Computer nieuws, tips en trucs.

 
ICT nieuws voor het MKB.

Niets zo irritant wanneer iemand anders je computer heeft gebruikt, en daarbij al je bureaubladpictogrammen door elkaar heeft gegooid terwijl je het zelf juist zo logisch had geordend. Voor dergelijke probleempjes bestaat DesktopOK, hiermee kun je in een handomdraai de situatie herstellen. DesktopOK helpt je je bureaublad op orde te houden als er door meerdere mensen van dezelfde pc gebruik wordt gemaakt.
zondag, 20, mei, 2018
Source: Computer Idee
Er zijn heel wat programma's waarmee je een schermafdruk kunt maken. Zo heeft Windows het ingebouwde Knipprogramma. Maar wil je meer mogelijkheden bij het maken van een screenshot, neem dan de moeite om even naar Snipaste te kijken. Maak screenshots met Snipaste.
zaterdag, 19, mei, 2018
Source: Computer Idee
Als je besturingssysteem steeds trager opstart, komt dat onder andere door allerlei programma's en processen die met het opstarten geladen worden. In Windows kun je die bekijken via de map Opstarten of Msconfig, maar dat overzicht is niet volledig. Autoruns bied je wel het complete overzicht én de mogelijkheid om daar iets aan te doen. Verwijder met Autoruns de processen die je pc vertragen bij het opstarten.
vrijdag, 18, mei, 2018
Source: Computer Idee
In een van de vorige how to's is het systeemvak uitgebreid aan bod gekomen. Daarin heb je kunnen zien dat je maar een beperkte invloed hebt op de pictogrammen die hier verschijnen. Maar werk je met RBTray, dan heb je meer keuzevrijheid, namelijk of je een geopend venster aan het systeemvak moet worden toegevoegd. Met RBTray minimaliseer je programma's naar het systeemvak om overzicht te behouden op je taakbalk.
donderdag, 17, mei, 2018
Source: Computer Idee
Om het wereldwijde web te verkennen heb je een browser nodig. Daarbij staat veiligheid hoog in het vaandel, en dus is een regelmatige update van je browser noodzakelijk. Via whatbrowser.org krijg je info over de versie die je gebruikt en of dat de meest recente is. Hoe je dit voor de verschillende browsers kunt zien en hoe je automatisch kunt updaten, zie je in deze how to. Surf naar whatbrowser.org om erachter te komen of je de meest recente versie van je browser gebruikt.
woensdag, 16, mei, 2018
Source: Computer Idee
Met de online dienst Picovico kun je prachtige slideshows maken van je fotoverzameling. Deze zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken op Facebook of Twitter. Picovico helpt je een online slideshow van je foto's te maken.
vrijdag, 11, mei, 2018
Source: Computer Idee
Als je veel foto's hebt en deze wilt presenteren, wordt er meestal een fotoalbum gemaakt en afgedrukt. Je kunt het ook bij een volledig digitale versie houden door er een online slideshow van te maken. Picovico is een van de programma's die je daarvoor kunt gebruiken. Hoe je hiermee kunt werken zie je in twee how to's. Picovico helpt je een online slideshow van je foto's te maken.
donderdag, 10, mei, 2018
Source: Computer Idee
Er zijn verschillende hulpmiddelen om in Excel snel gegevens in te vullen, zoals automatisch aanvullen en de vulgreep. Daarnaast zijn ook vervolgkeuzelijsten erg handig. Bovendien is het gebruik hiervan absoluut niet ingewikkeld. In deze how to laten we je zien hoe je kunt werken met vervolgkeuzelijsten. Gebruik ook eens vervolgkeuzelijsten om snel gegevens in Excel in te voeren.
woensdag, 9, mei, 2018
Source: Computer Idee
Zo af en toe opruimen kan geen kwaad. Dat geldt ook voor je pc. In de loop der tijd heb je heel wat programma's geïnstalleerd. Een deel daarvan gebruik je allang niet meer, of zelfs helemaal nooit. Verwijderen doe je eenvoudig in Windows 10, maar als het programma zich niet zomaar laat verwijderen, probeer dan eens Geek Uninstaller. Onwillige programma's kun je misschien wel verwijderen met Geek Uninstaller.
dinsdag, 8, mei, 2018
Source: Computer Idee
Foto's kun je op verschillende manieren presenteren. Je kunt ze op je telefoon laten zien, er een diavoorstelling van maken of het omtoveren tot een fotocollage. Wil je een fotocollage van je foto's maken, bekijk dan eens het online programma PhotoCat. Met Photocat maak je eenvoudig een fotocollage van je foto's.
maandag, 7, mei, 2018
Source: Computer Idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *