een stunt, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Manchester boven in Premier League

Door de overwinning steeg Manchester City naar de derde plaats, vier punten achter stadgenoot Manchester United. City heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Brighton blijft ondanks de complimenten in degradatiegevaar. Het heeft maar drie punten meer dan Fulham, de eerste club onder de streep.

Bron: https://nos.nl/l/2364267

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *