Boeken
Kosovo heeft Peter Handke persona non grata verklaard, waardoor de schrijver, een bewonderaar van Slobodan Milosevic, het Kosovaarse grondgebied niet meer mag betreden.
donderdag, 12, december, 2019
Source: Knack.be
Toen ze elkaar begin dit jaar leerden kennen, was het vriendschap op het eerste gezicht. Sindsdien ontfermt schrijver Tommy Wieringa zich over dichteres Delphine Lecompte: 'Ik vervloek de dag dat ik op haar telefoon WhatsApp heb geïnstalleerd. De rest van mijn dagen zullen in een Delphine-roze kleur geschilderd zijn.'
dinsdag, 10, december, 2019
Source: Knack.be
Schrijfster en columniste Sabrine Ingabire is sinds kort aan de slag op de cultuur- en opinieredactie van de Nederlandse krant NRC.
dinsdag, 10, december, 2019
Source: Knack.be
'Wat is literatuur anders dan een aangetekend schrijven naar een loket waar voortdurend een A4'tje hangt: "Onze diensten zijn momenteel gesloten"?' Erwin Mortier over twintig jaar schrijverschap, de staat van het land en de kleinkinderen van de collaboratie.
dinsdag, 10, december, 2019
Source: Knack.be
Dat we de klimaatcrisis kunnen oplossen door gedrag te veranderen: we weten het allang - en toch handelen we er niet naar. 'Onze eigen mentaliteit houdt ons tegen', zegt Jonathan Safran Foer. Om daar iets aan te doen, getuigt de Amerikaanse schrijver in Het klimaat zijn wij over zijn eigen innerlijke tweestrijd.
dinsdag, 10, december, 2019
Source: Knack.be
Dat Hugo Claus in zijn tijd niet alleen de grootste schrijver, maar ook de grootste womanizer van Vlaanderen was, is een diep ingesleten cliché. Wat men er doorgaans niet bij vertelt, is dat de mannen in Claus' fictie opvallend minder glorieus zijn in de liefde.
vrijdag, 6, december, 2019
Source: Knack.be
De Tsjechische schrijver Milan Kundera heeft opnieuw het Tsjechisch staatsburgerschap gekregen, nadat die veertig jaar geleden werd teruggetrokken onder socialistische heerschappij.
dinsdag, 3, december, 2019
Source: Knack.be
De eerste roman van Adeline Dieudonné, La vraie vie (2018), door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen vertaald als Het echte leven (2019), sloeg het voorbije jaar in als een bom. De Brusselse schrijver ging aan de haal met maar liefst zeven literaire prijzen.
dinsdag, 3, december, 2019
Source: Knack.be
De Amerikaanse Rebecca Makkai schreef met 'Een stralende toekomst' de eerste grote aidsroman. Wij blikken met haar terug op de aidscrisis in de jaren tachtig: 'Omdat de ziekte was geassocieerd met seks, homoseksualiteit, een donkere huidskleur en drugs heerste er veel meer angst dan nodig.'
zondag, 1, december, 2019
Source: Knack.be
Lukas De Vos schrok toen hem gevraagd werd Jill Mansell te interviewen. Wonderlijk genoeg verliet hij het interview met een warm gevoel.
maandag, 25, november, 2019
Source: Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *