Computer nieuws, tips en trucs.

 
ICT nieuws voor het MKB.

Dat je binnen Windows bestanden en mappen kunt kopiëren en verplaatsen is natuurlijk niets nieuws. Maar het werkt niet altijd even handig. Met Copy Handler heb je meer opties betreffende kopiëren en verplaatsen. En bovendien werkt het razendsnel. Meerdere bestanden naar verschillende plekken kopiëren en/of verplaatsen? Copy Handler kan het sneller dan Windows.
woensdag, 22, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je een pdf verstuurt, weet je zeker dat het bestand bij de ontvanger er hetzelfde uitziet als bij jezelf. Je hebt er wel een pdf-reader voor nodig, maar die zijn gratis. Nadelen zijn er ook. Wil je wijzigingen in een pdf aanbrengen, dan is dat vaak een heel gedoe en de vraag is dan nog maar of de opmaak wel gehandhaafd blijft. Gelukkig is er het online Smallpdf. Wat je hier allemaal mee kunt doen, zie je in deze how to. Smallpdf, voor al je pdf-bewerkingen.
dinsdag, 21, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je een account bij Gmail hebt, kun je tegenwoordig ook gebruikmaken van de nieuwe Inbox. Dit is een overzichtelijke weergave van je e-mailberichten, waarbij je onder andere kunt aangeven of berichten zijn afgehandeld of dat je er op een later moment nog naar kijkt door het bericht te snoozen. In een eerste how to heb je gezien welke acties je kunt toepassen. In deze tweede how to kijken we naar de indeling en een aantal instellingen. Wil je meer doen met je mail in Gmail, maak dan gebruik van de nieuwe Inbox!
maandag, 20, november, 2017
Source: Computer Idee
Heel veel mensen maken gebruik van Gmail. Het is gratis en je kunt altijd en overal inloggen om je mail op welk apparaat dan ook te bekijken of te versturen. Tegenwoordig is er ook een aparte overzichtelijke inbox. Dan wordt je inbox veranderd in een soort takenlijst. Hoe je met Inbox kunt werken, zie je in twee how to's. Wil je meer doen met je mail in Gmail, maak dan gebruik van de nieuwe Inbox!
zondag, 19, november, 2017
Source: Computer Idee
Je kunt natuurlijk de zoekfunctie van Windows gebruiken. En als je niet zoveel haast hebt is dat prima. Maar als je een snelle zoekfunctie wilt met uitgebreide mogelijkheden, kun je beter het programma Everything gebruiken. Een overzicht hiervan zie je in deze how to. Snel even iets opzoeken binnen Windows? Dat gaat een stuk sneller met het programma Everything.
zaterdag, 18, november, 2017
Source: Computer Idee
In elke browser wordt standaard je surfgeschiedenis bijgehouden. Dat kan handig zijn, omdat je hiermee snel een eerder bezochte website kunt laden, maar het nadeel is dat iedereen kan zien welke sites je bezocht hebt. Als je dat wilt verbergen, kun je in iedere browser die geschiedenis wissen. In deze tweede how to kijken we hoe dat werkt in Edge, Internet Explorer en Safari onder Windows. Wis je surfgeschiedenis om te verbergen wat je online allemaal gedaan hebt.
vrijdag, 17, november, 2017
Source: Computer Idee
Iedere keer als je een website bezoekt, komt dat in je surfgeschiedenis te staan. Een deel daarvan zie je als in de browser een webadres intypt. Als je daar om welke reden dan ook geen behoefte aan hebt, kun je je surfgeschiedenis uitzetten. Hoe je dit moet doen in de populairste browsers Chrome en Firefox, zie je in deze how to. Wis je surfgeschiedenis om te verbergen wat je online allemaal gedaan hebt.
donderdag, 16, november, 2017
Source: Computer Idee
Er is een nieuwe versie van Firefox uit, die zich laat kenmerken door een flinke snelheidswinst. Maar Firefox Quantum heeft ook wat extra functies gekregen, zoals een ingebouwde tool voor het maken van schermafbeeldingen. Met het nieuwe onderdeel van de browser kun je screenshots maken van de websites die je bezoekt. Hele pagina's, of slechts van bepaalde delen. Om daarmee aan de slag te gaan, heb je eerst de nieuwe Firefox-versie nodig. Je haalt de update binnen via Help > Over Firefox in het menu rechtsboven. Lees hier meer over Firefox Quantum. Screenshots maken Om een schermafbeelding te maken, tik je op de drie horizontale bolletjes in de vernieuwde adresbalk. Klik op de onderste optie: Een schermafbeelding maken. Wanneer je dit de eerste keer doet, kom je op een pagina terecht waar Mozilla je informeert over de nieuwe functie. Druk je in het vervolg op de screenshot-knop, dan kun je onderdelen van websites selecteren en er op klikken om een schermafbeelding te maken. Je krijgt vervolgens twee mogelijkheden, Downloaden naar je harde schijf of Opslaan. Bij die laatste optie wordt het beeld maximaal 14 dagen in de cloud bewaard. Bewaren en delen Tijdens het proces zie je bovenin een menu staan. Met Volledige pagina opslaan maak je een schermafdruk van de hele webpagina, ook het deel dat je niet kunt zien zonder te scrollen. Met Zichtbaar gebied opslaan sla je alleen het deel op dat boven die grens te zien is. Via Mijn afbeeldingen kom je uit bij de screenshots die je eerder in de cloud hebt opgeslagen. Bovenin zie je drie knoppen, waarvan de middelste je de afbeelding laat delen met anderen. Bijvoorbeeld via Facebook, Twitter of e-mail. Klik tot slot op de vuilnisbak om het beeld eventueel te verwijderen.
woensdag, 15, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je een sjabloon gebruikt voor het maken van een kalender, is het nadeel dat je handmatig de data moet aanpassen voor iedere nieuwe maand. Met het zeer handige en eenvoudige Free Photo Calendar kun je online een echte kalender maken. Wanneer je vervolgens de verschillende maanden in een pdf wilt samenvoegen, kun je Smallpdf gebruiken. Beide mogelijkheden belichten we in deze how to. Maak online een kalender en bundel hem vervolgens met Smallpdf.
zaterdag, 11, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je een verslag of project maakt, is dat uiteraard niet in één keer af. Je voegt er steeds weer wat gegevens aan toe. Maar wanneer heb je nu welke aanpassingen gedaan? Of heb je per ongeluk iets uit het document verwijderd? Je kunt natuurlijk elke versie een nummer geven, maar stukken eenvoudiger is het om een programma te gebruiken dat automatisch de verschillende versies opslaat. Dat kan met AutoVer. Laat AutoVer de wijzigingen die je aan bepaalde documenten doet, bijhouden, zodat je nooit meer essentiële informatie kwijtraakt.
vrijdag, 10, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je zelf een website wilt maken, is Weebly een uitstekende, gratis online websitebouwer. Er is een uitgebreide keuze uit moderne templates en Weebly beschikt over veel functies. Bovendien werken de templates prima op verschillende apparaten. In deze how to leren we je de basics van Weebly. Maak met Weebly op een eenvoudige manier een mooie, geavanceerde website, voor welk doel dan ook.
dinsdag, 7, november, 2017
Source: Computer Idee
In Windows 10 was het er ineens: het actiecentrum. Een plek waar je snel toegang krijgt tot allerlei meldingen en diverse instellingen. Wij laten je zien hoe je het actiecentrum van Windows 10 kunt gebruiken. Het Actiecentrum in Windows 10 is dé plek waar je snel bij je instellingen kunt en een overzicht hebt van de meldingen die je pc gegeven heeft.
zaterdag, 4, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je hetzelfde document naar verschillende adressen wilt sturen, is het handig een adressenbestand in te kunnen voegen in je document. Dat kan in Word 2016 met de optie Samenvoegen. Een hulpmiddel daarbij is het sjabloon Samenvoegbrief. In de eerste how to heb je gezien hoe je hieraan diverse elementen kunt toevoegen. In deze tweede voegen we samenvoegvelden in. Gebruik het sjabloon Samenvoegbrief om in Word gemakkelijk aan meerdere mensen een gepersonaliseerde brief te sturen.
vrijdag, 3, november, 2017
Source: Computer Idee
Als je een adressenbestand in een document wilt invoegen, moet je in een tekstverwerker de optie Samenvoegen gebruiken. Om dit proces te vereenvoudigen, heeft Word 2016 een er een sjabloon voor gemaakt. Ook kun je allerlei elementen toevoegen die automatisch worden opgemaakt in het gekozen thema. Gebruik het sjabloon Samenvoegbrief om in Word gemakkelijk aan meerdere mensen een gepersonaliseerde brief te sturen.
donderdag, 2, november, 2017
Source: Computer Idee
Je kunt met Mad Mimi in een aantal eenvoudige stappen een complete nieuwsbrief maken en deze versturen naar een beperkt aantal contacten. In deze laatste how to kijken we vooral naar de statistieken. Wie aan een relatief kleine groep zo nu en dan een nieuwsbrief wil versturen, is bij Mad Mimi aan het goede adres.
dinsdag, 24, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Bedrijven, verenigingen enzovoort maken veelvuldig gebruik van het versturen van een nieuwsbrief. Een eenvoudig programma om zo'n nieuwsbrief in elkaar te zetten, is Mad Mimi. In de eerste how to hebben we naar het opzetten van een nieuwsbrief gekeken. In deze tweede how to kijken we onder andere naar de mogelijkheden om de nieuwsbrief te versturen. Wie aan een relatief kleine groep zo nu en dan een nieuwsbrief wil versturen, is bij Mad Mimi aan het goede adres.
maandag, 23, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Verenigingen en kleine bedrijven brengen op geregelde tijdstippen nieuws of activiteiten onder de aandacht, bijvoorbeeld door het versturen van een digitale nieuwsbrief. Wil je het niet al te ingewikkeld maken en heb je niet te veel eisen, dan kun je bij Mad Mimi terecht. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in drie how to's. Wie aan een relatief kleine groep zo nu en dan een nieuwsbrief wil versturen, is bij Mad Mimi aan het goede adres.
zondag, 22, oktober, 2017
Source: Computer Idee
De meeste mensen hebben een inboedelverzekering. Maar wat is het bedrag waarvoor je verzekerd bent? Is er iemand langsgeweest om de inboedel te taxeren? Of heb je zelf maar een slag naar geslagen? Om een betere indicatie te krijgen van het bedrag dat je moet verzekeren, kun je zelf een inventarisatie maken in Excel 2016. Alleskunner Excel 2016 heeft ook een sjabloon waarmee je je inboedel kunt inventariseren zodat je niet onderverzekerd bent.
zaterdag, 21, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Men zegt dat Nederlanders behoren tot de volken die het best de Engelse taal beheersen, onder de niet-Engelstaligen uiteraard. Toch kun je niet alles weten. Een subliem en fraai vormgegeven naslagwerk is De Cambridge English Dictionary. In deze how to een overzicht. De Cambridge English Dictionary is een zeer uitgebreid naslagwerk op taalgebied.
vrijdag, 20, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Het hernoemen van bestanden kan gewoon in Windows, maar dat is erg omslachtig en zeker niet verfijnd. Wil je gemakkelijk en snel een hele batch bestanden hernoemen, dan kun je beter het veelzijdige programma Ant Renamer gebruiken. Met Ant Renamer kun je snel en eenvoudig op allerlei manieren je bestanden hernoemen.
donderdag, 19, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Heb jij eigenlijk voldoende maatregelen genomen om je Google-account tegen indringers te beschermen? Daar kom je voortaan gemakkelijk achter via de Beveiligingscheck. Het werkt als volgt. Ga eerst naar de Beveiligingscheck-pagina van Google. Je ziet hier vier onderdelen, waar een groen vinkje voor hoort te staan. Zie je een geel uitroepteken, dan is er werk aan de winkel. Authenticatie in twee stappen Door dit in te schakelen, krijg je voortaan tijdens het inloggen via een sms een extra code toegestuurd. Mochten hackers in handen zijn gekomen van je wachtwoord, dan hebben ze daaraan niet meer voldoende om in te kunnen breken. Ze moeten immers ook die conde bij je kunnen ontfutselen. Je kunt hier ook een zogeheten Google-prompt toevoegen, wat op dezelfde manier werkt maar makkelijker is dan het telkens overtypen van een code. Uw apparaten Waarschijnlijk is je huidige smartphone niet je eerste Android-telefoon. Veel mensen nemen niet de tijd om na de aankoop van een nieuw toestel hun oude model op te schonen, voor ze hem in een lade gooien. Het kan daarom voorkomen dat er nog apparaten gekoppeld zijn aan je Google-account. Via deze optie koppel je accounts alsnog los van de mobieltjes die je toch niet meer gebruikt. Recente bebeiligingsactiviteit Hier houdt Google je onder andere op de hoogte van inbraakpogingen op je account. Toegang van derden Hier vind je de apps en software terug die je toestemming hebt verleend aan je Google-account. Denk dan bijvoorbeeld aan Kiwi for Gmail, een alternatief mailbeheer-programma. Ook veel smartphone-apps vragen tijdens de installatie toegang tot je account. In principe niet erg, maar het is aan te raden om in dit menu de toegang in te trekken als je die apps toch niet meer gebruikt.
woensdag, 18, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Maak je veel foto's, dan is dit ongetwijfeld een herkenbaar probleem: gemaakte foto's staan werkelijk overal op je pc, en je weet niet meer wat nieuw is, oud is, hetzelfde is, net anders is … Om ervoor te zorgen dat je je foto's niet meer in twee- of zelfs drievoud ergens op je pc hebt staan, kun je met VisiPics op zoek gaan naar die dubbele afbeeldingen. VisiPics zorgt ervoor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over dezelfde foto's op verschillende plekken op je pc.
woensdag, 18, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Als je een project aanpakt, is het belangrijk de verschillende taken in beeld te brengen en te koppelen aan de juiste personen. Bovendien is het van belang dat je de voortgang in de gaten kunt houden. In de vorige how to is de opzet van het programma Ganttproject besproken, in deze how to het vervolg hierop. Met Ganttproject heb je een goed overzicht van je project.
dinsdag, 17, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Je hebt vast weleens een klusje voor iemand gedaan. Loopt zo'n klusje een beetje uit de hand, dan heb je al snel te maken met een project. Bij projecten is het van groot belang dat je een goed overzicht hebt van alle stappen die nog genomen moeten worden. Ganttproject is een softwarepakket dat je daarbij goed van dienst kan zijn. Met Ganttproject heb je een goed overzicht van je project.
maandag, 16, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Wanneer je een PowerPointpresentatie hebt gemaakt, is het natuurlijk de bedoeling die ook te presenteren. Maar er zijn gevallen waarin het niet nodig is om alle dia's te laten zien. Daarvoor bevat PowerPoint de functie Aangepaste diavoorstelling. Hoe je die functie kunt gebruiken, zie je in deze how to. Heb je een presentatie gemaakt, maar zijn niet alle dia's voor je publiek even interessant? Gebruik de functie Aangepaste diavoorstelling om slides uit je presentatie te houden.
zondag, 15, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Op Facebook worden maar raak video's gedeeld en om het je gemakkelijk te maken, worden deze standaard automatisch afgespeeld. Tegenwoordig zelfs meteen met het geluid aan. Wil je dit liever niet? Zo zet je het uit. Facebook-app Eerst kijken we naar de Facebook-app op je smartphone. Tik hier bovenin rechts op de drie horizontale streepjes en scrol vervolgens helemaal omlaag naar Help en instellingen. Tik op Appinstellingen en scrol omlaag naar Automatisch afspelen. Tik hier op en kies in het volgende menu Video's nooit automatisch afspelen. Wil je extra grondig te werk gaan, keer dan terug naar Help en instellingen en kies Databesparing. Tik op het schuidje om databesparing aan te zetten. Er komt een nieuwe optie tevoorschijn: Databesparing altijd uitschakelen voor wifi. Zoals je ziet staat dit standaard ingeschakeld, tik op het schuifje om dit uit te zetten. Facebook op pc Dan de webversie van Facebook. Ga eerst naar je accountinstellingen en klik onderaan op Video's. Video's automatisch afspelen staat hier op Standaard. Klik daarop en zet deze optie op Uit. Zo simpel is het!
woensdag, 11, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Het nadeel van draagbare apparaten zoals je laptop, tablet en smartphone, is dat je ze makkelijk even kwijt kunt zijn, of zelfs dat ze gestolen worden. Nu heb je natuurlijk al je apparaten wel beveiligd met een wachtwoord, maar het vaak toch wel prettig te weten waar je apparaat uithangt. Dit bereik je door je apparaten boefproof te maken. Hoe? Dat zie je in deze how to. Maak je draagbare apparatuur boefproof door ze te tracken.
dinsdag, 10, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Het duurt niet zo lang meer voor de Fall Creators Update voor Windows 10 uitkomt. Wil je niet wachten? Dan kun je er nu alvast mee aan de slag als zijnde Windows Insider. Zodra je je daarvoor hebt aangemeld, heb je in de toekomst de nieuwste Windows-functies altijd als eerste! Lees hier wat er zoal nieuw is in de aankomende Fall Creators Update, en waar je als Windows Insider nu al gebruik van kan maken. Updates komen eerder op je computer binnen zodra je aangemeld bent voor het Windows Insider-programma. Je krijgt op dit gebied dus voorrang van Microsoft. Maar het kan ook voorkomen dat Microsoft functies test die het uiteindelijk toch niet redden – bijvoorbeeld omdat ze teveel problemen veroorzaken. Het installeren van deze updates is namelijk niet zonder risico. De testversies van Windows 10 (Insider-builds geheten) zijn lang niet altijd even stabiel. Laat je dus niet afschrikken door problemen met drivers die je eerst niet had, of door software die ineens niet meer naar behoren werkt. Uitproberen op eigen risico, dus. Tip: Je kunt er ook voor kiezen om Insider-builds alleen te installeren op een tweede (knutsel)-pc, in plaats van de computer die je dagelijks nodig hebt. Mocht er iets misgaan, dan heb je altijd nog een pc om op terug te vallen. En vergeet niet: maak eerst een backup van je belangrijke bestanden. Aanmelden voor Windows Insider Wanneer je deze workshop volgt, is het van belang dat je huidige Windows 10-installatie up-to-date is. Ga daarvoor naar Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Windows Update. Daar hoort te staan: Uw apparaat is up-to-date. En als het niet zo is, dan kun je in dit menu ook de meest recente updates binnenhalen. Je kunt pas meedoen aan het Insider-programma van Windows 10 zodra je daarvoor bent aangemeld met een Microsoft account. Ga eerst naar de bijbehorende site en druk op Aan de slag. Voer vervolgens de inloggegevens in van je Microsoft-account. Zodra je de boodschap 'Welkom bij het programma, insider' voorgeschoteld krijgt, hoef je hier verder niets meer te doen. Je staat nu bijna op het punt om Insider-builds te ontvangen, maar eerst moet je Microsoft-account aan je Windows 10-installatie koppelen. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, doe dit dan onder Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Windows Insider-programma / Windows Insider-account. Druk hier op Een Microsoft-account koppelen en log vervolgens in met je gebruikelijke gegevens. Windows Insider-updates ontvangen Goed, nu is het eindelijk zo ver. Klik in hetzelfde submenu onder Insider Preview-builds ontvangen op Aan de slag. Er opent een blauw schermpje, waar Microsoft je nog eens op de hoogte brengt van de risico's. Druk op Volgende, en kies er in het volgende scherm voor om de computer opnieuw op te starten. Nu is het een kwestie van wachten. Het kan tot 24 uur duren voor de eerste Windows Insider-update op je computer binnenkomt. Dit gebeurt verder op dezelfde manier als reguliere updates. Na de eerste update zie je op je rechtsonder op je desktop twee regels tekst: “Windows 10 Home / Pro Insider Preview”, gevolgd door “Evaluatie-exemplaar” en het huidige build-nummer. Zo weet je te allen tijde welke Insider-versie op je systeem aanwezig is. In principe ben je nu klaar, maar standaard krijg je nog altijd niet als eerste de nieuwste updates binnen. Als je dat wel wil, is inschrijven voor de zogeheten 'fast ring' vereist. Dit is het distributiekanaal waar updates als eerste en snelste in opduiken, vaak zelfs op wekelijkse basis. Het andere insider-niveau is de slow ring, naast de standaard (en de langzaamste) Release Preview-ring. De updates die hierop binnenkomen, zijn reeds getest door Insiders in de fast ring. De kans op bugs is daardoor veel kleiner, maar het wachten duurt dan wel langer. Je kiest zelf welk Insider-niveau het beste bij je past onder Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Windows Insider-programma / Insider-niveau kiezen. Je kunt dit overigens later altijd weer wijzigen. Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van de nieuwe Windows 10-functies. Zodra er een nieuwe build lanceert, meldt Microsoft namelijk altijd wat je ervan verwachten kunt. Houd daarvoor de blog van Windows goed in de gaten. Of gebruik de Feedback-hub, die standaard in Windows 10 aanwezig is. Je vindt deze simpelweg in het startmenu terug. Windows Insider stoppen Wil je geen Windows Insider meer zijn? Dan kun je jezelf uitschrijven voor het Insider-programma. Ga daarvoor naar Instellingen / Bewerken en beveiliging / Windows Insider-programma en klik op Geen Insider Preview-versies meer ontvangen. In het blauwe venster dat opent, geef je in het dropdown-menu aan hoe lang je geen Insider-updates wilt krijgen - hoogstens tot 7 dagen. Dit is dus een tijdelijke oplossing. Als je helemaal geen Insider-builds meer wilt ontvangen, is het de bedoeling om Windows 10 opnieuw te installeren. Daarna draai je namelijk weer de meest recente ‘stabiele' versie van het besturingssysteem. Gelukkig kan dat in Windows 10 vrij eenvoudig. Ga naar Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Systeemherstel / Deze pc opnieuw instellen / Aan de slag. Terugkeren naar een schone Windows-installatie kan zelfs met behoud van je bestanden.
maandag, 9, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Waar blijft dat geld toch steeds? Als je je dit afvraagt, is het verstandig om inzicht te krijgen in wat er binnenkomt en wat eruitgaat. Kortom, het beheren van je budget. Daarvoor kun je ingewikkelde programma's gebruiken, maar Excel biedt verschillende standaard-sjablonen die je naar je eigen inzicht kunt aanpassen. Krijg inzicht in je inkomsten en uitgaven met een van de standaard sjablonen van Excel.
maandag, 9, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Een scan van de pc op alles wat niet wenselijk is, kan nooit kwaad. Maar vaak moet je best een tijdje wachten voordat je pc is gescand. Als je een snelle en grondige controle wilt, is ScanCircle en uitstekend alternatief. Download hier ScanCircle om uw computer te controleren op ongewenste bestanden en/of programma's.
zondag, 8, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Sommige teksten zijn zo fraai dat ze wel op een tegeltje kunnen. Digitaal vertalen we dat naar quotes. Daarvoor maak je een eigen afbeelding met tekst. Je kunt de meest prachtige quotes maken met het online programma Fotor. Gebruik het online programma Fotor om quotes te maken.
zaterdag, 7, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Met het animatie-programma Synfig Studio, kun je schitterende 2D-animaties maken. Het heeft uitgebreide mogelijkheden en is ook nog eens gratis. In de vorige how to hebben we naar de basis gekeken en een aantal componenten toegevoegd. In deze tweede how to gaan we echt aan de gang met een animatie. Leer de basis van het 2D-animeren met Synfig Studio.
vrijdag, 6, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Bij animatie denk je al gauw aan 3D-animatie. Maar eerst was er 2D, tekeningen die snel achter elkaar werden vertoond. Voor het maken van een 2D-animatie zijn er voldoende tools beschikbaar, maar een heel mooie en gratis variant is Synfig Studio. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in twee how to's. Leer de basis van het 2D-animeren met Synfig Studio.
donderdag, 5, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Dinsdag werd bekend dat bij de grootschalige Yahoo-hack in 2013, houd je vast, gegevens van alle gebruikers op straat zijn komen te liggen. Allemaal. Dus gebruik je Yahoo en had je nog geen extra beveiliging doorgevoerd? Dan is het slim om zo snel mogelijk naar je instellingen te kijken en je wachtwoord te veranderen. Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Zo verander je je Yahoo-wachtwoord en stel je een betere beveiliging in. Wat is er precies gebeurd? Yahoo is in 2013 getroffen door een grote hack, waarbij de accountgegevens van liefst een miljard gebruikers zijn buitgemaakt. Naar nu blijkt is iedereen die toen een account had getroffen, dus je doet er sowieso goed aan je wachtwoord te wijzigen en je beveiliging op te schroeven. Wil je meer details over de meest recente hack? Dan kun je die lezen in dit artikel van onze collega's van PCM.In dit artikel kijken we puur naar het beveiligen van je account. Dat doe je zo:Ga naar Yahoo.com en klik rechtsboven op 'Sign in'. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je krijgt hier ook al een waarschuwing over de recente hack, met een waarschuwing over wat je kunt en moet doen.Negeer het schokkende nieuws over 'Brangelina' en klik hier daarna op 'Account info' . Je ziet hier informatie over je account. Laten we eerst even kijken of er iets vreemds aan de hand is met je account. Dat doe je door links naar 'Recent activity' te gaan.Je ziet daar de meest recente veranderingen in je account: Wanneer je voor het laatst bijvoorbeeld je wachtwoord hebt veranderd, en hoe dat gebeurde (bijvoorbeeld via email, of juist via de website).Controleer of deze informatie klopt. Zie je hier iets geks tussen staan? Dan ben je misschien slachtoffer van de hack. Meld dat in dat geval aan Yahoo. Dat kan hier. Controleer dan ook in je mailbox of je vreemde dingen ziet, zoals emails die ineens zijn verdwenen, of dat er vreemde dingen in je verzonden emails staan. Je wachtwoord veranderen Dit is gelijk een goed moment om je wachtwoord te wijzigen. Dat is sowieso nodig. Je doet dat door boven op 'Change password' te klikken, of door direct naar deze site te gaan.Je krijgt hier een pop-up te zien waar je je nieuwe wachtwoord kunt invoeren. Doe dat, en klik op 'Continue'. Je krijgt hier meteen ook de vraag of je een aantal extra beveiligingsvragen wil instellen. Dat is slim, want daarmee kun je later toegang tot je account terugkrijgen als je er om wat voor reden dan ook buiten wordt gesloten. Tweestapsverificatie instellen Nu je je wachtwoord veranderd hebt, is het slim om tweestapsverificatie in te stellen. Dat betekent dat je niet alleen een wachtwoord nodig hebt om in te loggen, maar ook een extra code die in dit geval per sms naar je verstuurd wordt. Op die manier kan iemand niet zomaar binnenkomen, ondanks dat hij je wachtwoord heeft gestolen.Je stelt tweestapsverificatie in door links naar 'Account security' te gaan, en het vinkje aan te zetten bij 'Two-step verification'. Je krijgt nu een pop-up te zien waar je je telefoonnummer moet invoeren. Als je dat doet, ontvang je per sms een bevestigingscode. Voer die in, en klik op 'Verify'. Unieke app-wachtwoorden Je krijgt hier een nieuwe pop-up te zien, die misschien wel of misschien niet relevant is. Hij is bedoeld voor wanneer je je Yahoo-account hebt gekoppeld aan andere diensten zoals Outlook, of het hebt ingesteld op je telefoon. In dat geval moet je na je tweestapsverificatie inschakelt een nieuw uniek wachtwoord maken per dienst. Wil je Yahoo op je iPad gebruiken, dan moet je daar niet je Yahoo-account gebruiken maar je unieke wachtwoord dat je hier maakt.Mocht je je wachtwoorden vergeten, geen nood. Je vindt ze ook terug, en kunt nieuwe aanmaken, in het scherm met 'Account security' waar we net ook al zaten.
woensdag, 4, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Fotobewerkingsprogramma's zijn er meer dan voldoende. De een is wat geavanceerder dan de andere. Maar er is ook een uitgebreide gratis app: Image Analyzer. Een klein programma met grootse specificaties. Een overzicht van Image Analyzer zie je in deze how to. Image Analyzer is een klein programma waarmee je je foto's flink kunt verbeteren.
woensdag, 4, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Voor het afspelen van audio zijn er genoeg tools beschikbaar. Je besturingssysteem heeft natuurlijk een standaard-speler en waarschijnlijk heb je zelf al diverse alternatieven gedownload. Heb je je favoriet nog niet gevonden of ben je weleens toe aan iets nieuws, probeer dan eens 1by1. Download 1by1 als alternatief voor je standaard-mediaspeler.
dinsdag, 3, oktober, 2017
Source: Computer Idee
Een profielfoto of avatar gebruik je onder andere op sociale media of op je website. Er zijn heel veel apps waarmee je een aangepaste avatar kunt maken, maar pas echt leuk wordt het als die avatar kan spreken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Voki gebruiken. Hoe je dat kunt doen, zie je in deze how to. Gebruik Voki om een sprekende avatar te maken.
maandag, 2, oktober, 2017
Source: Computer Idee
In een aantal eerdere how to's heb je kunnen zien hoe je met de mediaspeler Light Alloy kunt werken. De mogelijkheden zijn zeer divers. Zo uitgebreid zelfs we het nog niet over de internetradio hebben gehad. Dat zie je in deze how to. Gebruik de eerder besproken mediaspeler Light Alloy ook eens als internetradio.
zondag, 1, oktober, 2017
Source: Computer Idee
[unable to retrieve full-text content]
Source: Computer Idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *