Computer nieuws, tips en trucs.

 
ICT nieuws voor het MKB.

Het is algemeen bekend dat Excel de alleskunner van Microsoft is. Het spreadsheetprogramma kan meer dan formules berekenen en grafieken laten zien. Je kunt er namelijk ook apps aan toevoegen. Een van die apps is Bing Kaarten. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in deze how to. Excel kan meer dan je denkt, voeg ook eens een van de Bing Kaarten eraan toe en combineer dat met de gegevens in je Excel-bestand.
zondag, 24, september, 2017
Source: Computer Idee
Waarom moeilijker maken als het makkelijk kan? Veel en/of grote bestanden kun je gemakkelijk zippen om naar iemand te versturen. In plaats van programma's te moeten downloaden, kun je ook gewoon de ingebouwde mogelijkheid van Windows gebruiken, of een webpagina gebruiken om je bestanden te zippen en direct te versturen. Comprimeer je bestanden heel eenvoudig naar het zip-formaat met de Windows Verkenner.
zaterdag, 23, september, 2017
Source: Computer Idee
Een screenshotprogramma kunnen we vaak goed gebruiken. En als je meer met je afbeelding wilt kunnen doen dan alleen de mogelijkheden die Windows biedt, heb je met Snap 2018 een heel mooi alternatief. Je hebt al een aantal opties in een eerste how to kunnen bekijken. In deze tweede how to het vervolg. Gebruik Ashampoo's Snap 2018 om je screenshots (en zelfs video's) met gemak te kunnen bewerken.
donderdag, 21, september, 2017
Source: Computer Idee
Screenshots hebben we allemaal weleens nodig. Dat kan met het Windows Knipprogramma, of nog eenvoudiger, met de Print Screen-toets, maar als je meer met je schermafbeelding wilt kunnen doen, kun je beter andere software gebruiken. In twee how to's kijken we naar het uitgebreide Ashampoo Snap 2018. Gebruik Ashampoo's Snap 2018 om je screenshots (en zelfs video's) met gemak te kunnen bewerken.
woensdag, 20, september, 2017
Source: Computer Idee
In dit digitale tijdperk zou je je bijna gaan schamen als je de weg kwijt bent. Er zijn namelijk navigatiemogelijkheden te over. Naast het navigatiesysteem in je auto of op je smartphone, kun je je route ook voorbereiden op je pc. HERE WeGo, met apps voor iOS en Android, heeft (eigenlijk net zoals WhatsApp) nu ook een webversie van hun navigatiesysteem. Dit bekijken we in deze how to. Route plannen? Gebruik hier de webversie van HERE WeGo!
dinsdag, 19, september, 2017
Source: Computer Idee
De mediaspeler Light Alloy is een prachtige app met verrassende mogelijkheden. Een van die verrassingen is dat je naast het bekijken van films en het beluisteren van audio, je ook je video's kunt bewerken. Download hier Light Alloy, wanneer je een lichte, compacte mediaspeler uit wilt proberen.
maandag, 18, september, 2017
Source: Computer Idee
Een mediaspeler op de pc heb je nu eenmaal nodig. Windows 10 heeft de Films en Tv-app, maar voor het afspelen van een dvd heb je een andere speler nodig, zoals VLC. Heb je behoefte aan een andere goede, lichte en compacte mediaspeler, probeer dan eens Light Alloy. Hoe je hiermee op je pc kunt werken, zie je in twee how to's. Download hier Light Alloy, wanneer je een lichte, compacte mediaspeler uit wilt proberen.
zondag, 17, september, 2017
Source: Computer Idee
Voor veel websites is tegenwoordig een account vereist. Dat maak je meestal aan met je mailadres, maar als je alleen maar even wilt kijken hoe iets werkt of wilt voorkomen dat je een eindeloze reeks aan spam krijgt, is een tijdelijk e-mailadres de oplossing. Temp-Mail is een van de vele aanbieders. Hoe je met Temp-Mail kunt werken, zie je in deze how to. Gebruik een tijdelijk e-mailadres om spam te voorkomen of om in te loggen op een website waar een account voor vereist is.
zaterdag, 16, september, 2017
Source: Computer Idee
Soms is het nodig om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen, of, anders gezegd, een object vrijstaand te maken. Heb je geen geschikt fotobewerkingsprogramma daarvoor, dan kan Word 2016 je misschien uit de brand helpen. Verwacht echter niet de functionaliteiten van een fotobewerkingsprogramma. Wat dan wel, zie je in deze how to. Heb je niet de beschikking over een fotobewerkingsprogramma, probeer dan eens met Word 2016 de achtergrond van een afbeelding te verwijderen.
vrijdag, 15, september, 2017
Source: Computer Idee
Als je om wat voor reden dan ook wilt weten hoe goed je wifi-signaal is, of welk signaal je het beste kunt gebruiken als je op een andere plek bent, kun je de Windows 10-app Wifi Analyzer gebruiken. Dit programma maakt een analyse van het draadloze netwerk dat je gebruikt of wilt gaan gebruiken. In deze how to een overzicht. Download uit de Windows Store de app Wifi Analyzer om de status van je wifi-signaal te achterhalen.
donderdag, 14, september, 2017
Source: Computer Idee
Bij de ene dienst lijk je nog meer opslagruimte te krijgen dan bij de ander. Voor je het weet, heb je hierdoor bij diverse diensten een account. Het nadeel hiervan is dat je wel snel het overzicht kwijtraakt. Gelukkig is er Otixo. Hiermee krijg je inzicht in al je cloudopslagdiensten. Gebruik Otixo om inzicht te krijgen in al je verschillende cloudopslagdiensten.
donderdag, 14, september, 2017
Source: Computer Idee
Tabbladen in je browser zijn ideaal. Je kunt je de tijd bijna niet herinneren dat ze niet bestonden. Tegenwoordig heeft iedere browser de mogelijkheid om meerdere tabbladen naast elkaar te openen. De functies en mogelijkheden zijn in de loop der tijd enorm uitgebreid. In deze how to een overzicht van de mogelijkheden in Google Chrome. Tabbladen zorgen er niet alleen voor dat je veel informatie in één venster open kunt hebben staan, Google Chrome biedt meer dan dat.
dinsdag, 12, september, 2017
Source: Computer Idee
Een reis door de tijd kan op vele manieren. Als je geïnteresseerd bent in topografie en je wilt weten hoe jouw stad, dorp of buurt er in een bepaald jaar uitzag, kun je terecht op Topotijdreis; een website van het Kadaster waar je topografisch door de tijd kunt reizen. Wil je weten hoe jouw stad, dorp of buurt er in een bepaald jaar uitzag, bezoek dan de website Topotijdreis van het Kadaster.
maandag, 11, september, 2017
Source: Computer Idee
Bij het maken van je YouTube-kanaal heb je wellicht niet echt nagedacht over de instellingen met betrekking tot privacy. Maar er zijn ook nog andere opties die je kunt aangeven, in deze how to kijken we naar de meer geavanceerde instellingen. Heb je een eigen YouTube-kanaal, kijk dan goed naar de instellingen, staat alles zoals jij het wil?
zaterdag, 9, september, 2017
Source: Computer Idee
Als je een YouTube-kanaal hebt, zul je in de meeste gevallen de standaard-instellingen gebruiken. Heb je daar goed over nagedacht of met aandacht nagelopen toen je je kanaal maakte? Gelukkig kun je deze achteraf nog aanpassen. Een aantal van de mogelijkheden bekijken we in twee how to's. Heb je een eigen YouTube-kanaal, kijk dan goed naar de instellingen, staat alles zoals jij het wil?
vrijdag, 8, september, 2017
Source: Computer Idee
Wat is er nu leuker dan je eigen app maken? Zeker wanneer je dat kunt doen zonder programmeerkennis. In de eerste how to hebben we bekeken hoe je met AppsGeyser een eenvoudige app kunt maken. In deze tweede how to kijken we naar het het publiceren van de app. Gebruik het platform AppsGeyser om je eerste, eenvoudige app te maken.
woensdag, 6, september, 2017
Source: Computer Idee
Het is niet nieuw meer om je bestanden in de cloud op te slaan. Je hebt keuze uit veel verschillende aanbieders, met elk andere gebruiksmogelijkheden. Jottacloud is een dienst die kopieën maakt van je mappen op de computer. De servers staan in Noorwegen en vallen derhalve niet onder de Amerikaanse wetgeving, dus er is respect voor je privacy. Hoe je met Jottacloud kunt werken, zie je in deze how to. Gebruik Jottacloud om bestanden en mappen te syncen en overal te kunnen gebruiken.
zondag, 3, september, 2017
Source: Computer Idee
Wie heeft het niet gespeeld? Patience! Wellicht zijn er ook nog die het met echte kaarten hebben gespeeld, maar zeker vanaf het moment dat Microsoft besloot een digitale versie in te bouwen in Windows, is het spel bij iedereen bekend. Als je dit spel en andere ‘klassiekers' nog eens wilt spelen, kun je terecht bij de Microsoft Solitaire Collection. Op iedere pc met Windows vind je de Microsoft Solitaire Collection, voor een momentje van ontspanning.
zaterdag, 2, september, 2017
Source: Computer Idee
Het maken van je eigen website wordt steeds eenvoudiger. Google Sites is gratis en biedt veel mogelijkheden. In twee how to's hebben we bekeken hoe je een website maakt. In deze laatste how to over Google Sites, geven we aan hoe je je website kunt publiceren en het wereldwijde web op kunt gooien. Maak met het gratis Google Sites een eenvoudige website.
vrijdag, 25, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Als je om wat voor reden dan ook zelf een website wilt maken, biedt Google Sites uitstekende mogelijkheden. Bovendien werkt het makkelijk en is het gratis. In een eerste how to hierover hebben we naar de opbouw gekeken. In deze tweede video laten we onder andere zien hoe je pagina's aan kunt maken. Maak met het gratis Google Sites een eenvoudige website.
donderdag, 24, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Marktplaats heeft er concurrentie bijgekregen van niemand minder dan Facebook. Op het sociale netwerk kun je sinds kort tweedehands spullen kopen en verkopen. Zo ga je daarmee aan de slag. Het verkoopplatform van Facebook heet Marketplace en vind je bovenaan in het linkermenu. Het kan zijn dat je de optie nog niet ziet. Langzaam maar zeker wordt het uitgerold naar alle gebruikers, dus mogelijk moet je nog even geduld hebben. Kopen Zodra je op de Marketplace klikt, zie je gelijk verscheidene advertenties bij je in de buurt. Je kunt zoeken op een specifiek product, en bovenin kun je ook filters instellen. Denk bijvoorbeeld aan een maximale prijs, of hoe dichtbij je wilt zoeken. Rechts vind je voorwerpen in verschillende categorieën, waaronder Elektronica en Kleding. Zodra je op een advertentie klikt, zie je de mogelijkheid om de adverteerder een berichtje te sturen via Messenger. Op die manier handel je uiteindelijk de verkoop af. Betalen verloopt verder niet via Facebook, de bedoeling is dus dat jullie dit onderling met elkaar regelen. Twijfel je nog, bewaar de advertentie dan voor later door op Opslaan te drukken. Deze blijft dan bewaard onder Opgeslagen items. Je kunt hier de advertentie trouwens ook delen met je vrienden. Verkopen Wil je zelf iets verkopen, dan kan dat heel eenvoudig door bovenin op Verkoop iets te klikken. Er opent een nieuw menu, waar je de naam van het product invult als ook de prijs. Je kiest een categorie uit, vult een beschrijving in en voegt een foto toe. Druk daarna op Plaatsen. Nu is het enkel nog wachten op geïnteresseerde verkopers, die je via Messenger kunnen benaderen.
woensdag, 23, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Als je een klein bedrijf hebt, bij een vereniging zit of je de wereld deelgenoot wilt maken van je hobby, is de kans groot dat je zelf een website wilt maken en beheren. Nu zijn hiervoor genoeg mogelijkheden, maar een toegankelijke en gratis webdienst is Google Sites. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in een aantal how to's. Maak met het gratis Google Sites een eenvoudige website.
woensdag, 23, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Als je niet wilt dat iedereen zomaar gebruikmaakt van je foto's als je deze ergens op internet hebt gezet, kun je er een watermerk in zetten. Een goede online tool is Water Marquee. Je kunt hier meerdere foto's uploaden en inclusief watermerk weer downloaden. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in deze how to. Zet met Water Marquee een watermerk op je foto om ongewenst gebruik door anderen te voorkomen.
dinsdag, 22, augustus, 2017
Source: Computer Idee
De vakantie is misschien wel voorbij, maar gelukkig zijn de foto's er nog! Wil je de beste foto's aan anderen laten zien, dan is een ouderwetse diashow misschien wel weer eens een keer een leuk idee. Een fraai programma waarmee je zo'n diashow kunt maken en vervolgens met andere kunt delen, is Ashampoo Slideshow Studio 2017. Maak met Ashampoo Slidshow Studio 2017 van je (vakantie)foto's een leuke diashow om aan anderen te laten zien.
maandag, 21, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Als je een pdf wilt bewerken of delen ervan wilt hergebruiken, moet je gebruikmaken van een OCR-programma. OCR, optical character recognition, in het Nederlands optische tekenherkenning, is een techniek om tekst uit ingescande documenten te halen. FreeOCR is zo'n programma wat dat voor elkaar krijgt. Bekijk in deze how to hoe het werkt. Heb je alleen een offline document, maar wil je de tekst daarvan online gebruiken, maak dan gebruik van FreeOCR om het om te zetten naar plain tekst.
zondag, 20, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Iedereen luistert zo nu en dan (of constant) muziek. Daarvoor zijn enorm veel stations beschikbaar. Wil je eens een keer een ander muziekstation uitproberen, of bekijken hoe het programma van de zenders eruitziet, dan is oorboekje,nl de website waar je je oor te luisteren kunt leggen. Hoe je met Oorboekje kunt werken, zie je in deze how to. Ga naar oorboekje.nl om je favoriete of nieuwe radiostations te beluisteren de programmering te bekijken.
vrijdag, 18, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Als je ertegenop ziet je foto's te bewerken, is Ribbet wellicht iets voor je. Een online fotobewerkingsprogramma dat erg intuïtief is en uitgebreide opties heeft om je foto te verbeteren en op te leuken. In een eerste how to hebben we de basics bekeken. In deze tweede video kijken we naar de overige mogelijkheden. Bezoek ribbet.com om online je (vakantie)foto's te bewerken.
donderdag, 17, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Foto's hebben we allemaal, vooral op je telefoon. Maar meestal blijven ze daar ook staan, of je zet ze ergens in de cloud. En daar blijft het vaak bij. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om je foto's te bewerken, zelfs online. Gebruik bijvoorbeeld eens Ribbet. Hoe je met Ribbet kunt werken, zie je in twee how to's. Bezoek ribbet.com om online je (vakantie)foto's te bewerken.
woensdag, 16, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Zonder dat je het weet, heb je heel wat ‘volgers' als je op het internet rondsurft. Om in beeld te brengen wie jouw stalkers precies zijn, kun je de plug-in Disconnect gebruiken. Deze is te gebruiken in verschillende browsers, maar wij laten in deze how to zien hoe het in Chrome werkt. Gebruik Disconnect om erachter te komen wie je online stalkers zijn.
dinsdag, 15, augustus, 2017
Source: Computer Idee
In Windows 10 kun je gebruikmaken van Windows Ink. Hiermee kun je onder andere notities of schetsen maken. Hoe je met de Windows Ink-werkruimte kunt werken, zie je in deze how to. Maak gebruik van Windows 10's eigen Ink om schetsen of tekeningen met vinger, muis of pen te maken.
maandag, 14, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Met afbeeldingen kun je in Word meer doen dan de meeste mensen denken. Natuurlijk heeft het niet de mogelijkheden van een fotobewerkingsprogramma, maar je kunt je wel bedienen van eenvoudige aanpassingen en opmaak-opties. In deze how to kijken we naar de opmaakmogelijkheden. Heb je geen fotobewerkingsprogramma, probeer dan eens in Word je afbeelding op te maken.
zaterdag, 12, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Dat je afbeeldingen kunt gebruiken in Word is natuurlijk niets nieuws. Gelukkig kun je er iets meer mee dan alleen maar ze in je document plakken en vergroten, verkleinen en verplaatsen. In twee how to's gaat het over de opmaak- en bewerkingsmogelijkheden. Heb je geen fotobewerkingsprogramma, probeer dan eens in Word je afbeelding op te maken.
vrijdag, 11, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Je wilt weleens wat anders. Het sociale medium Seen.life ís iets anders en een prima alternatief voor bijvoorbeeld Facebook. In een eerste how to heb je kunnen zien hoe je een account maakt en je instellingen aanpast. In deze tweede how to laten we zien hoe je onder meer berichten kunt plaatsen. Genoeg van Facebook? Gebruik Seen.life.
woensdag, 9, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Heb je genoeg van de standard sociale media, en wil je eens een keertje iets anders proberen? Dan is Seen.life wellicht iets voor je. Een van de voordelen is dat er (vooralsnog althans) geen reclame wordt getoond. In twee how to's kijken we naar Seen.life. Genoeg van Facebook? Gebruik Seen.life.
dinsdag, 8, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Soms vraag je je af hoe het kan dat de printerinkt nu alweer op is. Zo veel had je toch niet geprint? Of toch wel? Wellicht niet in het aantal blaadjes, maar mogelijk is de hoeveelheid afbeeldingen in allerlei kleuren schuldig aan de snelle noodzaak tot vervanging van je cartridge. Gelukkig zijn er eenvoudige tips en tools om op je inkt te besparen. Hoe je dit kunt doen, zie je in deze how to. Download hier de extensie Print Friendly.
zondag, 6, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Een plaatje om het een en ander te verduidelijken of om een artikel of verslag op te maken, hebben we allemaal weleens nodig. Internet is daarbij veelal de bron. Maar niet alle foto's mag je zomaar zonder toestemming gebruiken. Gelukkig zijn er plaatsen voor rechtenvrije foto's, zoals FindA.Photo. Hoe je met FindA.Photo kunt werken, zie je in deze how to. Ga naar FindA.Photo om rechtenvrije foto's te zoeken en te gebruiken.
zaterdag, 5, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Een Zwitsers zakmes staat bekend om zijn vele mogelijkheden. Dat is niet anders bij Capture.NET Free. In de eerste how to hebben we gekeken naar het venster van Capture.NET met alle verborgen knoppen. In deze tweede how to komen een aantal tools van het programma aan bod. Bezoek deze site om Capture.NET Free te downloaden.
donderdag, 3, augustus, 2017
Source: Computer Idee
Hulpprogramma's zijn er om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Capture.NET Free is zo'n programma wat allerlei tools bevat. Het is een erg leuk ‘Zwitsers zakmes' waar we twee how to's de tijd voor nemen. In deze eerste video bekijken we het venster. In de tweede how to nemen we de verschillende tools onder de loep. Bezoek deze site om Capture.NET Free te downloaden.
woensdag, 2, augustus, 2017
Source: Computer Idee
[unable to retrieve full-text content]
Source: Computer Idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *