Janssen over knotsgekke derby: dit is mooi om mee te maken

Je hebt derby’s en je hebt Turkse derby’s. Zaterdagavond waren Vincent Janssen en Ryan Babel hoofdrolspelers in de beladen en tevens knotsgekke topper Fenerbahçe-Besiktas (2-1). Beiden maakten een doelpunt, maar zagen de scheidsrechter ook twee strafschoppen, vijf rode- en elf gele kaarten uitdelen.

“Een gekkenhuis”, noemt Fenerbahçe-spits Janssen het. “Hoe zo’n wedstrijd beleefd wordt… dit heb ik nog nooit meegemaakt. Er is een hoop gebeurd in de wedstrijd. Ik denk dat het gewoon de derby’s hier zijn. Iedereen legt alles erin. Dit is wel heel mooi om mee te maken.”

Beide clubs uit Istanbul eindigden de wedstrijd in stadion Sükrü Saraçoglu met negen man. Ricardo Quaresma (Besiktas) en Luis Neto (Fenerbahçe) moest al voor rust bij Besiktas van het veld. In de slotfase werden ook Atiba Hutchinson (Besiktas) en Ismail Köybasi (Fenerbahçe) weggestuurd.

Na de wedstrijd kreeg ook Oguzhan Özyakup van Besiktas nog de rode kaart wegens protesteren.

Besiktas-aanvaller Babel, die vanwege zijn goede spel in de voorselectie zit van Oranje, moet lachen als hem gevraagd wordt of dit een echte Turkse topper was. “Zo kan je het wel noemen ja”, zegt Babel.

“In Turkije heb je echt een thuisvoordeel. Het lijkt alsof scheidsrechters zich sneller geïntimideerd voelen. Ik zeg niet dat het zo is, maar daar lijkt het op. Meestal als je thuis speelt, voel je je net iets meer beschermd.”

Al twee doelpunten

Janssen wordt door Tottenham Hotspur verhuurd aan Fenerbahçe. In Engeland kwam hij weinig aan spelen en scoren toe, nu lijkt hij zijn draai weer te vinden. Hij maakte al zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden.

“Het is mooi dat ik dan ook nog mag scoren. Het is anders hier. Dat is niet erg, alleen maar mooi. Ik ben blij dat ik hier zit en dat ik dit kan meemaken.”

Bron: NOS Sport Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *