Boeken

 

   Bol.com     123Tijdschrift       NationaleTijdschriftenBon       Kwebbels     Bekijk nu
Peter Casteels schrijft in zijn collumn over zijn werkelijk betekenisvolle relatie met humor.
vrijdag, 22, maart, 2019
Source: Knack.be
In de roman 'Slapende tijgers' gaat Astrid Panis op zoek naar de verdwenen Gentse 'Jardin Zoologique', die - in navolging van de Antwerpse dierentuin - in 1851 haar deuren opende om de gegoede burgerij naar de Arteveldestad te lokken. 'Sinds mijn kindertijd was ik geïntrigeerd door de verdwenen dierentuin.'
woensdag, 20, maart, 2019
Source: Knack.be
Op haar jaarlijkse vergadering heeft het Arkcomité de 69ste Arkprijs van het Vrije Woord toegekend aan Anuna De Wever en Kyra Gantois.
woensdag, 20, maart, 2019
Source: Knack.be
Johan de Boose is met zijn jongste roman 'Het Vloekhout' de enige Vlaming die dit jaar een kans maakt op Libris-literatuurprijs.
maandag, 18, maart, 2019
Source: Knack.be
Erik Vlaminck vertelt in zijn nieuwste roman 'Een berg mens onder witte lakens' over een schrijver die noodgedwongen moet luisteren naar het markante levensverhaal van zijn kamergenoot in het ziekenhuis.
donderdag, 14, maart, 2019
Source: Knack.be
Volgens alarmistische auteurs rest ons niet veel tijd meer om de klimaatverandering te keren. Ook Bruno Latour trekt in Waar we kunnen landen? aan de alarmbel.
woensdag, 13, maart, 2019
Source: Knack.be
De Nederlandse schijver Tommy Wieringa is met zijn boek De dood van Murat Idrissi genomineerd voor de Man Booker Prize 2019.
woensdag, 13, maart, 2019
Source: Knack.be
Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag vroeg Denktank Minerva aan Andrea Bardyn, Chanelle Delameillieure en Jelle Haemers, auteurs van het recent verschenen boek Wijvenwereld, om stil te staan bij de rol van vrouwen door de geschiedenis heen. 'Verwezenlijkingen van vrouwen bleven vaak verborgen.'
vrijdag, 8, maart, 2019
Source: Knack.be
De linkse Franse socioloog Didier Eribon komt er in 'Terug naar Reims' achter dat zijn leven getekend is door een grote gespletenheid, die zijn leven opdeelt in verschillende identiteiten: homo, politiek links, afkomstig uit de arbeidersklasse. Het is ook een collectieve geschiedenis van het naoorlogse Frankrijk, wat het boek uniek maakt.
donderdag, 7, maart, 2019
Source: Knack.be
In haar boek Narcistisch misbruik in de liefde beantwoordt auteur en autoriteit op het gebied van narcisme Mjon van Oers vijftig vragen over (leven met) narcisten. Knack biedt u graag drie vragen en antwoorden aan. Hoe herken je een narcist, wat zijn typisch narcistische eigenschappen, en wat is het verschil tussen een psychopaat, een sociopaat en een narcist?
dinsdag, 5, maart, 2019
Source: Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *