Sporten en Bewegen

 

     Wandel-Geest       TopSnowShop       TennisDirect       MatraBike       BikesPlaza       Bekijk nu
Minister Buins bij de Grand Prix Judo
Nieuwsbericht | 17-11-2017 | 18:08Vandaag is de Grand Prix judo in Den Haag van start gegaan. Het toernooi behoort tot de grootste judotoernooien ter wereld. Dit weekend genieten duizenden toeschouwers op de nieuwe Sportcampus Zuiderpark van 240 topjudokas uit 45 landen die strijden om de prijzen. Op deze eerste dag stonden de wedstrijden voor vrouwen -48 kg, -52 kg en -57 kg en de mannen -60 kg en -66 kg op het programma. Minister Bruno Bruins (Sport) reikte de eerste medailles van het toernooi uit. Zaterdag en zondag staan de overige gewichtsklassen op het programma. Bruno Bruins: ‘Den Haag heeft met dit toernooi echt een nieuw internationaal sporthoogtepunt te pakken. Het is geweldig om te zien hoe dit toernooi leeft in de stad. De hele sportcampus en heel Den Haag ademen judo. Zelfs Haagse Harry heeft een judopak aan, zag ik in de binnenstad. De sport laat zich hier dit weekend van zijn beste kant zien.' Ook buiten de topsporthal zijn er op de sportcampus veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Waaronder een Oranje Clubhuis en de mogelijkheid om warming up van de atleten live mee te maken. Beeld: ©Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Beeld: ©Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
vrijdag, 17, november, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 13-11-2017 | 17:45Het aantal meldingen van excessen in het voetbal is gedaald, 371 gemeenten hebben inmiddels één of meerdere buurtsportcoaches en zijn daar in 95% van de gevallen ook nog eens positief over. Bovendien voelen steeds meer mensen zich veilig op en rond het sportveld en zijn Nederlanders zeer tevreden over het sport- en beweegaanbod. Dat schrijft de minister voor Medische Zorg en Sport vandaag in zijn voortgangsbrief aan de Tweede Kamer. Sport speelt een grote rol in het leven van veel Nederlanders. De minister onderstreept het belang van de sport voor de volksgezondheid en het plezier, de trots en saamhorigheid die sport kan brengen. Sterke verenigingen en goed geschoolde vrijwilligers zijn van groot belang. Daarom trekt de minister in ieder geval 10 miljoen euro extra uit voor de versterking van de sportsector, 10 miljoen extra voor de topsport en 5 miljoen voor de organisatie van grote sportevenementen in Nederland. Volgende week maandag debatteert de Tweede Kamer over de sportbegroting voor 2018.
maandag, 13, november, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 10-11-2017 | 15:00Minister Bruno Bruins (Sport) is aanstaande zondag aanwezig bij de slotdag van de World Cup schaatsen in Heerenveen. Naast de wedstrijden van ADO Den Haag, waar Bruins een seizoenskaart heeft, is dit het eerste sportevenement dat hij als minister van sport bijwoont. Bruins: 'Schaatsen zit in het DNA van Nederland. Het is mooi dat dit Olympische schaatsseizoen in ons land wordt geopend. Ik zie ernaar uit om onze schaatsers niet alleen dit weekend maar ook de komende maanden te volgen richting hun Olympische droom.'
vrijdag, 10, november, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 14-09-2017 | 15:30Vijf projecten, gericht op het aan het sporten en bewegen krijgen van kwetsbare groepen, mogen de komende zes maanden aan de slag om hun innovatie verder te ontwikkelen. Ze ontvangen hiervoor steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kwetsbare doelgroepen ervaren nog steeds veel drempels bij het gaan sporten en bewegen. Eind vorig jaar startte minister Edith Schippers (Sport) een SBIR-competitie (‘Small Business Innovation Research'), waarmee zij ondernemers uitdaagde hun innovatieve oplossingen hiervoor te presenteren. Acht ondernemers mochten door naar de tweede fase, waarin zij onderzoek deden naar de haalbaarheid van hun ideeën. Op basis van dit onderzoek zijn nu vijf projecten geselecteerd. De indieners van de ideeën zijn: 2M Engineering Nijha B.V Fittebedrijven.nl Stichting Gelderse Sport Federatie DG Natuurvoormensen omgevingspsychologisch onderzoek De vijf ideeën zijn uiteenlopend, van een virtueel bewegingsprogramma tot het begeleiden van wandelgroepen in de natuur door huisartsen en fysiotherapeuten. Ze zijn gericht op verschillende doelgroepen, zoals dementerende ouderen, mensen met klachten uit bewegingsarmoede en rolstoelgebruikers. Vandaag ontvangen de winnende ondernemers een certificaat van het Ministerie van VWS voor het ontwikkelen van hun innovatie. Dit gebeurt tijdens de KLM Open, waar alle ondernemers die aan de SBIR competitie hebben deelgenomen, zijn uitgenodigd.
donderdag, 14, september, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 26-08-2017 | 16:03Op zaterdag 26 augustus zullen minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) namens het kabinet aanwezig zijn bij de damesfinale van het EK Hockey in het Wagener Stadion. Om 20.00 uur neemt Oranje het op tegen België. Minister Edith Schippers (Sport) is op zondag aanwezig bij de herenfinale. Ook de oranje mannen nemen het in de eindstrijd om 16.00 uur op tegen onze zuiderburen. Eerder was Schippers aanwezig bij de openingswedstrijd van de dames tussen Nederland en Spanje op 18 augustus. Het EK Hockey in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie voor topsportevenementen van het ministerie van VWS.
zaterdag, 26, augustus, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 23-05-2017 | 08:00Staatssecretaris Martin van Rijn (Sport) zal woensdagavond namens de Nederlandse regering aanwezig zijn bij de finale van de Europa League in Stockholm. Ajax neemt het dan op tegen het Engelse Manchester United. Het is 15 jaar geleden dat een Nederlandse voetbalclub de eindstrijd van een Europese voetbalfinale haalde. Van Rijn: "Het is fantastisch dat na zoveel jaar afwezigheid een Nederlandse club weer in de finale van een groot Europees voetbaltournooi staat. Het wordt vast een prachtige finale en ik hoop natuurlijk op succes voor Ajax.”
dinsdag, 23, mei, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 23-02-2017 | 16:30Extra geld voor de Nederlandse (top)sport, ruim 4800 buurtsportcoaches, aansprekende sportevenementen in Nederland zoals het EK Atletiek of het WK Hockey, versterking van de aanpak van doping en matchfixing, het programma Naar een Veiliger Sportklimaat, samenwerkingsovereenkomsten met India en Japan, Europese aandacht voor integriteit in de sport en de oprichting van het Kenniscentrum sport en de Nederlandse Sportraad. Dat is een greep uit de resultaten van het sportbeleid van minister Edith Schippers. Om een overzicht te geven van wat er bereikt is, heeft de minister vandaag een brief over het sportbeleid aan de Tweede Kamer gezonden. Bij de brief hoort ook een website die in woord en beeld een overzicht geeft van de resultaten. Ga naar www.hetsportverhaal.nl of klik hieronder voor de brief aan de Tweede Kamer.
donderdag, 23, februari, 2017
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 21-12-2016 | 16:30Het kabinet zal in lijn met het RIVM-advies binnen de Europese Unie inzetten op het verlagen van de wettelijke normen voor pak's in rubbergranulaat. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu schrijven dat in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van de onderzoeken van het RIVM naar rubbergranulaat en rubbertegels. Het RIVM concludeert dat het sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat veilig is. Uit het onderzoek is gebleken dat wat nu in het rubbergranulaat wordt gevonden aan pak's dicht bij de strengere norm voor consumentenproducten ligt en geen aanleiding geeft tot zorg.
woensdag, 21, december, 2016
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 16-11-2016 | 16:00De komende jaren investeert minister Edith Schippers (Sport) fors in de Nederlandse topsport. Op weg naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en de Olympische Zomerspelen in Tokyo is jaarlijks € 12,5 miljoen extra beschikbaar. Schippers richt haar pijlen op (nieuwe) talent- en topsportprogramma's (8 miljoen euro extra), voorzieningen voor topsporters en coaches (1 miljoen euro extra) , Paralympische topsport- en talentprogramma's (1 miljoen euro extra) en topsportevenementen (2,5 miljoen euro extra). Ook maakt Schippers binnen het al bestaande sportbudget ruim een half miljoen euro vrij om topsporters te ondersteunen die na hun sportcarrière een maatschappelijke carrière willen starten. Dat schrijft de minister vandaag in haar brief over het Nederlandse sportbeleid aan de Tweede Kamer. Daarmee stijgen de totale uitgaven aan de Nederlandse topsport van ongeveer 40 miljoen euro in 2016 naar ruim 50 miljoen euro in 2017. De afgelopen jaren heeft de Nederlandse topsport een goede ontwikkeling doorgemaakt, waardoor steeds meer sporters en programma's de aansluiting hebben gevonden bij de mondiale top. Als klein land hebben we de ambitie om bij de top-10 van beste landen ter wereld te horen. Volgens Schippers is daarom structureel geld nodig voor onder andere (nieuwe) talent- en topsportprogramma's, paralympische programma's, coaches en voorzieningen voor topsporters (o.a. stipendium en onkostenvergoeding).Sportevenementen Door de fusie tussen de Staatsloterij en De Lotto is er van 2016 tot 2019 2,5 miljoen euro per jaar extra beschikbaar. De minister wil dit geld gebruiken om de komende jarenextra te investeren in grote sportevenementen. Voor het jaar 2017 staan bijvoorbeeld evenementen als Grand Final Triathlon Series, EK Hockey, EK 3x3 basketbal, het EK vrouwenvoetbal en het WK Shorttrack op het programma. Voor 2018 het WK Schaatsen Allround, WK veldrijden, Volley 2018, EK Atletiek Cross Country, Motorcross of Nations, finish Volvo Ocean Race en het WK baanwielrennen.Maatschappelijke carrière topsporters Samen met NOC*NSF, NL Sporter en de atletencommissie werkt de minister aan een plan om topsporters na hun sportcarrière naar een maatschappelijke carrière te begeleiden. De contouren van dit plan zijn inmiddels met (ex-)topsporters besproken. Uitgangspunt is dat de topsporter zelf verantwoordelijk is voor de regie over zijn of haar loopbaan, inclusief een carrière na de topsport: tijdens de topsportcarrière kunnen sporters workshops volgen, gericht op een leven na de sport. Ook wordt de loopbaancoaching op de Centra voor Topsport en Onderwijs meer op maat gemaakt. Na afloop van de topsportcarrière wordt extra ingezet op ondersteuning van de sporter door intakegesprekken met een carrièrecoach en een persoonlijk ontwikkelplan voor onder meer studiekeuze, loopbaanbegeleiding, werkbemiddeling, psychosociale en psychologische begeleiding en medisch advies. Voortgang Naar een Veiliger Sportklimaat In dezelfde brief gaat de minister in op de resultaten van het programma ‘Naar een Veiliger Sportklimaat (VSK)'. Zo is het aantal Verklaringen Omtrent Gedrag in de sport het afgelopen jaar fors gestegen: van 25.281 naar 64.612. Ook hebben ten opzichte van vorig jaar meer scheidsrechters een weerbaarheidtraining gevolgd: 3.516 naar 4.110, is het aantal excessen in het amateurvoetbal gedaald, van 319 naar 305 en bieden meer sportverenigingen veiligheidscursussen aan. Meer informatie over het programma ‘Naar een Veiliger Sportklimaat' en de activiteiten is te vinden op www.veiligsportklimaat.nl.
woensdag, 16, november, 2016
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
Nieuwsbericht | 16-11-2016 | 16:00Sporters die op grote sportevenementen een medaille hebben misgelopen omdat hun tegenstanders doping hebben gebruikt, worden in de vorm van een symbolisch gebaar alsnog geëerd. Dat schrijft minister Edith Schippers (Sport) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Het idee is dat NOC*NSF, de atletencommissie en de minister van Sport een oorkonde ondertekenen waarin zij zich uitspreken voor een schone sport. Dit gebeurt in februari tijdens een lunchbijeenkomst in het Olympisch Stadion waar de minister van Sport de Nederlandse Wereldkampioenen van het jaar 2016 ontvangt. Om ook in de toekomst blijvend aandacht te schenken aan het belang van een schone sport zal deze oorkonde een prominente plek krijgen in het Olympisch Stadion te Amsterdam, één van de meest iconische locaties van de Nederlandse sport.
woensdag, 16, november, 2016
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen
[unable to retrieve full-text content]
Source: Rijksoverheid Sport en Bewegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *