Vakantie Nieuws

 

 SafariparkBeekseBergen   MdHotels   SkiChalets    SprookjesCamping   VakantieVeluwe   Bekijk nu
Naar Oman reizen zonder een visum en ter plaatse een ‘visa on arrival' kopen is vanaf 21 maart 2018 niet meer mogelijk. Wie vanaf dat moment deze prachtige golfstaat binnen wil die zal vooraf een elektronisch visum aan moeten vragen. Als houder van een Nederlands paspoort kun je je aanmelden voor een zogenaamd ‘unsponsored visa'. Dat is een e-visum waarbij je geen lokaal persoon of bedrijf nodig hebt om borg voor je te staan. Je e-visum voor Oman vraag je aan via https://evisa.rop.gov.om/. Daar moet je een loginnaam en wachtwoord aanmaken om je visumaanvraag af te ronden en de betaling voor het visum te kunnen doen. De overheid van Oman introduceerde het e-visum al vorig jaar april naast de normale ‘visa on arrival' die je bij aankomst aan de grens of op de luchthaven kon kopen. Toen werd ook het maximumverblijf opgeschroefd van tien naar dertig dagen. Ook de prijs ging flink omhoog: van OMR 5 naar OMR 20, wat een verviervoudiging is. In euro's is dat van bijna 11 euro naar ongeveer 43 euro. De vraag is ook wat dit betekent voor het toerisme van Oman. De golfstaat krijgt redelijk wat dagtoeristen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. Locals en expats uit Dubai en Abu Dhabi gaan graag een dagje of weekendje naar Oman en ook toeristen die een vakantie in Dubai of Abu Dhabi vieren gaan graag een dagje kijken in Oman. De vraag is of de het vooraf online aan moeten vragen van een e-visum voor Oman in combinatie met de hoge prijs geen negatief effect gaat hebben op de stroom met toeristen naar Oman.
vrijdag, 23, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Zoals automobilisten en motorrijders voor veel landen in Europa een tolvignet moeten aanschaffen voor snelwegen, gaat dat sinds 1 juli 2007 ook op voor Slovenië. Vanwege de toename in toeristen die met de auto Slovenië bezoeken of door het land op doorreis zijn naar andere landen in de Balkan zijn er ook week- en maandvignetten beschikbaar, naast de zes of 12 maanden vignetten. Kosten voor een weekvignet bedragen 7,50 euro voor motorrijders en 15 euro voor auto's (met caravan) en campers tot een gewicht van 3500 kg. Een maandvignet voor automobilisten bedraagt 30 euro. Op initiatief van het verkeersbureau van Slovenië kan men vanaf heden de kosten van dit vignet makkelijk terugverdienen: het bonnetje van het vignet geeft nu gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden in onder meer Lipica, Maribor, Ptuj, het kasteel van Predjama en de schitterende grotten van Postojna.Nadere info over verkeersregels en tolvignetten via de website www.slovenia.info. TolvignetHet tolvignet moet zichtbaar tegen de voorruit zijn aangebracht. Tolvignetten zijn te koop bij onder meer tolstations en benzinestations. Er wordt streng gecontroleerd, wie geen tolvignet kan laten zien, riskeert boetes tussen de 300 en 800 euro.Verkooppunten staan genoemd onder de button Toll op www.dars.si.Gratis toegang tot attractiesOverhandig het betalingsbewijs van het vignet en je krijgt voor vier personen gratis toegang tot een van de meest indrukwekkende attracties in Slovenië: het kasteel van Predjama, gebouwd tegen een rots en de nabije druipsteengrotten van Postojna.In het historische plaatsje Ptuj krijgt men toegang tot drie attracties: het Dominicaanse klooster, het streekmuseum Ptuji-Ormož en de Ptuj wijnkelders. MariborOok in de voormalige Culturele Hoofdstad 2012 Maribor komt men in aanmerking voor verschillende voordelen: een gratis kaartje voor een rit in de Pohorje kabelbaan, toegang tot het streekmuseum Maribor en een gratis rit door het centrum in de elektrische minibus Maister. Wanneer vier personen in een van de zes aangesloten restaurants lunchen of dineren, eet een persoon gratis. Lippizaner paardenLiefhebbers van Lippizaner paarden rijden ongetwijfeld naar de stoeterij in Lipica. Hoewel de paarden een sterke associatie met Wenen hebben, komen de witte hengsten oorspronkelijk uit Slovenië. In het park en de stoeterij lopen zo'n 300 Lippizaners rond. Het tolvignet bonnetje geeft gratis toegang tot het park, voor een rondleiding door de stoeterij dient men apart te betalen.
vrijdag, 23, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Transavia geeft aan dat de kosten van de staking van de piloten in de miljoenen loopt maar wil niet zeggen om hoeveel het gaat. Volgens Remco Kuilman, oprichter van claimbureau Aviclaim, loopt de schade voor Transavia op tot boven de vijf miljoen euro. De werkonderbreking bij Transavia heeft 12.000 passagiers getroffen. De getroffen passagiers hebben recht op compensatie volgens de Europese wetgeving. Volgens Aviclaim ligt het gemiddelde claimbedrag per passagier net iets boven de € 400,-. Naast compensatie is Transavia verplicht eten en drinken en in sommige gevallen ook overnachtingen aan te bieden. Als het verlies in omzet ook nog wordt meegerekend zou het bedrag nog wel eens hoger kunnen uitvallen. Mocht je als passagier namelijk niet tevreden zijn met de aangeboden vervangende vlucht dan heb je naast compensatie namelijk ook recht op teruggave van het aankoopbedrag van het ticket.
dinsdag, 20, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
De piloten van Transavia staken vandaag van 00:01 uur tot 12:00 uur. Reden is het uitblijven van een nieuwe CAO. Al maandenlang lukt het de betrokken partijen niet om tot een akkoord te komen, dus grijpen de piloten naar het machtsmiddel ‘staking'. Hiermee treffen ze niet alleen werkgever Transavia, maar ook duizenden passagiers die vandaag met Transavia zouden vertrekken. Sowieso kunnen pilotenstakingen op weinig begrip rekenen bij het grote publiek, maar het feit dat dit gebeurt in een week dat een groot deel van Nederland krokusvakantie heeft komt natuurlijk extra lullig uit. De lijst met getroffen vluchten bestaat vooral uit stedentripbestemmingen. Wintersportvakanties en winterzonbestemmingen komen op de lijst met geannuleerde vluchten minder voor. Tussen de lijst met 30 vluchten die vandaag geannuleerd zijn staan vier vluchten van of naar wintersportbestemming Innsbruck. Behalve de geannuleerde vluchten zijn er nog een veel groter aantal vluchten die vertraagd zijn en/of vanaf een andere luchthaven vliegen. Getroffen passagiers kunnen hun vlucht gratis omboeken naar een andere datum (vertrek uiterlijk 19-03-2019 of anders met verrekening tariefsverschil), omboeken naar een andere bestemming (met verrekening van eventueel prijsverschil) of restitutie van het vliegticket. Dit zijn de geannuleerde vluchten zoals ze op dit moment op de Transavia site staan: HV5201 Amsterdam-MünchenHV5202 München-AmsterdamHV5193 Amsterdam-Parijs(Orly)HV5194 Parijs(Orly)-AmsterdamHV5069 Amsterdam-ZürichHV5070 Zürich-AmsterdamHV6653 Eindhoven-MalagaHV6654 Malaga-EindhovenHV6685 Eindhoven-InnsbruckHV6686 Innsbruck-EindhovenHV5961 Eindhoven-KopenhagenHV5962 Kopenhagen-EindhovenHV6441 Rotterdam-ValenciaHV6442 Valencia-RotterdamHV6833 Rotterdam-InnsbruckHV6834 Innsbruck-RotterdamHV5357 Amsterdam-Faro (vertraagd naar 20 februari)HV5358 Faro-Amsterdam (vertraagd naar 20 februari)HV5585 Amsterdam-NiceHV5586 Nice-AmsterdamHV5133 Amsterdam-BarcelonaHV5134 Barcelona-AmsterdamHV2591 Rotterdam-Al HoceimaHV2592 Al-Hoceima-RotterdamHV6819 Amsterdam-LjubljanaHV6820 Ljubljana-AmsterdamHV5423 Amsterdam-PisaHV5424 Pisa-AmsterdamHV6411 Amsterdam-NapelsHV6412 Napels-Amsterdam
maandag, 19, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Trouwen wordt door vele mensen als één van de mooiste dagen van je leven gezien. Je wilt dat deze dag zonder stress en problemen verloopt. Maar wat minstens net zo belangrijk is, is het vooruitzicht na je trouwdag: de huwelijksreis! Veel ‘newlyweds' besluiten een luxe vakantie te boeken, zodat ze tijdens de huwelijksreis heerlijk kunnen ontspannen. En hoe kan je een luxe huwelijksreis het beste inluiden? Met een geheel verzorgde privévlucht voor jou en je partner. Privé vliegen tijdens je huwelijksreis Wanneer je iets speciaals wil regelen voor je partner tijdens je huwelijksreis, hoef je niet te wachten tot je op jullie bestemming bent. Waarom geen privéjet huren en jullie reis geheel ontzorgd beginnen? Misschien klinkt het alsof dit niet voor jouw portemonnee bestemd is, maar dat weet je niet als je het niet probeert en navraag doet. Met een privéjet kan je op vrijwel alle luchthavens in de wereld landen. Hierdoor kan je zo dicht mogelijk bij je bestemming worden gebracht. Ideaal! Tijdens de privévlucht wordt alles voor je verzorgd en hoef je je nergens druk om te maken. Het enige dat je hoeft te doen is een kwartier voor vertrek op de luchthaven te verschijnen met je bagage. Een privéjet naar de leukste huwelijksreis bestemmingen Met een privéjet vlieg je naar de mooiste en meest verrassende huwelijksreis bestemmingen. Of je nu kiest voor een luxe bestemming als de Malediven of de Seychellen of een meer verrassende huwelijksreis, zoals Chili in combinatie met Paaseiland, wanneer je een privévliegtuig huurt kun je overal komen. Wil je eiland gaan hoppen of meerdere steden op een dag bezoeken? Dan is het huren van een privéjet ideaal. Je kunt van tevoren een plan uitstippelen en vertrekken wanneer je wilt. Je kunt er ook voor kiezen om zowel de privévlucht als de vakantie te laten uitstippelen door een gespecialiseerde organisatie. Op die manier hoef je je ook niet druk te maken om het boeken van hotels en het uitzoeken van eventuele excursies. Alles wordt dan voor jou en je partner geregeld. Zo begin je al heerlijk uitgerust aan je vakantie.
donderdag, 15, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Het populaire Maya Bay is veruit de belangrijkste toeristenattractie van Koh Phi Phi. Sinds het strand decor is geweest voor de Hollywoodkraker ‘The Beach' is een bezoek aan Maya Bay bijna verplichte kost voor wie een rondreis door Thailand maakt. Dat heeft geresulteerd in dagelijks soms wel duizenden bezoekers die hier met kleurrijke longtailboats of met speedboten aankomen. Het sprookjesachtige strand verandert daarom in de loop van de dag in een overbevolkte plek waar amper nog zand te zien is. Het strand ligt dan bezaaid met mensen en handdoeken. De populariteit van Maya Bay eist door de grote toestroom van toeristen zijn tol op de natuur. Vooral het koraal heeft veel te lijden onder het vele bootverkeer dat hier dagelijks plaatsvindt. De autoriteiten hebben daarom de beslissing moeten nemen om het strand voor het publiek te sluiten. In eerste instantie gebeurt dat voor een periode van drie maanden. Mocht blijken dat een langere sluiting nodig is om het koraal enigszins te laten herstellen dan zal dat geschieden.
woensdag, 14, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Bangkok is voor de derde keer op rij verkozen tot ‘Best City Destination in the Asia Pacific' door lezers van DestinAsian magazine, een gerenommeerd travel en lifestyle magazine. De hoofdstad van Thailand werd gekozen vanwege ‘haar levendige mix van historische bezienswaardigheden, hedendaagse stijl, keuken en nachtleven.'De prijs werd donderdag 8 februari uitgereikt op de jaarlijkse DestinAsian Readers' Choice Awards ceremonie in Hong Kong. De award werd in ontvangst genomen namens de gehele Thaise reis- en toerismebranche door Tanes Petsuwan, Deputy Governor for Marketing Communications van de Tourism Authority of Thailand. We willen alle lezers van DestinAsian magazine bedanken voor hun vertrouwen. Iedereen binnen de reis- en toerismebranche is er trots op om op deze manier erkend te worden,” aldus Tanes Petsuwan. “Bangkok is wereldwijd bekend vanwege haar bijzondere bezienswaardigheden, buitengewone gastronomie, uitstekende gastvrijheid, vriendelijke mensen, bijzondere winkelcentra en dat allemaal tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding.” “We zien de Readers' Choice Awards als een toonaangevende peiling die aangeeft hoe reismerken ervoor staan in onze regio. Na het uitrollen van een ranking-systeem tussen landen in de editie van afgelopen jaar, zijn we doorgegaan met die aanpak,” aldus Ronald Liem, uitgever van DestinAsian. The DestinAsian Media Group is in 2001 opgericht en publiceert verschillende lifestyle publicaties
dinsdag, 13, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Wie de auto bij luchthaven Schiphol wil parkeren die kan gedurende een half jaar geen gebruik maken van de parkeergarage die bij Lang Parkeren P3 staat. Vanaf half maart tot half september zal deze parkeergarage dichtgaan. Reden voor de tijdelijke sluiting is het uitbouwen van deze populaire overdekte parking. Vanwege de werkzaamheden moeten ze de parkeergarage tijdelijk helemaal sluiten. Voor vakantiegangers die de auto op Schiphol willen parkeren voor langer dan twee dagen blijven er nu nog maar twee opties over die onder de vlag van Schiphol zelf vallen. Ten eerste kun je nog wel gewoon op het parkeerterrein P3 zelf parkeren. Daarnaast biedt de luchthaven valetparking aan. Met P6 Valet Parking rijd je met de auto richting de terminal waar je je sleutels afgeeft aan de balie. Je auto wordt door het Schiphol personeel weggezet en de auto staat vervolgens bij aankomst op Schiphol weer klaar voor je.
maandag, 12, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vakantiehuis aan zee. Ze merken dat je in een heerlijk huisje aan de zee meer tot rust komt dan in een druk hotel en dat je vaak ook betere voorzieningen en meer ruimt hebt dan in een gemiddelde hotelkamer. De alsmaar hoger wordende prijzen voor hotelkamers in bestemmingen die aan de Middellandse Zee liggen zorgt ervoor dat het ook financieel steeds aantrekkelijker wordt om te kiezen voor een leuk huisje aan de kust. Vooral in landen zoals Spanje en Portugal zie je dat er een enorme groei is in de vraag naar leuke huizen om de vakantie in door te brengen. Deze twee landen zijn de afgelopen jaren populairder dan ooit omdat deze bestemmingen als relatief veilig gezien worden ten opzichte van andere zonbestemmingen. Dat heeft zeker invloed gehad op de prijzen van accommodaties. De prijzen van hotels, appartementen en ook staanplaatsen op campings zijn dermate gestegen dat het puur vanuit financieel perspectief al snel interessant wordt om een vakantiehuis aan zee te huren. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Spanje dan komt bijvoorbeeld de Costa Blanca al heel snel in beeld als perfecte bestemming om een leuke woning aan of nabij de zee te boeken. Heerlijke stranden binnen handbereik, een vrijwel altijd heerlijk klimaat en supermarkten war je alles kunt kopen om heerlijke vakantiemaaltijden op tafel te toveren, dat is wat deze populaire vakantieregio te bieden heeft. In het hoogseizoen kun je leuke en comfortabele vakantiewoningen voor acht personen boeken vanaf zo'n 1500 euro per week. Dat is inclusief toeristenbelasting, water, elektra en een eigen privézwembad. Dat is slechts 187,50 euro per persoon per week! daar kun je in de zomervakantie bijna geen hotelkamer voor vinden. De vraag is natuurlijk wel hoe lang het financieel aantrekkelijk blijft. Je merkt al op bestemmingen waar het aanbod iets krapper is en de vraag hard toeneemt, de prijzen de afgelopen twee-drie jaar enorm gestegen zijn. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Ibiza, maar ook de Italiaanse en Franse kustgebieden. Voor wie de prijs niet de doorslaggevende factor is die kan op deze bestemmingen natuurlijk ook heerlijk genieten van alle voordelen van een privéwoning aan de kust.
woensdag, 7, februari, 2018
Source: Vakantienieuws
Het prachtige eiland Mauritius mag zich vandaag schrap zetten voor de komst van orkaan Berguitta. Deze tropische cycloon zal waarschijnlijk rond een uur of 19-20 vanavond redelijk dicht in de buurt van Mauritius passeren. Waarschijnlijk zal het op dat moment een orkaan van de tweede categorie zijn, maar het is ook mogelijk dat de orkaan op dat moment tot de zwaardere derde categorie zal behoren. Sinds eergisteren regent het al flink op Mauritius en de wind is vandaag al merkbaar aan het aantrekken. Voor het populaire vakantieeiland is het waarschijnlijk de zwaarste orkaan sinds Dina die in 2002 het eiland trof. De haven van Port Louis en het internationale vliegveld zijn uit voorzorg alvast gesloten. Toeristen die op het eiland verblijven moeten goed de adviezen van het hotel, de reisvertegenwoordiging en de autoriteiten opvolgen. De vraag is in welke mate Berguitta vor schade zal zorgen. In het ergste geval zal er sprake zijn van aanzienlijke schade en zal de infrastructuur flink ontregeld worden. De vraag is ook of toeristen na vanavond nog in staat zijn om via telefoon of internet contact te houden met het thuisfront.
woensdag, 17, januari, 2018
Source: Vakantienieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *