BoekenOm te weten te komen hoe Afro-Belgische lezers de blik ervaren waarmee Vlaamse schrijvers naar Congo keken, legden Knack en het Letterenhuis tien Congo-romans voor aan een panel recensenten. Van De nikkers tot Ik, blanke kaffer: de ervaringen zijn op zijn zachtst gezegd verschillend.
dinsdag, 23, februari, 2021
Source: Knack.be
Het Letterenhuis legt Vlaamse Congoromans voor aan een panel van Afro-Belgische recensenten. Deze week: Aminata Ndow over Mireille Cottenjés Dagboek van Carla.
dinsdag, 23, februari, 2021
Source: Knack.be
Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Paul van Ostaijen werd geboren en 100 jaar geleden dat zijn wereldvermaarde bundelt Bezette Stad verscheen. Cultuurhuis deBuren trapt dat het jubileumjaar af met de 24u van Paul van Ostaijen. De marathonuitzending is hier live te volgen.
zondag, 21, februari, 2021
Source: Knack.be
Met hun koloniale verleden proberen de meeste westerse landen intussen in het reine te komen, maar met hun rol in de slavernij zijn ze vaak nog niet zover. In De zwarte handel maakt Herman Portocarero dat verleden opnieuw actueel: 'Kijk naar Black Lives Matter: voor veel nazaten van de slaven begint de afrekening pas nu.'
dinsdag, 16, februari, 2021
Source: Knack.be
Auteur Jeroen Olyslaegers deelt geregeld nieuws met zijn 20.000 volgers op Facebook. Dat hóéft niet te leiden tot scheldpartijen en fake news, meent hij.
dinsdag, 16, februari, 2021
Source: Knack.be
Wat Paulo Coelho ook uit zijn pen wringt - zijn 32e boek, De weg van de boog, ligt straks in de winkel - het zal altijd wel in de schaduw blijven van De alchemist, waarmee de Braziliaanse schrijver in 1988 wereldwijd doorbrak. Liefst 150 miljoen keer ging die roman over de toonbank. Maar waaróm?
dinsdag, 16, februari, 2021
Source: Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *