Vakantie Nieuws

 

 SafariparkBeekseBergen   MdHotels   SkiChalets    SprookjesCamping   VakantieVeluwe   Bekijk nu
Corendon vliegt vanaf april 2018 rechtstreeks naar twaalf zonvakantiebestemmingen vanuit Maastricht. Om de vluchten uit te voeren stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 uit de eigen vloot op Maastricht Aachen Airport. Corendon verwacht dat komende zomer in totaal 70.000 vakantiegangers vanuit Limburg naar Zuid-Europa te vliegen. Succesvolle samenwerking uitgebreid Na jarenlange afwezigheid, heeft Corendon de samenwerking met Maastricht Aachen Airport in april 2017 opnieuw opgepakt en bood in het afgelopen zomerseizoen een drietal vakantiebestemmingen aan met vertrek vanuit de Limburgse luchthaven. Dit verliep zodanig succesvol dat Corendon samen met de luchthaven en de provincie Limburg recent besloot om de samenwerking vanaf april 2018 fors uit te breiden. Corendon biedt volgend jaar de volgende vakantiebestemmingen vanuit Maastricht aan: Kreta, Antalya, Ibiza, Sicilië, Tunesië, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, de Algarve en Costa de la Luz. Op Sicilië worden zelfs twee verschillende luchthavens bediend. Per week kan de klant uit zeventien vluchten kiezen om naar deze bestemmingen te vliegen. Gratis parkeren, voordelige tarieven en nauwelijks wachtrijen Steven van der Heijden, CEO Corendon: “In Maastricht bieden we de vakantieganger grote voordelen, zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, anderhalf uur van tevoren inchecken in plaats van de drie uur op Schiphol en nauwelijks wachtrijen. Afgelopen jaar hebben we gezien dat we in Maastricht een hele nieuwe doelgroep aanboren: ruim 70% waren klanten die nog niet eerder met Corendon op vakantie gingen. Door de gunstige ligging is Maastricht ook een uitstekende vertrekluchthaven voor onze vele Belgische klanten. Concurrentie vanuit de omliggende luchthavens is er eigenlijk nauwelijks, omdat daar vooral lijndienstvluchten worden aangeboden en wij vakantievluchten aanbieden als onderdeel van een pakketreis.” Met open armen ontvangen Atilay Uslu, oprichter Corendon: “Op Schiphol zijn we één van de vele spelers, maar in Maastricht zijn we als grootste partij op de luchthaven met open armen ontvangen. We gaan piloten en cabinepersoneel aannemen in de regio en daarnaast gaan we snel aan de slag om er onderhoudsfaciliteiten en grondpersoneel te regelen. Nu stationeren we er één vliegtuig, maar als het goed loopt, hopen we snel door te groeien naar twee of drie vliegtuigen.”
dinsdag, 14, november, 2017
Source: Vakantienieuws
Rokers die denken dat het Nederlandse rookbeleid streng is, die kunnen vanaf volgende maand beter geen vakantie meer naar Thailand boeken. De autoriteiten stellen daar een rookverbod in op de vele stranden die Thailand telt. Als het aan de overheid ligt is het beeld van mensen die mensen die met een peuk over het strand van Phuket of een andere mooie bestemming in Thailand lopen dan voorgoed verleden tijd. Wie toch betrapt wordt met een sigaret die kan op een flinke straf rekenen. Roken op het strand kan beboet worden met een maximale boete van 100.000 baht (omgerekend ruim 2500 euro) of kan tot maximaal een jaar de gevangenis ingaan. Het laatste wat je tijdens je vakantie in Thailand wilt is de bak indraaien of een boete betalen die hoger ligt dan wat een vliegticket naar Thailand kost. De maatregel is niet in het leven geroepen om toeristen het leven zuur te maken, maar om het milieu te beschermen tegen de schadelijke sigarettenpeuken en dan vooral de filters die in sigaretten zitten. Om rokers enigszins tegemoet te komen zullen er wel speciale rokersplaatsen ingericht worden waar je wel aan je nicotinegehalte kunt werken.
woensdag, 11, oktober, 2017
Source: Vakantienieuws
Het is bijna herfstvakantie en veel Nederlanders gaan er lekker een weekje op uit. Ben jij er ook zo een die niet alleen aan het zwembad hangt maar de omgeving wil verkennen op vakantie? Dan ga je vast een auto huren om rond te toeren op jouw vakantiebestemming. Heerlijk – rijden naar de uithoeken van het eiland of de verborgen plekjes van het binnenland, maar dan moet je je auto inleveren en bekijk je die verborgen plekjes wat minder…Heb je alles wel meegenomen? Er wordt namelijk heel wat vergeten in huurauto's! Autohuurspecialist Sunny Cars zet voor jou op een rijtje welke items het vaakst worden achtergelaten. Check aan het eind van je herfstvakantie dus nog even goed of je deze eigendommen bij je hebt als je de huurauto weer inlevert: 1. Oplader mobiele telefoonOnderweg snel even je telefoon opladen? Tegenwoordig kan het in bijna elke huurauto. Erg handig natuurlijk als je onderweg snel even de leukste sights wil checken of op zoek bent naar een lekker restaurant. Het enige nadeel? Die opladers verdwijnen na gebruik vaak in een handschoenkastje of zijvakje van de auto, waardoor ze algauw achterblijven wanneer de auto weer wordt ingeleverd. 2. Cd's met (kinder-) muziekOm de allerkleinsten te entertainen op de achterbank worden er niet alleen spelletjes gespeeld, maar ook cd's zijn nog steeds geliefd vermaak voor veel ouders. Terwijl jij geniet van het mooie uitzicht, kunnen de kids lekker meezingen met hun favoriete hits of luisteren naar hun lievelingsboek. Maar ook die cd's zitten goed verstopt en worden dus meer dan eens vergeten… 3. ZonnebrilDe klassieker bij uitstek is natuurlijk de zonnebril. Wanneer de avond valt, berg je hem veilig weg aan de zijkant of in de middenconsole van de auto. Als je de auto weer terugbrengt is het vaak avond en denk je helemáál niet meer aan die zonnebril. In een donker hoekje van de wagen blijft die dan ook achter terwijl jij alweer aanschuift aan het hotelbuffet. Dag zonnebril. 4. Elektronische apparatenOok (video-) camera's en navigatiesystemen komen niet altijd terug naar huis of naar het hotel. Ook zij worden vaak zo goed opgeborgen in een handschoenkastje of ander opbergvakje in de auto. Goed controleren voor je de wagen weer inlevert dus, het zou zonde zijn als je, buiten mooie herinneringen, geen beeldmateriaal meer overhoudt om na te genieten van je heerlijke roadtrip. 5. SpeelgoedTot slot lijken kinderknuffels, spenen en knuffeldoekjes met grote regelmaat verstoppertje te spelen in de huurauto. Ze kruipen tussen en onder de stoelen en blijven tot groot verdriet van hun bezitters dan ook geregeld achter in de huurauto.Betraande kindergezichten en hoge verzendingskosten voorkomen? Controleer aan het eind van de vakantie goed alle hoekjes van de auto. Dubbelcheck of je kinderen hun speelgoed en cd's ingepakt hebben en verzeker je ervan dat ook de camera's, telefoonopladers en zonnebrillen allemaal weer mee naar Nederland gaan.
woensdag, 11, oktober, 2017
Source: Vakantienieuws
Het Caribische eiland Curaçao behoort komende winter top de meest populaire winterzonbestemmingen. Wie de winterzon op Curaçao op wil zoeken die kan komende winter uit maar liefst 20 vluchten per week kiezen tussen Amsterdam Schiphol Airport en Hato Airport op Curaçao. TUI vliegt deze winter acht keer per week naar het zonovergoten Curaçao en KLM heeft het aantal wekelijkse vluchten opgeschroefd naar twaalf vluchten. Je kunt daardoor iedere dag wel uit verschillende vluchten naar Curaçao kiezen. Als je een vliegticket naar Curaçao gaat boeken moet je wel goed opletten wat de route is. Sommige vluchten gaan rechtstreeks, maar soms is er een tussenlanding op Bonaire, Sint Maarten of Aruba. De verhoogde vliegfrequentie is het gevolg van meer vraag naar Curaçao en het wegvallen van de vluchten vanaf Düsseldorf door Air Berlin.
zaterdag, 7, oktober, 2017
Source: Vakantienieuws
Een grote schietpartij in de Amerikaanse stad Las Vegas heeft een enorm bloedbad aangericht. Op dit moment lijkt het erop dat er tenminste twintig doden en meer dan honderd gewonden gevallen zijn bij een schietpartij die gisteravond lokalen tijd (vanochtend in Nederland) plaatsvond. Een schutter opende vanaf een kamer op de 32e verdieping van het Mandalay Bay-hotel, aan de Las Vegas Strip, het vuur op bezoekers aan het driedaags countryfestival Route 91 Harvest dat daar plaatsvond. Hij schoot met automatische wapens op de duizenden bezoekers die aanwezig waren. Tijdens de schietpartij brak er uiteraard paniek uit onder de bezoekers. Countryzanger Jason Aldean die op dat moment optrad is ongedeerd afgevoerd. De schutter is door de politie gedood. Zijn vrouwelijke partner Mary Lou Danley wordt op dit moment nog gezocht. Er is waarschijnlijk sprake van één schutter waarvan het motief niet bekend is. Een deel van de Las Vegas Strip is afgesloten en het vliegveld van Las Vegas is ook gedurende twee uur gesloten geweest.
maandag, 2, oktober, 2017
Source: Vakantienieuws
Bij de aanschaf van een portemonnee kijken mensen steeds vaker naar hoe geschikt deze is om mee te nemen op reis. Bepaalde kwaliteiten zoals veiligheid en formaat spelen daarbij in toenemende mate een rol. De tijd dat de traditionele portemonnees ook gebruikt worden om mee te nemen op reis lijkt daarmee langzaam aan achter ons te liggen. Navraag bij Bagageonline.nl, die naast koffers en tassen ook steeds meer accessoires zoals portemonnees verkoopt, leert ons dat de compacte Secrid portemonnees vooral door frequente reizigers aangeschaft worden. Deze slimme portemonnees zijn erop gebaseerd dat je vooral wat belangrijke passen meeneemt zoals je identiteitskaart, je rijbewijs, een bankpas, een creditcard en je verzekeringsbewijs van je ziektekostenverzekering. Daarnaast bieden deze portemonnees ook plek voor wat papiergeld (altijd handig, wat contanten) en zijn de chips in je passen beschermd tegen ongewenst scannen. Zelf heb ik een Secrid portemonnee waar in het metalen deel 6 pasjes kunnen. Ik neem die eigenlijk tegenwoordig ook standaard mee op reis. Wat muntgeld kan in de kontzak, want het maakt me niet zoveel uit als ze dat stelen als ik op een drukke markt loop of in de metro sta. De Secrid zit standaard in één van mijn broekzakken voor, waardoor het heel lastig is om die van mij te stelen. Door het compacte formaat gaat dat prima.
maandag, 2, oktober, 2017
Source: Vakantienieuws
Een paar jaar later dan oorspronkelijk gepland gaat het dan eindelijk gebeuren: het Louvre Abu Dhabi gaat open. Deze heugelijke gebeurtenis staat gepland voor 11 november 2017. Het Louvre is een zustermuseum van het Louvre in Parijs en zal naar verwachting een collectie gaan tonen die net zo indrukwekkend moet gaan zijn dan het Franse Louvre. Het naar schatting honderd miljoen euro kostende museum is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen de stad Abu Dhabi en de Franse overheid. In principe is er een overeenkomst met de Fransen voor een periode van dertig jaar. Abu Dhabi heeft bijna een half miljard euro neergeteld voor het mogen gebruiken van de naam ‘Louvre' en heeft ook nog eens zo'n 700 miljoen euro uitgetrokken voor kunstleningen, speciale tentoonstellingen en managementadvies. Het Louvre Abu Dhabi is het eerste grote project dat op het eiland Saadiyat opent. In de toekomst moeten daar het Gugenheim Abu Dhabi en het Zayed National Museum aan toegevoegd worden. Saadiyat wordt een belangrijk middel om het wegvallen van olie-inkomsten te compenseren door inkomsten uit toerisme.
zondag, 1, oktober, 2017
Source: Vakantienieuws
KLM blijft het komende winterseizoen gewoon op Sint Maarten vliegen. Dit nieuws komt enekle weken nadat bekend werd dat TUIfly de vluchten naar Sint Maarten voor de komende winter helemaal geschrapt heeft. Hoewel het eiland zwaar getroffen is door orkaan Irma en het toerisme helemaal plat ligt, laat KLM het eiland niet in de steek. Vanaf 29 oktober gaat KLM weer op Sint Maarten vliegen. De frequentie wordt wel verlaag van twee vluchten per week terwijl er eerst vier keer per week op dit Caribische eiland gevlogen werd. De vluchten naar Sint Maarten zullen zogenaamde cirkelvluchten met Curaçao zijn. Er wordt dan dan Amsterdam naar Sint Maarten gevlogen, vervolgens naar Curaçao en dan weer terug naar Amsterdam. Ander opvallend nieuws rondom Sint Maarten is dat Mellissa Arrindell-Doncher, Minister van Toerisme en Economische Zaken op St. Maarten, aangekondigd heeft dat volgende maand de eerste cruiseschepen weer aan zullen leggen in Philipsburg. Wij vragen ons af wat de toeristen daar op dit moment moeten gaan doen aangezien het eiland nog in puin ligt. De verwachting is dat het zeker een jaar zal duren voordat Sint Maarten weer enigszins opgebouwd is.
zaterdag, 30, september, 2017
Source: Vakantienieuws
Nog een maandje wachten en dan zal het aantal Nederlanders dat naar Mauritius op vakantie gaat explosief stijgen. Vanaf 30 oktober start KLM met een rechtstreekse vliegverbinding tussen Amsterdam en Mauritius. Dat doen ze in samenwerking met Air Mauritius. Tijdens het winterseizoen zal er drie dagen per week door KLM tussen Schiphol en Mauritius gevlogen worden. In het zomerseizoen neemt Air Mauritius de vluchten voor zijn rekening. In eerste instantie wordt er in de zomerperiode twee keer per week gevlogen, maar in juli en augustus komt daar vanwege de zomervakantie een derde vlucht bij. Op basis van de capaciteit en het boekingsgedrag op dit moment zullen er naar schatting minstens 30.000 mensen per jaar van Nederland naar Mauritius vliegen. Op dit moment is ongeveer 80% van de boekers Nederlands, wat neer zou komen op ongeveer 24.000 Nederlandse reizigers per jaar. Daarnaast zullen er ook in de toekomst nog Nederlandse toeristen met Emirates of Air France naar Mauritius blijven vliegen. Ook dat zal nog tenminste voor een paar duizend toeristen per jaar zorgen. De schatting van 25.000 bezoekers op jaarbasis is daarom volgens ons nog aan de voorzichtige kant. De grens van dertigduizend zal zeker haalbaar moeten worden waarmee Mauritius zich in de top 10 van intercontinentale zonbestemmingen zal plaatsen binnen de Nederlandse markt.
zaterdag, 30, september, 2017
Source: Vakantienieuws
Enkele weken nadat de zware orkaan Irma over een deel van Florida trok gaan de Florida Keys weer open voor toeristen. Vanaf morgen zijn toeristen weer volop welkom in Key West en op de andere eilanden van deze door de orkaan getroffen eilandengroep. Hoewel nog niet alle herstel- en opruimwerkzaamheden klaar zijn werkt de infrastructuur weer en zijn de meeste hotels weer open. Voordeel is dat de meeste toeristische attracties gespaard lijken te zijn door de orkaan, waardoor er daar weinig te herstellen viel. Ook de cruisehaven van Key West is weer in staat om cruiseschepen te verwelkomen en de vliegvelden van Key West en Marathon Key zijn weer volledig operationeel. Toeristen moeten buiten de hoofdwegen nog wel opletten op schade aan de weg of rotzooi op de weg. Check ook voordat je op pad gaat voor de zekerheid of de bestemming waar je naartoe wilt weer open is.
zaterdag, 30, september, 2017
Source: Vakantienieuws
[unable to retrieve full-text content]
Source: Vakantienieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *