Bouwend Nederland

 

 SierbetonOnline   Kamertje   LederenPlankdrager    MorresWonen   Onlineverf   Bekijk nu
Teken dan vóór 1 april mee met de plannen van vmbo-scholen voor een Sterk Techniek Onderwijs! Dit kan bijvoorbeeld door machines, stageplekken en/of gastdocenten beschikbaar te stellen. Het gaat hier niet om geld (dat mág) maar juist om in natura een commitment af te geven aan het VMBO-onderwijs om de samenwerking onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Zó nodig dat dit versterkt wordt!
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Moeilijke situaties vragen om creatieve oplossingen. Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan als deze binnen de branche bijna niet te vinden zijn? Juist, uit andere branches. Dat is exact wat Gertjan Veldkamp, Directeur Verwerving Oost bij BAM Infra, dacht toen bleek dat het aantrekken van Calculatoren een probleem werd. Infrabedrijven NTP en Van Gelder zagen hetzelfde probleem. Samen sloegen zij de handen ineen. Vandaag starten vijf zij-instromers bij deze infrabedrijven aan een opleidingstraject in samenwerking met het opleidingsinstituut uit onze sector: BOB-KOB.
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
“Wat de bouw nodig heeft, zijn concrete afspraken”, stelt Maxime Verhagen nadat in Nieuwspoort de exitpoll aangeeft dat het mandaat in de Eerste Kamer voor de regering is verdwenen. De voorzitter van Bouwend Nederland roept als gast op de uitslagenavond de nieuw gekozen politici op om daadkrachtig in te zetten op de bouwopgave en de energietransitie. Politiek getalm vergooit volgens hem kansen. Er zijn concrete maatregelen nodig om te bouwen aan een duurzame toekomst.
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Bewust Veilig 2019 stond 20 maart stil bij samenwerking opdrachtgevers en opdrachtnemers. Veilig en gezond werken heeft topprioriteit in de bouw- en installatiebranche. Toch is de bouwplaats nog te vaak het toneel van ongevallen en incidenten. Vandaar dat de bouw- en installatiebranche aandringt om al vroeg in het bouwproces aandacht aan veiligheid te besteden. Opdrachtgevers spelen daarin een sleutelrol door veilig werken hoog op hun prioriteiten voor het bouwproces te zetten. Voor het derde opeenvolgende jaar stonden tijdens de Bewust Veilig Dag opdrachtgevers en opdrachtnemers stil bij veilig werken.
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Kom dan naar het mini congres van RegioIngenieur, in samenwerking met Bouwend Nederland en Stichting Rondom GWW! Het congres heeft tot doel om als opdrachtgevers en opdrachtnemers gezamenlijk het gesprek aan te gaan over een groot aantal thema's die momenteel spelen in de bouw- en infrasector. Datum: 17 april 209 Locatie: BouwCampus Delt, Van der Burghweg 1 te Delft Aanmelden? Klik hier!
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Bouwend Nederland biedt samen met het EIB via de website van BouwActueel toegang tot veel relevante markt- en bedrijfsvoeringsinformatie. Leden van Bouwend Nederland krijgen hiermee inzicht in recente ontwikkelingen, prognoses en kengetallen bedrijfsvoering, zowel landelijk als regionaal. Kort geleden is BouwActueel uitgebreid met een dashboard, waarmee u nog gemakkelijker de voor u relevante markinformatie in beeld krijgt.
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Veiligheid en gedrag, daar ging het over tijdens de JBN-managementtraining van 20 maart 2019. Op de dag van de veiligheid hebben leden van Jong Bouwend Nederland tijdens een bouwplaatsbezoek en met een openhartig gesprek elkaar hiermee verder kunnen helpen.
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Veiligheid op de bouwplaats begint bij een veilig ontwerp. Als in een vroeg stadium nagedacht wordt over de veiligheid, kunnen risico's tijdens de uitvoering en eventueel kostbare maatregelen worden voorkomen. Bouwend Nederland vindt het belangrijk dat opdrachtgever en aannemer al in de ontwerpfase aandacht besteden aan veiligheid. Daarom biedt Bouwend Nederland aan lidbedrijven die in een bouwteam met hun opdrachtgever en ontwerpende partij samenwerken aan om gebruik te maken van een ontwerptoets door een veiligheidsadviseur van Aboma.
donderdag, 21, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Renovatie, verduurzaming en nieuwbouw. Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, heeft de Nederlandse bouwsector het drukker dan ooit. Als we de doelen willen halen, moet er meer geïnnoveerd worden. In de tweede aflevering uit de podcastserie Bouwen aan de Toekomst bespreekt Eline Ronner met De Bouwagenda en Bouwend Nederland voor welke uitdagingen de bouw- en infrasector de komende jaren staat.
woensdag, 20, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De discussie over de bouw van 1 miljoen woningen wordt gedomineerd door kwantiteit, locatie en haast. De ontwikkelambities stuiten op allerlei hobbels, die het lastig maken om in bestaand stedelijk gebied snel en veel te kunnen leveren. Ook zijn er ontwikkelingen die van grote invloed kunnen zijn op onze toekomstige steden, maar die nog alle kanten op kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het Internet of Things, zelfrijdend vervoer, de energietransitie. Of aan demografische ontwikkelingen (meer eenpersoonshuishoudens, vergrijzing), mede onder invloed van geopolitiek (Brexit, vluchtelingen) en de veranderingen op de arbeidsmarkt. Aard, omvang en richting van deze ontwikkelingen zijn onzeker en vragen om flexibiliteit. Het is maar de vraag of gebouwen die voor vijftig tot honderd jaar of meer worden gebouwd die flexibiliteit kunnen bieden, en tegen welke kosten.
woensdag, 20, maart, 2019
Source: Bouwend Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *