Boeken

 

   Bol.com     123Tijdschrift       NationaleTijdschriftenBon       Kwebbels     Bekijk nu
Zopas verscheen bij uitgeverij Doorbraak Tegen de muur, een heruitgave van het gevangenisboek Face au mur van Filip De Pillecyn. Geen vanzelfsprekende keuze, want de Vlaamse auteur is geen onbesproken figuur. Als lid van de collaborerende partijen Vlaams Nationaal Verbond (VNV) en DeVlag, pleitbezorger van een Vlaamse Kultuurkamer en invallend directeur-generaal van het secundair onderwijs werd De...
maandag, 17, juni, 2019
Source: Knack.be
In de Gentse Minardschouwburg heeft ere-gouverneur Jan Smets van de Nationale Bank de roman "Theater" voorgesteld.
woensdag, 12, juni, 2019
Source: Knack.be
Voor veel Vlamingen is Oostende nog altijd het einde van de wereld. Ze vluchten er voor even heen, of gaan er wonen op hun oude dag. Ook voor veel kunstenaars was de badstad een reddingsoord. 'Misschien wordt de mislukking hier wel draaglijk', zegt Koen Peeters, die de stad portretteert in Kamer in Oostende.
dinsdag, 11, juni, 2019
Source: Knack.be
Wie vertelt de waarheid over een wereld vol oplichters? De gecontesteerde journalist Michael Wolff zet zijn gevecht met Donald Trump voort in zijn nieuwe boek, Staat van beleg.
dinsdag, 11, juni, 2019
Source: Knack.be
In De grote mythen van de moderne geschiedenis houdt Jacques Pauwels een reeks hardnekkige opvattingen over de geschiedenis tegen het licht. Knack biedt u graag een passage uit het boek aan, over het belang van de landing in Normandië.
donderdag, 6, juni, 2019
Source: Knack.be
Schrijver Jonathan Franzen woont dan wel aan de rand van Silicon Valley, hij bindt openlijk de strijd aan tegen de technologiereuzen. 'Apple zegt: fuck you, Jonathan Franzen.'
dinsdag, 4, juni, 2019
Source: Knack.be
In de Permekebibliotheek in Antwerpen brachten vrienden en collega's van Bart Moeyaert maandagavond hulde aan de auteur, die recent de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), ook wel de 'Nobelprijs voor de Jeugdliteratuur', won. De prijs leverde hem 470.000 euro op.
maandag, 3, juni, 2019
Source: Knack.be
De Franse filosoof Michel Serres is op 88-jarige leeftijd overleden.
zondag, 2, juni, 2019
Source: Knack.be
De prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller, de BookSpot Gouden Strop, gaat dit jaar naar Samantha Stroombergen.
woensdag, 29, mei, 2019
Source: Knack.be
Het voornaamste mikpunt van spot in 'De beloning' van Fikry El Azzouzi is het personage van de zelfmoordterrorist. Die wordt neergezet als een onzekere meeloper die snakt naar zelfbevestiging, maar die zoektocht neemt algauw groteske proporties aan.
woensdag, 29, mei, 2019
Source: Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *