Boeken

 

   Bol.com     123Tijdschrift       NationaleTijdschriftenBon       Kwebbels     Bekijk nu
Dimitri Casteleyn en Peter Hinssen delen een verleden als techneuten, maar gingen elk een andere kant op. De eerste werd schrijver, de andere een wereldberoemde technologiegoeroe. Een gesprek over de vlucht van de rijken, artificiële intelligentie en de neergang van Europa.
maandag, 21, januari, 2019
Source: Knack.be
Norman Eisen werd in 2011 aangesteld als Amerikaans ambassadeur in Tsjechië en verhuisde naar het land dat zijn moeder na de Holocaust ontvlucht had. In Het laatste paleis vertelt Eisen het verhaal van zijn moeder en van vier fascinerende mensen die ooit in zijn woonplaats in Praag, het befaamde Petschek-paleis, woonden. Knack biedt u het voorwoord aan.
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Knack.be
Eind 2014 scoorde Bart Van Loo een bestseller met zijn vuistdikke biografie over Napoleon. Vandaag legt hij daar een minstens even dikke kroniek van de Bourgondiërs naast. 'Bij alle belangrijke Europese revoluties stonden zij telkens weer op de eerste rij.'
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Knack.be
'De zeven zussen' van Lucinda Riley is het best verkochte boek in het Nederlands (oorspronkelijk of vertaald) van vorig jaar.
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Knack.be
Slechts weinig politici wagen zich aan het schrijven van een roman. Bekendst is wellicht de Nederlander Jan Terlouw (D66). Met N-VA'er Louis Ide hebben we nu zo iemand in Vlaanderen. In februari verschijnt zijn debuut 'Het project'.
vrijdag, 18, januari, 2019
Source: Knack.be
In Hochdeutschland voert Alexander Schimmelbusch een schatrijke bankier op die met een politiek pamflet 30 procent van de kiezers wil verleiden. Waarom ook niet? 'Zelfs die zwakzinnige amateurs van de AfD slagen erin 12 procent te halen bij de federale verkiezingen.'
maandag, 14, januari, 2019
Source: Knack.be
Op zondag 20 januari komen tientallen auteurs bij een spreken bij een uitgebreid ontbijt, aperitief of brunch op zo'n 170 plekken in Vlaanderen en Brussel. Dit jaar zijn onder meer meer Saskia De Coster, Bart Moeyaert, Griet op de Beeck, Kristien Hemmerechts en Lize Spit zijn van de partij op de negende editie van Toast Literair.
maandag, 14, januari, 2019
Source: Knack.be
Edouard Louis (1992) zoekt in zijn nieuwste boek Ze hebben mijn vader vermoord toenadering tot zijn vader. Het boek is politiek volwassener dan Louis' debuut en een model voor wat een linkse literatuur nu kan doen: hoop geven en de strijd aangaan.
zondag, 13, januari, 2019
Source: Knack.be
El Ateneo Grand Splendid Bookstore in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is door National Geographic uitgeroepen tot de mooiste boekenwinkel ter wereld.
donderdag, 10, januari, 2019
Source: Knack.be
Wie al enigszins vertrouwd is met leven en werk van Friedrich Nietzsche, ontdekt in de biografie 'Ik ben dynamiet. Het leven van Nietzsche' van Sue Prideaux weinig nieuws, maar ze legt naar wel de juiste accenten in haar boek, dat bovendien erg onderhoudend geschreven is.
vrijdag, 4, januari, 2019
Source: Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *