Auto Nieuws

 
Uw auto verkopen zonder inruilen.

[unable to retrieve full-text content]De spoorvakbonden en de NS zijn het vrijdag niet eens geworden over bezuinigingsvoorstellen en het van de NS en een werkgelegenheids pact, zo maken de bonden en de Centrale Ondernemings Raad van de NS zaterdag bekend. De partijen laten de komende weken hun achterban buigen over een nieuw voorstel van de NS.
zaterdag, 8, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
[unable to retrieve full-text content]De ANWB meldt dat het zaterdag druk is op de wegen richting de stranden, waaronder die van Hoek van Holland en Zandvoort. Ook op de wegen in Europese vakantielanden is het druk door vertrekkende en terugkerende vakantiereizigers.
zaterdag, 8, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
[unable to retrieve full-text content]De ANWB meldt dat het zaterdagochtend al vroeg druk is op de wegen richting de stranden, waaronder die van Hoek van Holland en Zandvoort. De verkeersdienst verwacht dit weekend daarnaast opnieuw grote drukte op de Europese wegen door vertrekkende en terugkerende vakantiereizigers.
zaterdag, 8, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
De snorfiets lijkt het favoriete alternatief voor het openbaar vervoer. Het aantal nieuwe registraties kwam in juli uit op 7.735, een toename van 61 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder, zo melden BOVAG en dataprovider RDC vrijdag. Mogelijk wordt het verkoopaantal over heel 2019 in augustus al overtroffen. Het aantal registraties van snorfietsen zit in de lift sinds april, de maand nadat de eerste coronamaatregelen van kracht werden. In april gingen er 30 procent meer snorfietsen op kentenen, in mei en juli steeg de verkoop met respectievelijk 66 en 83 procent.Als het aantal registraties in augustus opnieuw met dubbele cijfers groeit, wordt het totale aantal in 2019 verkochte exemplaren (39.000) vier maanden voor het einde van het jaar al overtroffen. Tot en met juli zijn er 34.279 snorfietsen verkocht. BOVAG rekent niet op een recordjaar: daarvoor is de afstand tot de 60.000 stuks die in 2010 en 2011 op kenteken gingen te groot. De verkoop van bromscooters nam veel minder snel toe. In juli ging het aantal registraties met 3,5 procent omhoog, tot 15.077 exemplaren. Onder bromscooters vallen ook de zogeheten speed pedelecs, oftewel de snellere variant van de elektrische fiets. Deze zijn immers voorzien van een brommerkenteken.Deze snelle fietsen waren in tegenstelling tot scootermodellen met bromfietskenteken wel in trek. Waar de scooterverkoop in de eerste zeven maanden met 3 procent naar beneden ging, werd de speed pedelec 40 procent meer verkocht. De teller staat dit jaar al op zo'n drieduizend exemplaren.
vrijdag, 7, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
Rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol en actieve rijbaanassistentie kunnen lang nog niet met alle situaties onderweg omgaan, zo concluderen onderzoekers van de AAA, de Amerikaanse autoassociatie, donderdag. "We zien keer op keer dat actieve rijhulpsystemen niet consequent presteren, vooral op de openbare weg", aldus de AAA. De onderzoekers reden voor het onderzoek zowel op de snelweg als in de stad. Daarbij werden de rijhulpsystemen van BMW, Cadillac, Ford, Kia en Subaru aan de tand gevoeld.Volgens de AAA was het vooral de rijbaanassistent, een systeem dat de auto in automatisch in het midden van de rijstrook houdt en in sommige gevallen ook het voertuig zelfstandig van rijstrook kan laten wisselen, die qua functioneren te wensen overlaat. General Motors, moederbedrijf van Cadillac, zegt in een reactie dat het er vertrouwen in heeft dat de eigen rijhulpsystemen de bestuurder tijdig kunnen waarschuwen om de regie over te nemen als de situatie daar om vraagt.
donderdag, 6, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
Gemeten over de eerste zeven maanden van dit jaar is het aantal nieuwe registraties van motorfietsen met 10.383 exemplaren weer terug op het niveau van vorig jaar, toen de teller op 10.389 stuks stond. Dat melden BOVAG en dataprovider RDC donderdag. Vooral juli was een goede maand voor de motorbranche. Vorige maand gingen 1.722 nieuwe motorfietsen op kenteken, een toename van 17,5 procent. Alleen in juni steeg het aantal registraties met 22 procent nog harder. Yamaha was het bestverkochte merk in juli, gevolgd door Kawasaki en BMW.Ook de verkoop van tweedehands motorfietsen zat vorige maand in de lift. De teller kwam uit op 5.180 exemplaren, een plus van 12 procent vergeleken met juli vorig jaar. In de eerste zeven maanden werd met 33.704 stuks een voorsprong van 7,8 procent op dezelfde periode in 2019 gepakt.
donderdag, 6, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
[unable to retrieve full-text content]BMW komt voor het eerst in zeven jaar met een nieuwe geheel elektrische auto, de iX3. Het merk heeft hiermee eindelijk een concurrent voor auto's als de Audi e-tron en Mercedes-Benz EQC. De iX3 is namelijk net als de genoemde modellen een SUV. Toch pakt BMW de zaken net even anders aan dan de concurrentie, zo stelt AutoWeek vast.
donderdag, 6, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
De winst van Toyota Motor Corporation is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met ruim 74 procent gedaald tot 158,8 miljard yen (1,27 miljard euro). Daarnaast verdampte de operationele winst vanwege de coronacrisis bijna volledig, want die ging met 98,1 procent omlaag naar 13,9 miljard yen, zo laat het Japanse concern donderdag weten. De omzet gedurende het eerste kwartaal - dat van 1 april tot 30 juni 2020 liep - kwam uit op 4,6 biljoen yen, een daling van 40,4 procent.Toyota rekent voor het huidige boekjaar, dat tot 31 maart 2021 loopt, op een winst van 730 miljard yen. Dat zou 64 procent minder winst betekenen voor het Japanse merk. De omzet zal naar verwachting zo'n 20 procent lager uitvallen, zo blijkt uit de gepresenteerde cijfers. Het bedrijf verwacht in het huidige financiële jaar daarentegen wel meer te verkopen. Het concern verhoogt zijn verkoopdoelstelling met 300.000 stuks naar een totaal van 8,3 miljoen exemplaren. De groei moet vooral in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar gerealiseerd worden.
donderdag, 6, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
Huiseigenaren met zonnepanelen op hun dak hebben dankzij een recordaantal zonuren in de eerste helft van dit jaar 37 procent meer inkomsten genoteerd dan gemiddeld, zo meldt Essent donderdag. Volgens het energiebedrijf komt dat neer op zo'n 100 euro meer dan normaal het geval is. Volgens gegevens van Weeronline scheen de zon gedurende de eerste zes maanden van dit jaar gemiddeld 1.158 uur, waar 864 uur gebruikelijk is. Als gevolg daarvan steeg de gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per eigenaar naar 377,55 euro, aldus Essent.In mei scheen de zon met 325 uur het meest, gevolgd door de maanden april en juni. Op het hoogtepunt van de coronacrisis werd bovendien nauwelijks gevlogen, wat bij goed weer voor een heldere lucht en daarmee meer opbrengst zorgde. De eerste helft van 2020 werd daarnaast gekenmerkt door grote regionale verschillen. Zeeland scoorde 169 zonuren meer dan Drenthe, waardoor zonnepanelen daar gemiddeld 53 euro meer inkomsten genereerden.
donderdag, 6, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto
Steeds meer leaseauto's zijn voorzien van hybrideaandrijving, zo meldt leasemaatschappij ALD Automotive woensdag. In de eerste helft van dit jaar nam het aantal hybrides met 32 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal volledig elektrische leaseauto's en leasevoertuigen met plug-inhybrideaandrijving zat in de lift. Vergeleken met vorig jaar groeide deze categorie met 5 procent. De leaseauto die in het afgelopen jaar het meest in trek was, was de hybride Kia Niro.Dat model is gemeten over de eerste zes maanden van dit jaar tevens de bestverkochte auto van Nederland. "We zien dat de hybride hier een steeds belangrijker aandeel in heeft als we een vergelijking maken met de volledig elektrische auto. De versnelling van de vergroening is dan ook erg gebaat bij een aantrekkelijke bijtellingsregeling voor volledig elektrisch rijden", aldus ALD-directeur Jeroen Kruisweg.
woensdag, 5, augustus, 2020
Source: NU.nl Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *