Bouwend Nederland

 

 SierbetonOnline   Kamertje   LederenPlankdrager    MorresWonen   Onlineverf   Bekijk nu
Vakgroep GLAS en OnderhoudNL organiseren op de BouwBeurs van 4 tot en met 8 februari 2019 (Jaarbeurs Utrecht) het GlasPlein waarbij de verschillende mogelijkheden en aspecten van glas worden gepromoot.
maandag, 21, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
Op 14 februari 2019 organiseert Bouwcirculair een introductiebijeenkomst van de Betonketen Drenthe voor organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij de realisatie van projecten in de grond-, weg- en waterbouw, waarbij beton gebruikt wordt.
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
De temperatuur daalt en u wilt weten of de vorst-ww normen zijn of worden gehaald. Welke stappen zet u om te weten óf de norm is gehaald, hoe u de vorstdag moet melden en hoe het uitgebreid bouwweer van Bouwend Nederland u daarbij kan helpen.
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
Op initiatief van 22 bedrijven zijn sinds de start van het in 2011 gesloten open MKB Convenant Rotterdam veel projecten in de gemeente Rotterdam succesvol gerealiseerd op basis van een vergaande samenwerking . Deze pilots krijgen nu vervolg in het convenant ‘Programmatische Aanpak MKB Rotterdam', dat op Infratech in bijzijn van Staatssecretaris Mona Keizer gelanceerd is.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
“Kijk naar het totale plaatje, anders kom je niet tot innovatie”, stelt Sander Wubbolts, regiomanager Noord van Bouwend Nederland. De jury van de InfraTech Innovatieprijs is dat met hem eens en beloont daarom het Innovatieatelier met deze prijs. Bouwend Nederland deed vanaf het begin al mee. Wubbolts noemt het innovatieatelier een initiatief dat elders in ons land navolging verdient.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
Betrek bewoners zo vroeg mogelijk bij stedelijke vernieuwingsplannen. Geef ze daadwerkelijk invloed. Zo garandeer je stedelijke kwaliteit, constateert ontwerper buitenruimte Frank Kalshoven van de gemeente Leiden vijf jaar na realisatie van Nieuw Leyden. Dit vernieuwingsproject op een oud slachthuisterrein in Leiden is volgens hem een succesvol voorbeeld van geslaagde bewonersparticipatie. “Betrek mensen bij je plannen. Doe het gewoon!”, moedigt hij aan.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
Hoe staat het met het gebruik van het bouwinformatiemodel in de infrasector? Is het al BIM there, done that? Of loopt de sector nog hopeloos achter? In de BNR Bouwmeesters uitzending van maandag 14 januari vertelden Ballast Nedam en de gemeente Rotterdam hoe ze met BIM werken.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
Rijkswaterstaat heeft op de vakbeurs Infratech in Rotterdam zes cheques uitgereikt aan Dura Vermeer, Heijmans, BAM (twee inzendingen), KWS en Ooms. De bouwbedrijven ontvingen de prijzen voor de door hen ingediende oplossingen voor duurzaam asfalt. De prijsvraag voor nieuwe duurzame asfaltmengsels is uitgeschreven om circulaire innovaties te stimuleren en CO2-uitstoot terug te dringen.
donderdag, 17, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
De door KWS, Wavin en Total ontwikkelde Plastic Road, de digitale database van de ondergrond Geo Kennis-op-Maat van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Innovatieatelier van de drie noordelijke provincies hebben de InfraTech Innovatieprijs 2019 gewonnen. De prijzen werden op woensdag 16 januari uitgereikt door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Het Smart Traffic-systeem van Sweco won de Cobouw Publieksprijs.
woensdag, 16, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland
Op 13 december, tijdens een event van Stichting Nederland CO2 Neutraal, hebben Thijs Lindhout van De CO2 Adviseurs en Nick van Moerkerk van MVO Consultants bekend gemaakt dat ze per 1 januari 2019 samen verder gaan als De Duurzame Adviseurs. De twee vooraanstaande adviesbureaus op het gebied van duurzaamheid, energie en MVO werkten al langer nauw samen.
woensdag, 16, januari, 2019
Source: Bouwend Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *