Advocaat verwacht zware klus, maar: Sparta blijft erin

Dick Advocaat is ervan overtuigd dat hij Sparta dit seizoen zal behoeden voor degradatie. Tijdens de presentatie op het Kasteel bestond daarover geen enkele ruimte van twijfel bij de 70-jarige trainer. “Ik ben ervan overtuigd dat we erin blijven.”

Toen hij werd benaderd door de huidige nummer 17 van de competitie stond Advocaat niet meteen te springen om het over te nemen van de ontslagen Alex Pastoor.

“Ik heb ook de wedstrijd tegen Feyenoord (7-0 nederlaag) gezien. Daar ben ik toch wel heel erg van geschrokken. Het elftal was dood. Daar moet dus wel iets in gebeuren. Dat weet het bestuur ook.”

Met die laatste opmerking loopt Advocaat vast vooruit op een drukke transferperiode. Al wilde hij nog niet op specifieke namen van versterkingen ingaan. Met een knipoog: “Sneijder en Van Persie, die zou ik wel willen halen.”

Ondanks zijn overtuiging dat Sparta niet zal degraderen, gaat het volgens Advocaat “heel zwaar” worden. “Er gaan dingen gebeuren die sommigen waarschijnlijk niet zo leuk vinden.”

Bron: http://nos.nl/l/2209453

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *