Australische tennisbubbel vult zich; ook Middelkoop onderweg naar Melbourne

Nu de eerste speelweek erop zit voor de tennisprofs, reizen de spelers uit alle hoeken en gaten van de wereld naar Melbourne om daar de komende twee weken in quarantaine te gaan voor de Australian Open.

Onder hen ook Matwé Middelkoop. De Nederlandse dubbelspecialist zat enige tijd vast in Turkije vanwege een positieve coronatest, maar is na “veel stress en rompslomp” net op tijd vrijgegeven om naar Australië te gaan.

In Melbourne gelijk het hotel in

“Tot twee uur van tevoren wist ik niet eens of ik aan boord mocht”, meldt Middelkoop in een videobericht op zijn Instagram-pagina. “Het idee is om via Abu Dhabi naar Melbourne te vliegen. Daar gelijk het hotel in en uiteraard weer laten testen.”

De Australian Open begint op 8 februari en in de week daarvoor zijn er in Melbourne ook twee voorbereidingstoernooien. Aan het eind van deze week komt niemand de tennisbubbel meer in om de twee weken quarantaine veilig te houden.

In totaal zeven Nederlanders

Naast Middelkoop gaan nog zes andere Nederlandse tennissers de bubbel van de Australian Open in: Arantxa Rus en qualifier Botic van de Zandschulp voor het enkelspel en Wesley Koolhof, Demi Schuurs, Robin Haase en Jean-Julien Rojer voor het dubbelspel.

De spelers in quarantaine zitten, mogen vijf uur per dag hun hotelkamer verlaten om te trainen.

Bron: https://nos.nl/l/2364337

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *