Boeken
Waarom is de roman 'Les Misérables' van Victor Hugo officieel een literaire klassieker en 'The Da Vinci Code' van Dan Brown niet? En is dat wel terecht?
donderdag, 9, juli, 2020
Source: Knack.be
Biograaf Rüdiger Safranski (1945) zoekt niet alleen in de dramatische dood van Hölderlins heimelijke liefde, Susette Gontard, een verklaring voor de Umnachtung die de dichter zesendertig jaar lang in ballingschap hield. De jonge Fritz viel al tijdens zijn puberteit ten prooi aan heftige gemoedswisselingen en werd als twintiger telkens opnieuw opgejaagd door een kwellende onrust.
woensdag, 8, juli, 2020
Source: Knack.be
Een mysterieuze zwarte klok belaagt kinderen. Ideaal uitgangspunt voor een spannend boek. Als het niet verzandt in oeverloos gepalaver.
dinsdag, 7, juli, 2020
Source: Knack.be
Vijf aanraders om de zomer al lezend door te brengen.
dinsdag, 7, juli, 2020
Source: Knack.be
Vijf aanraders om je tijdens de zomermaanden in te verdiepen.
dinsdag, 30, juni, 2020
Source: Knack.be
In zijn nieuwste boek voert Tom Holland ons mee door de grote tijdsgewrichten voor een kijk op de hele geschiedenis van het Westen. Want daarover heeft hij een heuse stelling die alleen al uit de titel spreekt: 'Heerschappij. Hoe het christendom het Westen vormde'.
dinsdag, 30, juni, 2020
Source: Knack.be
Casterman, de uitgever van de Kuifje-strips, vindt het een goed idee om bij het album "Kuifje in Congo" een bijlage toe te voegen met wat context over de creatie van Hergé's werk in de vroege jaren dertig van de vorige eeuw.
zondag, 28, juni, 2020
Source: Knack.be
De roman Gangreen 1. Black Venus van auteur Jef Geeraerts staat niet langer in de canon van de Nederlandstalige literatuur. Nieuwkomers zijn onder meer Turks fruit van Jan Wolkers en Pallieter van Felix Timmermans.
vrijdag, 26, juni, 2020
Source: Knack.be
Een nieuw album van Nero, geschreven door Willy Linthout en met tekeningen van Luc Cromheecke, verschijnt vanaf deze week in afleveringen in Knack. 'Het belangrijkste doel is de lezer nog eens een goeie oude, gezellige Nero laten beleven.'
woensdag, 24, juni, 2020
Source: Knack.be
Senior writer Ewald Pironet dook voor u in zijn boekenkast en haalde er deze vijf must-reads uit.
dinsdag, 23, juni, 2020
Source: Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *